Şimdi Ara

Ford Focus 1.6tdci 109ps 230kmh

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dizel focusun göreceği son hız sanırım...(sakın denemeyin)

• Veriler tutuyor ama hafif bir tatlı yokuş aşağı durumu söz konusu gibi duruyor.

Ancak şimdi farkettim araç 4500 rpm'i geçmiyor. yanlış hatırlamıyorsam 5. viteste 1000 rpm'de 48 km gibi olması lazım. Bu nedenle takometre hata payını da dikkate alırsak 215-218km gibi bir hız yapıyor olması lazım 230 değil.

Edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Praetor -- 18 Haziran 2009; 19:48:26 >
  • tabi canım 230 yapması imkansız zaten10 ile 15 km arası fazla gösteriyor
  • izlemedim ama düz yolda yapmaz burdakiler onu biliyo ama yinede kadran ı doldurmak güzel garibim ne acı çekmiştir o hızda :P
  • bu tip başlıkları önermiyorum..

• quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

bu tip başlıkları önermiyorum..

Benzinlide 205-210 görüyor, İyisiniz hadi
  • son hız verileri Lütfen benim yerime biri yazsın..Bıktım da
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    0 KM KİA CEED
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıda videodaki araç için 188
  • %10 ila % 9 kadran sapmasını ekleyin...normal şartlarda fazla olmaz. [1+1=2]

Bu oran benim kendi yaptığım testten geliyor ki o 90 ila 85 iiçindi yüksek hızdaki sapma eğer aynı ise oran budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 19 Haziran 2009; 10:29:09 >
  • 15inç lastik ve 65 yanak kullanırken 200 e rahat çıktım ama 16inç ve 55 yanak kullanırken 200 e giderken biraz yavaş kaldı, sanırım çelik jantın ağırlığından kaynaklanıyor şaşırmışdım..
  • 195-65 15' lastik ile 205-55 16' lastik arasındaki farklar;

Yükseklik: 126,75 --> 112,75
    Çap 635 --> 632
    Çevre 1995 --> 1985
    Rad./km 501 --> 504

Aralarındaki fark -0,5%

Yani 15' lik araçtan 16' lik lastiğe geçtinizde sayacınızı kalibre etmek gerekiyor.
    Örnek olarak sayaç 100 km/h iken asıl hızınız 99,5 km/h'dır..

Bununla kadran sapmasını karıştırmayınız.!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 19 Haziran 2009; 13:34:53 >
  • son hızda hp ve ağırlığın önemli olduğu düşünülürse daha fazla beygiri olan ve az da olsa hafif olan benzinli focus böyle tatlı bir eğimde 235 falan görebilir mi?(kadranda)

bu arada yukarıdaki araç 150 binde yanlış görmüyorsam.hey maşallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

son hızda hp ve ağırlığın önemli olduğu düşünülürse daha fazla beygiri olan ve az da olsa hafif olan benzinli focus böyle tatlı bir eğimde 235 falan görebilir mi?(kadranda)

bu arada yukarıdaki araç 150 binde yanlış görmüyorsam.hey maşallah

Görür tabi son hızlara bakarsanız anlarsınız....
  • Bu yokuşta senin focus 1 kaç görüyor peki?
  • focus 1 in son vitesi ekonomi vitesidir ve 5500 gibi devirlenme durur 4. viteste 200 +-5 iledevir kesiciye girer 5 viteste 200+-10 yapar ever son viteste devir kesiciye kadar getiertilebilirse karanın sayıları geride kalır ama ben öyle bir baba yiğit focus göremedim tabi 1.6 motorda

videoda devir kesiciye kdar mı gelmiş dikkat ettiniz mi
  • benim focus 1 le ben en yuksek 200e zor getırdım 190 kusurlere hemen gelıyor ama ondan sınra bıraz yol alman gerekıyor tabı ben bunu gazda denedım benzınde denemedım de bıse deıscegını sanmıyorum en fazla kaç gıder kı deneyen varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TALHA0716

benim focus 1 le ben en yuksek 200e zor getırdım 190 kusurlere hemen gelıyor ama ondan sınra bıraz yol alman gerekıyor tabı ben bunu gazda denedım benzınde denemedım de bıse deıscegını sanmıyorum en fazla kaç gıder kı deneyen varmı ?

Lastikler ne ebatta?
  • Bu araba çipli yüksek ihtimal öbür türlü bu hızları görmesi olanaksız...malum tdci motorlara chip kolaylıkla atılıyor...
  • tdci lere chip olayı kolay olmasının sebebi ne? Zararını gören varmı...uygun bi zamanda bende çok düşünüyorum çünkü yaptırmayı
  • ben zararını gordüm uğur tavsiye etmiyorum... benim aracım orjinalken hiçbir çip-box gibi şeyler yokken 230 u gordü olanaksız değil ama güzel bir hızda güzel bir eğime girmek gerekiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.