Şimdi Ara

Ford Focus 1.5 TDCİ 120 HP Yakıt Tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
31.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Küçük olmasından vazgeçtik en azından renkli bir ekran olasaydı, Oda olmadı Konsolun ortasındaki radyo ekranı daha fonksiyonel ve büyük olabilirdi.
  • Cidden çok verimli bir motor, Focus'a yakışmış. 2019 güncel kasa ST-LİNE donanım ile akıl çelebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    Tüketim için fotoğraf atanlar altına değerleri yazsa rahat okunur telefondan.
    Tamam hocam haklısınız guncelliyorum

    Diger arkadaşlar gibi Ekran konusuna kesinlikle katılıyorum bence yakışmamış daha güzel bir ekran konulabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA7034F2D -- 11 Eylül 2018; 18:33:51 >
  • Bendeki trend x de ayni ekrana sahip. Kangoodan buna gecince pek yadirgamadim; hatta bundaki grafik ekran(logo falan çıkıyor), kangoodaki 2 satır şablon idi. Bu ekranda beni sasirtan ise; hiz sabitleme/limitor açıldığında, yol bilgisayari bilgisi ile ayarlanan hiz bilgisini ayni anda gostermesi oldu. Eski arabada bilginin uzerine geliyorduGrafikler leş tabi mesela ekranda cikan start&stop isaretini bilmeyen anlamiyor



    Motora gelirsem, yukarıda bahsedildigi gibi,accent era crdi efekti var alt devirlerde.buna bir de powershift eklenince, istemsiz burnout geliyorTabi 80kms e dogru ehlilesiyor.

    Eski 1.6tdci a gore daha sakin calisiyor; ta ki gaza basana kadar ses konusunda uzunyolda memnun kaldim. Zaten sanziman 1500 devirlerde gezdiriyor. 2bin devirde 6.viteste 110kms yapiyor.

    Cogu motor parcasinda psa ile ortak olduğunu gosteren isaretler yer alıyor ve temeli de benzer; tek egzantrik,triger kayışlı ve 8 valf. Ama 1.6tdci ile ses ve karakter olarak benzeşmiyor. Turbosu garrett gtd1244vz olup, vgt oluyor. Ayni turbo 1.6tdi golf7de de var ama motorun arka kisminda ondaki.


    Bendeki sw kasa(1485kg boşu) olunca, uzunyolda full yük ile 85kms ortalama ile 4.5lt yakti. 1000km sonra ışık yandi, 53lt lik depo ile. Fakat basarsan içiyöre



    Start&stop evlere şenlik. Direksiyon destegi yok ve calisirken zamaninda marsa bassa da, biraz sarsıntılı.

    C3ün s&s'u kaymak gibi ve direksiyon destegi de kapanmıyor mesela..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 11 Eylül 2018; 21:50:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-rayted

    Ben de 2015 HB otomatiği var. İstanbulda kışları 6,2-6,3 yakar
    Yazları 5,5 civarı yakar.

    Bu yaz alanyaya gittim geldim . Hız sınırlarına uymaya çalıştım 130u pek geçmedim. Bölünmüş yolda 121in üstü zaten ceza getirebilir (bu arada yazdığım kadranda görülen hız değil, GPS hız uygulamasındaki hız çünkü kadranda hızı daha yüksek gösteriyor) 4 yetişkin ful bagaj ful klima . 825 km yol. gidişte 4 gelişte 3 mola verdim. Gelişte sakarya sonrası TEMde biraz dur kalk trafiği vardı. Her ikisi de 10,5 saat sürdü. Pompa ve YB değeri 4,9 yaktı gidişte de gelişte de.

    Son olarak ford focusun YB değerine pek güvenmeyin. Genelde yanlıştır ve biraz yüksek gösterir ve bunu ayarlamanız için test menüsünde AFE BIAS (average fuel economy bias=ortalama yakıt ekonomi sapması ) diye bir aşama vardır. O değer daima 1000 e ayarlıdır. Siz 3-5 depo pompa değerleri ile YB değerlerini karşılaştırırsınız mesela eğer %5 fazla gösteriyorsa 950ye, mesela %4 az gösteriyorsa 1040a ayarlarsınız vs.. Benimki 960a ayarlı. İlk aldığımda azcık fazla gösteriyordu.
    Hocam son paragraftaki bilgi için teşekkürler

    Bende kiralık araçlarımı (eğer lüks araç kiralamayacaksam) focus tercih ediyorum ve şu güne kadar sapması %5 in altında olan araç görmedim hatta %10 un üzerinde sapma ölçtüğüm oldu.

    Araçların menülerinde de öyle fazla vakit geçirmediğim için sözünü ettiğiniz şeyi fark etmemiştim. Bu uygulama çok güzel olmuş




  • Vw deki garip durum ford a da sicramis

    Focus yazmasan transit sanardim herseyiyle ayni

    Tek gosterge onlarca arac
  • Bende 2017 focus 1.5 trend otomatik sw var önceden depoyu doldurduğumda 840 860 km gidilebilir yazıyordu şimdi bu 740km düştü.Araç 81000 km bi ara servisten çağırıp yazılım güncellemesi yaptılar onla ilgili olabilirmi ?yada ne bileym başka bir sebebi varmıdır??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    Evet. Bende de 1.6 tdci olanı var. Son versiyon 1.6. araç ve motor gerçekten güzel. Ama 1.5 harika olmuş.
    Benim ekranda tüm ortalama 100 km de 4.7 gösteriyor.
    Dediğiniz gibi tüpten az yakıyor.
    Focus kendi segmentinde sürekli gelişen ve en iyi araç.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.