Şimdi Ara

Ford Fiesta 2015 Trend X İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Başlıktaki aracı kullanıyorum.B segmenti araç düşünenlere yardımcı olmak için bi inceleme yazısı paylaşmak istedim.Sürçü lisan ettiysek affola

-Motordan başlayalım.Eh işte.Araç zaten performans odaklı değil.Yolda bırakmıyor işte 5 kişi bagaj dolu rampalarda 4 ile çıkabildim.Tabi eğime göre değişir.2 ile anca çıkabildiğim yerler de oldu.Genelleme yapacak olursak, tatminkâr bir motora sahip, üst devirlerde kendini daha iyi gösterebiliyor.Yakıt olarak ise şehir içi şehir dışı karışık sayılır, 6.4 l ortalamadan altını göremedim.

-Malzeme kalitesi.Bildiğim duyduğum kadarıyla B segment araçlar genelde kalite odaklı değil ve çoğu markada sert plastik çoğunlukla.Yalnız Fiesta'nın konsoldaki yumuşak plastik malzemesi beni şaşırttı.Konsolun büyük bir bölümünü kaplıyor denilebilir.Geri kalan yerler sert plastik.Trim sesi henüz yok.Araç 1500 km'de.

-Yalıtım.Çok iyi şeyler söyleyemeceğim bu tarafta.Daha iyi olmasını beklerdim fakat asla rahatsız olunacak bir seviyede değil.

-Yol tutuşu.Sıklıkla karşılaşırsınız.Focus ve Fiesta'ların iyi yol tuttuğunu.Benim yorumum , araç çok iyi yol tutuyor.Virajlarda korku hissi pek yaşatmıyor.Direksiyon tepkisi çok iyi ben çok beğendim.En ufak hareketi algılıyor sizi gitmek istediğiniz yere götürüyor.Fakat biraz sarsıntılı gibi.Nasıl diyeyim, yolda giderken tekere bir taş geldiğinde mesela hissediyorsunuz direksiyondan.Kasise düştüğünüzde gereğinden fazla sarsılıyor gibi.Daha iyi olmasını beklerdim.Süspansiyonlar rahatsız etmiyor.Süspansiyon sertliğinden yumuşaklığından pek anlamam lakin şöyle söyleyebilirim, ne herhangi bir kasiste sizi araçtan atıp geri alıyor, ne de tabiri caizse yaylanıyorsunuz.Dengesinin iyi olduğunu düşünüyorum.

-Donanım.Bu da olumsuz bir pencere.Arka camlar manuel, arka frenler kampana, soğutmalı torpido yok.Trend X'te hız sabitleyici, deri kaplı 3 kollu direksiyon, alaşım jant mevcut.Bi de diğer araçlarda nasıl durum bilmiyorum ama eve geliş evden gidiş deniliyor herhalde.Yanlışım varsa düzeltin.Araçtan çıktığınızda farlar yanıyor bir süre.Kapıları kumanda ile açtığınızda içerdeki ışıklar ve farlar yanıyor.Benim hoşuma gitti.Genel olarak şöyle söyleyeyim, örneğin bi Ibıza'nın doluluğu yok.Eminim onun da kendine özgü bi eksisi artısı vardır tabi.42.875 diye gördüm liste fiyatı.Biz sigorta vergi vs dahil 39.300'e aldık.Bu fiyata alabilirseniz fiyat performansı dengelemiş olursunuz.Bi de güvenlik paketli satın alın.Biz beklemedik bayideki aracı aldık.Cüzi bir miktara 5 tane hava yastığı alıyorsunuz.700-800 gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam, bilgisi olan düzeltebilir.Pazarlığınız diyelim ki sıkı olamadı, 43.000 verdikten sonra 1000 lira daha verir i20 alabilirsiniz daha iyi donanımda, benim görüşüm.Tasarımını beğendiyseniz tabi.Normal şartlarda neredeyse arada 5000 liralık fark var, saydığım şeyler için değeceğini düşünmüyorum.Benim görüşüm Tasarımını da pek beğenmiyorum zaten o aracın, gözüme batan bir şey var o araçta.Tabi size kalmış

-Tasarım.Yüzü biraz eskidi evet lakin makyajdan sonraki hali benim çok beğendiğim bir tasarım dili.Sık sık kasa değiştiren araçlardan zaten pek hoşlanmıyorum.Öndeki ızgara ve farların birliği hoş bir görünüm sunuyor.Yandan baktığınızda sıçramaya hazır bir aslan görünümünde.Atmosferik fındık motoruyla bu pek mümkün değil tabi .

-Konfor ve genişlik.Konfordan zaten bahsettim sayılır yukarıda.Süspansiyonlar vs tatminkâr-çok iyi arasında konumlandırılmış.Koltuğa oturduğunuzda sizi sıkmayan bir yapıyla karşılaşıyorsunuz.İç tasarımdan bahsetmemişim yukarıda, burda bahsedeyim Konsol modern bir tasarıma sahip.Titanium'da piyano siyah bir konsol mevcut.Trend X'te öyle değil.Nasıl diyeyim, bildiğiniz plastik işte.Rahatsız etmiyor.Klima manuel bu donanımda.Sürücü koltuğundan bahsedecek olursak benim boyum 1.81, sıkıntı yaşamıyorum.Yolcu koltuğu daha rahat zaten geniş.Arka koltuklar ise sınırlarda.Boya göre değişmekle beraber çoğu kişi için sıkıntı oluşturmaz.1.90'a doğru gittikçe arkada oturmak sanırım zorlaşır.Bagaj hakkında yorum yapmam çok doğru olmaz sanırım, pek ihtiyaç duymuyoruz, bize yetiyor.

-Puan.8/10.1 puanlık kaybı benim tarafımda donanımdan yaşıyor.Diğer 1 puan ise, hiçbir araç mükemmel değil sonuçta, yanılma payı Fakat 40.000 lira ile 0 km bir araç arıyorsanız size tavsiye edeceğim bir araç.Yuh artık denilen bir şey yok.Fazlası var, Fabia, Polo, Yaris, Clio, i20 ile karşılaştırın, tarafınızı seçin.

E o kadar yazdık Fiesta alın diye, gidin bir Ford bayisine anahtarı alın çıkın. Şaka bi yana, Allah pişman etmesin kararlarınızda, iyi düşünün taşının.Az para değil sonuçta.Güzel günlerde kullanın inşallah araçlarınızı.

Son olarak, trafik kurallarına uyun, uymayanları uyarın.Kimse ile trafikte kavga etmeyin, canlarımız değerli, samandan sebep ile insan öldürülüyor.Limitleri zorlamayın.Hayırlı günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnceleme güzel olmuş. Fotoğraf eklerseniz daha da güzel olur. Hayırlı olsun.

Şu an düz yazı gibi olduğu için bu kadar uzun yazıyı bir çok kişi okumuyor.

Aracınız hayırlı olsun ayrıca

• Hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle. Güzel bir inceleme olmuş. Benim gibi sıfır araba alma düşüncesi olanlara faydalı bir paylaşım, bu yazınızdan sonra mutlaka değerlendireceğim modellerden birisi. Tabii ben aralık gibi düşünüyorum. Olumlu-olumsuz düşüncelerinizi paylaşmaya devam ederseniz sevinirim ;)
    @Black Jack Randall

Bu arada servis fiyatları ne durumda,15.000 km bakımı ne kadar tutuyor ? Lifecard nedir ? Paylaşırsanız diğer arkadaşlar için de iyi olur.

• Allah razı olsun hocam hayırlısıyla alırsınız inşallah.Vallahi dediğim gibi eksi olarak gördüğüm fiyatına göre az donanım sunması.Titanium dışında arka camlar manuel, arka frenler kampana.En önemlisi bunlar gözüme çarpan.42.000 liralık araçta olması gereken bir şey bence.Arkadaşın da dediği gibi sanırsam sunroof alınamıyor.Bi de usb girişi usb 3.0 desteklemedi benim, aklınızda bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-32D849E1C -- 25 Temmuz 2015; 20:08:54 >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: Black Jack Randall

Hyundai i20 taraf olduğum bir araç değil zaten.Öyle sorunlar olabileceğini tahmin ediyorum önceki kasadan vs.Ayrıca o araç yeni olduğu için biraz daha beklemek lazım yorum için.

Bu arada servis fiyatları ne durumda,15.000 km bakımı ne kadar tutuyor ? Lifecard nedir ? Paylaşırsanız diğer arkadaşlar için de iyi olur.

Lifecard yetkili bayilerde çıkarılıyor hemen kolay bir şey, %15/%20 arası indirim yapıyor servis içinde ki ücretlerde. Ayrıca biraz baskı ile ekstra iskonto almak da mümkün. Benzinli Fiesta'nın 15.000km bakımı 400TL altına çıkar yetkili serviste. Ama her bayi farklı fiyat veriyor, ayrıca Otokoç içlerinde ki en pahalı olanı.

Bakıma gittiğimde Lifecard alsam ortalama 400 lira üzerinden yine ortalama %15-20 indirim yapılır mı yoksa belirli şartları mı var süre gibi ? Kartın bir ücreti var mı aylık ödenmesi gereken ya da daha başka ?

• hayırlı olsun hocam güle güle kazasız belasız kullanırsın inşallah.
    benim de ilgilendiğim bir araç. şehir içindeki yakıt tüketiminiz ne kadar acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonmorhyne -- 25 Temmuz 2015; 17:41:38 >
  • Hocam şöyle anlatayım, kullandığım güzergahta 4. vitesi geçemiyorum.Arada ışıklar var, yollar virajlı, 2. viteste gitmem gereken yaklaşık 1 km yol var, toplam yol 10 km, ortalama 6.5-6.6 civarında.Burada çok yoğun trafik olmadığı için değerler böyle.

Kim diyor segmentinin en iyisi diye ? Konsolun çıkıntısı var evet ama beni rahatsız etmiyor bu yüzden yazma gereği duymadım.İncelemede bahsi geçiyor koltuk darlığı-genişliği meselesinin.Tekrar okumanızı tavsiye ederim.Yeni kasa i20, yeni fabia segmentinin en iyisi demek için de henüz çok erken.i20 kullanıcı şikayetleri gelmeye başladı koltuk sesi vs.Fabia da benim gözümde tasarımdan kaybeden bir araç.Hani segmentinin en iyisi bu araba desem dahi diğerleri zaten olamaz.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.