Şimdi Ara

Ford F150 Raptor vs Dodge Ram Runner (motortrend) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
3.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: eczman2000
    Çok güzel yazmışsın,adam gibi fiyatlar olsa bu araçlardan alan çok daha fazla olur.
    100 bin liraya f350 ye hayır demem doğrusu.
    Yalnız 6 litre benzinli motor demişsin ama 6.7 dizeller(f150 de varmı bilmiyorum) var.Öyle sanıldığı gibi de yakmıyor.

Teşekkür ederim.
    Fiyat bayi ikilemini bir üst mesajımda anlatmaya çalıştım.

Videoda Raptor serisi (f150) olduğu için ve Raptor serisinde 6.2 v8 benzinli ünite kullanıldığından çok yakar dedim.

Dizel motor ise sadece F150 serisinde maalesef yok (olsa sanki alabileceğiz).
    http://www.ford.com/trucks/f150/specifications/

Bahsettiğiniz ve söylemesi bile insanı bir garip yapan dizel ünite (6.7L Power Stroke® V8 Turbo Diesel) ise Super Duty serilerinde var. (f350 vs.)
    http://www.ford.com/trucks/superduty/specifications/

Ama dediğiniz gibi bu hacme ve güce rağmen bir navara'ya oranla çok yakabileceğini zannetmiyorum.
    Teknik verilerden ziyade Amerikada dizel motoru üretme prosedürü çok daha farklı.
    Ve satılan motorlar çok verimli olmak zorunda. Bu da hacime oranla çok daha fazla verim, az tüketim ve uzun ömür demek.

• Umarım bir gün bu tarz bir araca sahip olabiliriz...Vereceği hazzı düşünemiyorum
  • PAYLAŞILAN BİLGİLERİN ALAYI YANLIŞ
    ---------------------------------------------
    1- araç kamyonet sınıfında ruhsatlandırılıyor 4x4 sınıfında mtv ödüyor
    ben 2012 wildtrak sahibiyim ödediğim vergi 3,2 motora kasko indirimiyle 4800TL
    raptorun vergisi: 18.800 TL . kasko indiriminden yararlanarak 11.490 ödenir
    2- araç fazla yakmaz muhabbeti: iliğinizi kurutur ben 3.2 motorla(5 silindir) arazi şartlarında 14-16 duruma göre 18 lt yakıyorum
    ovideolardaki gibi yüksek devirde kullanılırsa sanırım raptor V8 le 20lt altına kesinlikle düşmez
    3- E sınıfı ehliyet ve taografta gerekmez. araç hususiyse k belgeside gerekmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: extotal

PAYLAŞILAN BİLGİLERİN ALAYI YANLIŞ
    ---------------------------------------------
    1- araç kamyonet sınıfında ruhsatlandırılıyor 4x4 sınıfında mtv ödüyor
    ben 2012 wildtrak sahibiyim ödediğim vergi 3,2 motora kasko indirimiyle 4800TL
    raptorun vergisi: 18.800 TL . kasko indiriminden yararlanarak 11.490 ödenir
    2- araç fazla yakmaz muhabbeti: iliğinizi kurutur ben 3.2 motorla(5 silindir) arazi şartlarında 14-16 duruma göre 18 lt yakıyorum
    ovideolardaki gibi yüksek devirde kullanılırsa sanırım raptor V8 le 20lt altına kesinlikle düşmez
    3- E sınıfı ehliyet ve taografta gerekmez. araç hususiyse k belgeside gerekmez.

Bu araçların bagaj kısmına senin Ranger sığar.Bilgiler doğru,senin verdiğin bilgiler yanlış.900-1000Tl arası vergisi var Ford F350'nin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamais Vu -- 2 Mart 2013; 9:44:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zaman Ötesi

Ford F150 Raptor vs Dodge Ram Runner (motortrend)

• verdiğim bilgiler doğrudur, neden heyecan yaptın anlamadım
    ------------------------------------------------------------------------------
    aşağıda forumlarda daha önceden paylaştığımız bilgiler var kanun maddelerini net bulamadım(2004 ve 2007 deki değişikliklerle ilgili resmi gazetede yayınlanan bilgileri araştırın)
    -----------------------------------------------------
    Türkiye’de son dönemde oldukça talep gören ‘pick-up’ modellerinde birçok kişinin dikkatinden kaçan bir vergi bilmecesi yaşanıyor. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) uygulamasına göre ticari araç sayılan 4X4 pick-up’lar, bandrol vergisi söz konusu olunca binek otomobil gibi işlem görüyor. Ticari araç olarak kabul edilen 4X4 pick-up’lara yüzde 4 oranında ÖTV uygulanırken, aynı araçlar Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) sistemine göre ‘arazi taşıtı’ olarak sınıflandırılıyor. Böyle olunca, 4X4 pick-up’ların bandrol vergisi 4X2’lere göre 3 katına çıkıyor.
    197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu’na göre 4X2 pick-up’lar kamyonet, 4X4 pick-up’lar ise arazi taşıtı olarak kabul ediliyor. Kanunda da arazi taşıtı; ‘Karayollarında yolcu veya yük taşıyabilecek şekilde imal edilmiş olmakla beraber bütün tekerlekleri motordan güç alan veya alabilen motorlu araç’ olarak tanımlanıyor.

Bu uygulama farkı 2 Ocak 2004 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 5035 sayılı kanuna dayanıyor.
    araç motor silindir hacmine göre mtv öder.vergi dairesine sorabilirsin
    gelelim raptora, bu araç 4x4 değil demekki ben yanlışım kusura bakmayın
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------
    yakıt olayına gelince V8 ve 6.7 motor belirttiğim gibi yüksek devirlerde 20Lt altına düşmez
    fabrika verileri tahminimce(net bir bilgim yok) 12-14 lt dir (şehir içi ve şehirler arası 90 km sabit ölçümler)
    ...............................................................................................................................................................
    araç ruhsatta kamyonet geçiyor diye her türlü işlem buna göre hallolur zannetmeyin
    birde bi zahmet benim wildtarkı raptorun bagaja sığdırsanız, acaba nasıl durur

• yalnız, ford raptor çok güzel görünüyor.
  •  Ford F150 Raptor vs Dodge Ram Runner (motortrend)

Ford F150 Raptor vs Dodge Ram Runner (motortrend)

Ford F-150 Raptor çok güzel görünüyor. 2016 yılı için en küçük motoru 4,2 litre. 2017 yılında ise motor hacminde küçülmeye gidip en küçük motoru 3500 cc hacminde yapacaklar ama gene de Türkiye'ye uygun olamayacak.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.