Bazı kişilare göre temiz olan ama bana göre kirli olan connect'imi yıkatırken...
2 gün önce yagmur yagdı, yoldan sıcrayan camurlu sular ve kalkan tozlar aracın üzerine yapışmıştı(camlar aşırı kirli görünüyordu) araçta parlamıyordu...
Bu arada bu genç'i işe yeni almışlar(işi iyi bilmiyor) 2 defa yıkattım aracı(ancak istedigm gibi olu) ilk yıkadıgında tamponların alt taraflarında camur vardı(özlelikle ön tamponun)...
Birdaha yıkamacının sahibi orda olmadıgı süre arabamıyı yıkatmam, kendisi özenerek yıkıyor(sürekli ona yıkattıgım için)...
------- Bu arada mehmet abi muaynede plakaya yapıştırdıkları şeyi söktüm, önce biraz tazikli su tuttuk sonra hafif sıcak su sonra biraz zor olsada cıktı...
quote:
Orijinalden alıntı: Yüko10
Benden başka burada kamyoncu olmadığına göre arkadaşlar da benim kim olduğumu bilmiştir.
Bu arada Yılmaz bey, makinanız hayırlı olsun. Bende profesyonele geçmeyi düşünüyorum. Size danışacağım birkaç birşey var.
Teşekkürler kardeşim
quote:
Orijinalden alıntı: ugurkamil
quote:
Orijinalden alıntı: Lukunku
Yılmaz bey, makineniz de güzelmiş, güle güle iyi günlerde kullanın.
Mehmet abi makina güzelde yılmaz abi henüz alışamadı sanırm(ayarlarını biraz kurcalaması lazım) çekilen resimin kalitesi netligi vs. gibi şeyleri hoşuma gitmedi...
evet uğur çok çalışmam lazım çooooook makine üzerinde bakalım ağır ağır çözeceğiz biz de ihtiyarız mehmet bey gibi
quote:
Orijinalden alıntı: shelby_88
Yılmaz ama sen çanakkale ben gelibolu bi buluşamadık gitti valla Makinen süper, hayırlı olsun nerden aldın Kipa? Teknosa?Gold?
Geliboludan çanakkale ye gidenler gezmek amaçlı Gittikleri yerler bellidir.Gençler manitaları varsa yanında napoli pizza Orda oturduğunuzda herkesin geliboludan olma olasılığı yüksektir.Değişik insanlar görelim diye gelirsiniz ama nafile. Kipa ya gidersiniz yine aynı Gelibolu forever
Yolda kaldırım olmasına rağmen yoldan giden birileri varsa, o kaldırım boş ise ve kaldırımları sadece görüntü amaçlı olduğunu sanıyorlarsa, arkadan gelen araba korna yapıyor bunun üstüne haklıymış gibi dönüp bide küfür ediyorsa...Geliboluludur
teşekkürler uğur kardeş evet bir türlü görüşemedik seninle sana telefon numaralarımı verdiğimi hatırlıyorum.buralara yolun düşerse sen çaldır ben ararım seni .makineyi hepsiburada dan aldım.
quote:
Orijinalden alıntı: jönavrupalı evet uğur çok çalışmam lazım çooooook makine üzerinde bakalım ağır ağır çözeceğiz biz de ihtiyarız mehmet bey gibi
Zamanla alışırsınız ama öyle 2 resim cekiyim ras gele nasıl cıkarsa cıksın derseniz ögrenemezsiniz...
Oturcaksınız hangi ayar ne şe yarıyor, hangi ortamda hangi özelligi kullanmam lazım gibi şeyleri kurcalayıp bakmanız(defalarca test etmeniz lazım) bütün ayarlarını ögrenince ve neyin nerde daha iyi resim cekmenize yaradıgını ögrenince daha güzel resimler cekmeye başlıyorsunuz
Bunun için biraz zaman ve yetenek lazım Zaman olmaya bilir belki ama yetenek vardır bence sizde...
quote:
Bazı kişilere göre temiz olan ama bana göre kirli olan connect'imi yıkatırken...
Uğur kardeşim kendin bilirsin ama, hem sizin orada yağmurdan dolayı fazla çamur oluyor, yıkamacılara eğer para veriyorsan, istersen aylık giderini bir hesapla. Eğer oralara gerçekten para veriyorsan, ben olsam senin yerine tazyikli yıkama araçlarının daha küçük ev tipi olanları var, onlardan alabilirsin. Hepsiburada gibi yerlerde de satılıyor onlar. 100-150 TL arasında satılıyor.
Aklında olsun. Hem kimseye de tenezzül etmemiş olursun, hem de yıkamayı içine sine sine yapmış olursun.
quote:
Bunun için biraz zaman ve yetenek lazım Zaman olmaya bilir belki ama yetenek vardır bence sizde...
Evet, örnek ben mesela. Onca zaman oldu, hala rasgele, önüme ne gelirse çekiyorum. Bir düşün, ayar yap, güneşi ayarla, düzgün tut, değil mi? Yok, rasgele.
quote:
Orijinalden alıntı: Lukunku
quote:
Bazı kişilere göre temiz olan ama bana göre kirli olan connect'imi yıkatırken...
Uğur kardeşim kendin bilirsin ama, hem sizin orada yağmurdan dolayı fazla çamur oluyor, yıkamacılara eğer para veriyorsan, istersen aylık giderini bir hesapla. Eğer oralara gerçekten para veriyorsan, ben olsam senin yerine tazyikli yıkama araçlarının daha küçük ev tipi olanları var, onlardan alabilirsin. Hepsiburada gibi yerlerde de satılıyor onlar. 100-150 TL arasında satılıyor.
Aklında olsun. Hem kimseye de tenezzül etmemiş olursun, hem de yıkamayı içine sine sine yapmış olursun.
Hemen kabaca bi hesap yapiyim mehmet abi... haftada 1 kere yıkatıyorum(genelde)1 ayda 4 hafta var ve her seferde 5 tl veriyorum(sadece dış) ayda 20 tl veriyorum en fazla...
Vaktim oldugu zaman kendim yıkıyorum(benzin istasyonunda).. Eskiden oldugu gibi bahçeli evde otursak olurdu mehmet abi, şuan sitede oturuyoruz sitenin içinde nasıl yıkıyayım aracı
Gecen ay kendim yıkadım connect'i(haftada 2 efer yıkadıgm bile oldu) o anki şartlara göre yıkıyorum yada yıkatıyorum...
Bu arada bugün yeni kasa delüx yeni adı LX sanırm olan connect'ten gördüm... Eski aracı 2005 delüx magnum gri connect olan bi vatandan almış(sıfır)...
Beyaz'ı normalde sevmiyorum connect'lerde ama yeni kasada farklı bi güzel durmuş beyaz...
quote:
Hemen kabaca bi hesap yapiyim mehmet abi... haftada 1 kere yıkatıyorum(genelde)1 ayda 4 hafta var ve her seferde 5 tl veriyorum(sadece dış) ayda 20 tl veriyorum en fazla...
Vaktim oldugu zaman kendim yıkıyorum(benzin istasyonunda).. Eskiden oldugu gibi bahçeli evde otursak olurdu mehmet abi, şuan sitede oturuyoruz sitenin içinde nasıl yıkıyayım aracı
Gecen ay kendim yıkadım connect'i(haftada 2 efer yıkadıgm bile oldu) o anki şartlara göre yıkıyorum yada yıkatıyorum...
Hesabı aylık değil de yıllık yaparsan, hatta 3-5 yıllık bile yaparsan o zaman işin içinden çıkarsın. Ortalama 120 TL olsa, 20 TL de 50 m uzatma kablosuna versen, 10 TL de su hortumuna versen, etti 150 TL. Sen yılda yıkamacıya 240 TL ödüyorsun, belki 300'ü bile buluyordur. Geriye bir tek "sitede oturuyoruz, aleme rezil oluruz" kalıyor, e o konuda da haklısın.
Family One Concept
quote:
Lukunku Mehmet abi o nasıl bi yazı öyle gözümün içine girdi(ne yazıyor acaba dedim bian)
Umarım gerekli kişininde benım kadar dikkatini çeker...
lukunku o yazıyı senin için yazdı bilmem farkındamısın. demek istediki:hemen yanında yaşlı amcamızı ziyaret et.çayını iç.fotolar çek nasıl olduğunu göster. amma sen anlamamazlıktan geliyorsun. ramazandı güveç almaya geldiğim zaman.rizeye yolum düşünce bazen çayelinin içinden geçiyorum.eskiden daha sık gelirdim.şimdilerde pek gelemiyorum. malum yol dışardan geçince şehiriçi çekilmiyor artık.amma servise gideceğim zaman foruma not düşerim.lukunkuyu yerden yere vururuz.biliyorsun insanların en hoşlandıkları şeylerden biri yeni yer -yüz mekanlar tanımak.lukunkunun sözüne kulak ver
araç yıkama konusundaki sözüne.!!! benim oğlan asker ona uğrayıp ist.geçmeyi düşünüyorum.orda bakacağım yıkama aparatını.
quote:
Orijinalden alıntı: hezerfen
quote:
Lukunku Mehmet abi o nasıl bi yazı öyle gözümün içine girdi(ne yazıyor acaba dedim bian)
Umarım gerekli kişininde benım kadar dikkatini çeker...
lukunku o yazıyı senin için yazdı bilmem farkındamısın. demek istediki:hemen yanında yaşlı amcamızı ziyaret et.çayını iç.fotolar çek nasıl olduğunu göster. amma sen anlamamazlıktan geliyorsun. ramazandı güveç almaya geldiğim zaman.rizeye yolum düşünce bazen çayelinin içinden geçiyorum.eskiden daha sık gelirdim.şimdilerde pek gelemiyorum. malum yol dışardan geçince şehiriçi çekilmiyor artık.amma servise gideceğim zaman foruma not düşerim.lukunkuyu yerden yere vururuz.biliyorsun insanların en hoşlandıkları şeylerden biri yeni yer -yüz mekanlar tanımak.lukunkunun sözüne kulak ver
Babam ve annem 3 saat önce sizin oralara geldi(bi akrabanın nişanı var) benım işim vardı(connect'le gezeye gitmiştim) haberim olsaydı babamları ben götürürdüm ve sizede uğrardım...
Bu arada şehir içi çekilmiyor diyorsunuz bilmeyende istanbuldakı gibi bi trafik var sanıcak, sahilden 120-130 km gecicegine şehir içine gir 50-60 km git(ben bazen 90-100 gidiyoum(gece))
siz şehir içinden geçmemek için bahane buldunuz bende oraya gelmemek için bi kaç bahane buliyim Mazota zam geldi, o taraftakı yolları bilmiyorum(polis amcalar nerelere radar koyuyor) malum bizm arabada hız limiti düşük bi radara girdinmi 200 küsür ceza yiyorsun(abime 265 tl yazmışlardı ondna biliyorum) gençiz sahil boyu düz yol arabada gidiyor(baslasak olmaz) Başka bahaneye gerek varmı
ugurkamil ------------ yok öyle 120-130 pek gitmem.hertaraf radar dolu.2000 devir civarları bana yetiyor.çayelinin şehiriçi şimdi biraz iyi.tümsekler ve yolyapımı bir hayli sürmüştü.buara ben şehirde oturmuyorum.b.trafikten tam 2400 metre yukardayım. apartman yaşamı beni biraz sıkıyor anlayacağın. benim connecte enson 165-170 km gösterdim.(deney amaçlı)birazda yol yardımıyla.ank.samsun arası.çocuk ank.asker yanından geliyordum.kolay gelsin.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: jönavrupalı evet uğur çok çalışmam lazım çooooook makine üzerinde bakalım ağır ağır çözeceğiz biz de ihtiyarız mehmet bey gibi
Zamanla alışırsınız ama öyle 2 resim cekiyim ras gele nasıl cıkarsa cıksın derseniz ögrenemezsiniz...
Oturcaksınız hangi ayar ne şe yarıyor, hangi ortamda hangi özelligi kullanmam lazım gibi şeyleri kurcalayıp bakmanız(defalarca test etmeniz lazım) bütün ayarlarını ögrenince ve neyin nerde daha iyi resim cekmenize yaradıgını ögrenince daha güzel resimler cekmeye başlıyorsunuz
teşekkürler uğur kardeş bende öyle yapıyorum zaten kullanma kılavuzu yanımda ama enstantane ve diyafram ayarları konusunda yabancıyım o konulara çalışmam lazım
Orijinalden alıntı: hezerfen lukunku o yazıyı senin için yazdı bilmem farkındamısın. demek istediki:hemen yanında yaşlı amcamızı ziyaret et.çayını iç.fotolar çek nasıl olduğunu göster
quote:
Orijinalden alıntı: hezerfen
araç yıkama konusundaki sözüne.!!! benim oğlan asker ona uğrayıp ist.geçmeyi düşünüyorum.orda bakacağım yıkama aparatını.