Şimdi Ara

Ford Connect Hava Filtresi;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ne zamandır sizlere sormayı düşünüyordum, vakit bulamadım, nasip bu zamana imiş...

Connectlerin hava filtreleri hakkında soracağım, 110 luğun hava filtresinde kağıdın üzerinde sünger var, benim daha önceki 75 lik connectimde bu yoktu. Merak ettiğim bu süngeri koyma amaçları. Malum sünger hava girişini kısıyor, direnç gösteriyor. Acaba eski 110 luklarda (2011 öncesi) hava filtresinde bu varmı? Parça satıcısına sordum emin değilim ama yoktu diyor.

Ben eski tip yani süngersiz hava filtresi koydum, daha rahat hava alıyor şimdi...

Herhalde ince toz vs tutmak için, motoru daha temiz tutmak için konulmuş. Ancak değişim süreci geriye çekilerek, mesela her 2000 km de bir değişim yapılarak motor daha temiz tutulmuş olur, filtre kirlenmeye başladığı zaman motora toz gitmeye başlıyor. Erken değişimde büyük yarar var. Zaten 10 lira bişey... Birde yağ değişim periyodunu geriye çektiğiniz an aliyyül ala olur.

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Teşekkür ediyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• biraz geç bir cevap olacak ama evet eski modellerde hava filtresinin altında sünger yoktu ve araba daha rahat nefes alarak hava alıyor gibiydi ama aynı süngerli hava filtresini eski konnektime kullandım bir sorun olmadı. hem arada bir hava filtresini çıkarıp o süngeri çırparak tozunu silkeliyor ve temizliyordum iyi de oluyordu. benim tavsiyem ise eski modele süngersiz hava fitresi çünkü rahat hava girişi tam yanmada kolaylık sağlıyor diğer sünger filtre biraz sıkı gibi tozu tutuyor ama çabuk tıkanıyor arada bir tozunu almak şart.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Citroen C5 Lastik Hava Basıncı?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.