Şimdi Ara

Ford

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler aracım ford mondeo mk2 aracım bir yıldır silkeleme sorunu yaşıyor gitmediğim usta kalmadı ama sorunum çözülmedi burada daha deneyimli abilerin olduğuna inanıyorum yardımlarınızı bekliyorum arabaya yaptırdıklarımı sıralıyorum;

1.baskı balata değişti 6 ay önce
    2.egzoz patlak dendi yeni egzoz yapıldı
    3.tüp sistemini atikerin son kitiyle değiştirdim (eskisinin yedek parçası yoktu biyerden sonra tüpe geçince stop etmeye başladı)
    4.özel ford servisine verdim arabayı 3 gün yattı orda silkeleme sorunu için onlar orjinal buji kablosu bobin takıp denediler ama sorunu çözemediler ama arabanın ısı müşürleri yanmış onları farkettiler yaptılar onun dışında silkelemeye sebep olucak bir bozukluk göremediler ancak motor kulaklarında burçlar da sorun olduğunu söylediler onlar silkeleme yapar dedirler
    5.tanıdık bir tamirciye verdim zerot,burç,motor kulakları değişti ama ne yazıkki sorun yine düzelmedi

Velhasıl
    20 bin tl lik arabaya 6 bin tl lik masraf yaptım ancak sorunum düzelmedi.
    Sorunumu daha iyi anlamanız için ayrıntıya iniyim;
    *yolda giderken arabayı sabit gaza takınca silkeleme başlıyor gazdan ayağımı bırakınca son bir silkeliyor sonra geçiyor.
    *araç,viteste yavaşlarken 2–3 saniyeliğine silkeliyor düzeliyor sonra geri silkeliyor
    *araç vites geçişlerinde sanki debrajdan aniden çekmişim gibi öne,doğru silkeliyor ne kadar yavaş çeksemde silkeleme devam ediyor

Bu olaylar sürüş konforunu inanılmaz,şekilde düşürüyor araçtan soğudum artık Allah rızası için anlayanlar yardım etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtgnr -- 10 Temmuz 2019; 21:50:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• LPG ve benzinde ikisinde de mi yapıyor ?
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Lpg de fazla yapıyor benzinde daha az yapıyor ama iki durumdada bariz hissediliyor.

• Hocam ayni durum olmayabilir ama hyundai aracimda sadece kalkişlarda silkelenme vuruntı yapiyodu baski balata değişti motor kulaklari değişti düzelmedi servis e götürdüm ordaki usta volant dişlisinden geliyo demişti değişince taş gibi oldu sanirsam volant dişlisi olabilir mi.?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru söylüyorsunuz tamircimde orda sökülmüş bir şanzımandan bi dişli gösterdi bu zamanla aşınır boşluk yapar dedi galiba volanttı emin değilim zaten benim şansızmandan tık tık ses geliyor ancak tamircim şanzımana girersen bi üç binlik daha olursun dedi ama volant sorunları çok daha ciddi sıkıntı çıkarmıyor muş araştırmama göre kesin volantmı emin değilim bu yüzden

Yani 6 vitesede şakır şakır geçiyor bir kere geçememezlik yapmadı o yüzden şanzımana hiç girmek istemiyorum

• ahmtgnr A kullanıcısına yanıt
    Vites gecişlerinde problem yoktu gayet güzel geçiş yapiyodu ama baski balata volantin üzerine geliyo ilk kalkişlarda volant baskiyi siyiriyo kaydirma yapiyodu normal seyir halindeyken bişey yoktu yada ayagini pedaldan kaldirinca tekleme yapiyo gibiydi öyle hatirladim kendi aracima servis 700 tl dişarda 500tl fiyat alinca dişardan yaptirdim tek caren ya volant yada şanziman akla başka bişey gelmiyo elektronik aksamlar ve motorda problem yok 2 secenek.. ya volant dişlisi yada şanziman..baktir yapicak bişey yok geçmiş olsun bişey sorucam 1. Viste kalkişlarda vuruntu silkelenme motor yerinden düşücekmiş gibi oluyo mu.? Daha sonra düzelmesi lazim her vistede geçişlerde yapar ama 1. Vites de cok yapiyodu bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 11 Temmuz 2019; 0:5:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford focus
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok basit . debriyaj pedalının üstünde 50_100 liralık bir sensör switch var. Onu değiştirin sorun çözülsün.

İnanın araç kalkarken gaza yüklendiğimde veya normal bastığımda gaza göre ya patiyle veya normal kalkıyor hiç bir problem yok sıkıntı gazdan ayağımı çekince başlıyor bir iki üç dört bütün vitesler de takip ediyor bunu ve en saçma şey ise araçın hızını sabitleyin ce atıyorum 3. Vites 65 km ye araba düz yolda silkelemeye başlıyor gaza basınca geçiyor veya vitesi boşa alınca geçiyor ama viteste iken ayağımı gazdan çektiğim anda silkeleme yapıyor araç yavaşlamaya başlarken silkeliyor geri düzeliyor

• Hocam nasıl bi sensör bu aracın gaz pedali falan herşey telli elektronik değil debriyaj da hidrolik

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.