Şimdi Ara

Force GS mi? Neutron GTX mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gündür kafamı kurcalayan bir soru. Bu iki ssd arasında gidip geliyorum. Laptopum lenovo z580 için alıcam ve istediğim şey mutitasking te ve uygulamaları seri kullanmada en hızlı olanı tercih etmek. Sizce hangisini tercih etmeliyim ve neden?

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/corsair-force-gs-cssd-f128gbgs-bk-25-128gb-sataiii-ssd-disk-cevirici-dahil-.aspx

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/corsair-neutron-cssd-n120gbgtxb-bk-25-120gb-sata3-ssd-disk.aspx

• Force GS al geç
  • quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Force GS al geç

Hocam iyi niyetle yazdığınızı biliyorum ama neden olduğunu da yazarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarpuzTüccarı

quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Force GS al geç

Hocam iyi niyetle yazdığınızı biliyorum ama neden olduğunu da yazarsanız sevinirim.

Açıkçası genele dayanarak Force GS'yi önerdim. Çoğunluk onu kullanıyor ve kesinlikle sorunsuz bir SSD Ayrıca F/P ürünü
  • Depolamada bilgili abileri bekliyorum, yorum atın lütfen, 40 yılda bir alıyoruz, bakkaldan ekmek almıyoruz sonuçta almışken en doğrusunu tercih etmek istiyorum.
  • gs in iops si okuma yazma hızları daha iyi
  • Selamlar,

Neutron GTX, gerçek dünya kullanımı açısından Force GS serisinden daha performanslıdır. Rastgele veri kullanımında öne geçer. Laptopa monte edeceğiniz için okuma ve yazma hızları, masaüstü bilgisayara göre daha düşük olacaktır. Bu durumda rastgele erişimin değeri daha çok oraya çıkar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    4070ti super mi 7900xt mi ?
    11 ay önce açıldı
    GTX 470 mi 6870 mi ???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Selamlar,

Neutron GTX, gerçek dünya kullanımı açısından Force GS serisinden daha performanslıdır. Rastgele veri kullanımında öne geçer. Laptopa monte edeceğiniz için okuma ve yazma hızları, masaüstü bilgisayara göre daha düşük olacaktır. Bu durumda rastgele erişimin değeri daha çok oraya çıkar.

hocam laptopun sata 3 portuna takıcam, aceba neden okuma ve yazma hızları yavaşlar?
  • aslında ikiside değil alabilirsen force gt almanı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

aslında ikiside değil alabilirsen force gt almanı öneririm

gtx ile gt arasındaki fark nedir hocam, önermenizin nedeninide yazarsanız sevinirim:)
  • quote:

quote:

aslında ikiside değil alabilirsen force gt almanı öneririm

gtx ile gt arasındaki fark nedir hocam, önermenizin nedeninide yazarsanız sevinirim:)

aslında olay gt ile gtx değil. fakat Neutron serisi force serisine göre daha yeni fakat force gt öneririm.
  • yasin.25 kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi niyetli olduğunuzu anlıyorum, öneriniz için teşekkür ederim gerçekten ama merak ettiğim konu GT yi ötekilerden ayıran bir özellik mi var sadece onu merak ettim.
  • aslında normal kullanımda force ve neutron serisinin farkını fazla anlayamazsın her ne kadar neutron daha yeni bir seri olsada. aslında sandisk'in modelleri daha uygun onlara da bakmanı öneririm.
  • quote:

hocam laptopun sata 3 portuna takıcam, aceba neden okuma ve yazma hızları yavaşlar?

Selamlar,

Dizüstülerin yongasetleri, veri aktarımı konusunda genelde masaüstü anakartlarına yetişemez. Ancak çok da bir fark olmaz.
  • laptopda büyük ihtimalle sata 3.0 bulunmuyor sata 2.0 la kullanacaksın. bu nedenle de isterse 1000 mb okuma/yazma hızı olsun sen max. 250-300 mb hızında performans alacaksın.
  • yasin.25 kullanıcısına yanıt
    hayır hocam hdd yi çıkartıcağım port sata 3 portu, cd romu söküp yerine caddy alıcam oda sata 2 olucak ama zaten hdd yi depolama için kullanıcam. Ama benim laptop sata 3 bundan adım gibi eminim(Laptop Z580 canavar gibi laptop.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarpuzTüccarı -- 10 Ağustos 2013; 0:41:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

quote:

Selamlar,

Dizüstülerin yongasetleri, veri aktarımı konusunda genelde masaüstü anakartlarına yetişemez. Ancak çok da bir fark olmaz.

hocam galiba msata çıkışları için konuştunuz. Çoğu diz üstü bilgisayarda hddler msata girişine bağilanıyor ama üst ve orta düzeyde genelde sata 3 portu olduğu için benim bilidiğim masa üstüyle aynı performansı vermesi yönünde tabi siz daha iyi bilirsiniz ben biraz araştırıyorum ona göre yorumladım.

• quote:

eğer sata 3.0 (6.0 GBit/s) bulunuyor diyorsan bi incelehttp://ssdboss.com/ssds/Corsair-Neutron-GTX-vs-Corsair-Force-GT http://ssdboss.com/ssds/SanDisk-Extreme-SSD-vs-Corsair-Neutron-GTX

Bu tablolarda neutron gtx açık ara iyi gibi hocam sanırım onu tercih edeceğim teşekkürler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• önemli değil fakat corsair çoğunlukla sandisk'in belleklerini kullanır. sandisk'in fiyatı daha da ucuzdur istersen onlara da bak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.