Şimdi Ara

/ / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4] (875. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23.475
Cevap
149
Favori
1.414.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 873874875876877
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hızlı cevabın için. Demek ki bunlar biz oyunu satın alamaya devam ettikçe yatışa geçiyorlar. Biz de almayız
  • Halâ gelmedimi yav güncelleme
  • --Yaşı ilerlemiş oyuncuların tamamının istisnasız fiziksel özelliklerinin hepsinin 33'ten sonra çok düşmesi
    Yok, yada yaşamıyorum. David Luiz, Ayew, Wanyama gibi oyuncuları 34-35 ine kadar kullandım öyle yerlerde sürünmediler gayette iyi durumdaydı fizikleri.

    --uzak direğe yapılan ortaların gol olması
    Bu taktikle ilgili. Uzak direğe orta yaptırıyorsundur ve maçıda önemli anlarda izliyorsundur. Ee senin taktiğin bu yönde olduktan sonra sana önemli an olarak onun gelmesi ve gol olması yada rakibin gol atması hiç şaşırtıcı değil.

    --oyuncuların saha içinde oyun karakterinin olmaması(2008-2009da bu vardı)
    Oyun karakteri? Biraz açmak lazım burayı

    -- Türkiye liginde BJK-FB-GS-TS gibi takımların ilerleyen yıllarda küme düşecek hale gelmesi
    Galatasaray ile çok uzun bir kariyer yaptım hala da devam ediyorum. Bu konuda oyunun AI kısmı hiç düzelmedi Fm'da. Küme düşecek konumda değiller fakat ligde beni böyle bir 10-15 puan arkadan şampiyonluğa yolluyorlar.

    --Oyuncuların gereksiz memnuniyetsizliği
    Yüksek kulüplerden gelen teklifleri kabul etmediğinizde yada yeni sözleşme istediklerinde yapmazsanız oluyor.

    --Kulubün sürekli gereksiz borç yapması(maaş bütçesi + verdiği hiç transfer yapmadığım halde)
    Böyle bir şey ile hiç karşılaşmadım, cm 03-04 den beri oynarım. Oyunun steamdeki bütün sürümlerine de sahibim açıkçası. Düzgün bir altyapı oturttuğunuz zaman kulüp borca girmiyor. Elinizdekini satmasını bilirseniz sürekli artılarda dolaşıyor hatta yüksek bütçelere çıkıyorsunuz.

    --Messi'nin emekli olduktan sonra Gümüşhanespor'da kondisyon antrenörü olması tarzı saçmalıklar
    Bu durumu hiç takip etmediğim için cevap yazamayacağım.

    --90+Da hiç gol gelmiyor,baskıyı hissedemiyorsunuz
    Oyunun özetini önemli de izlerken genellikle 90+2 verildiyse dakika 90 da özet açılır böyle 2 dakika boş ekran izlersiniz, yada izliyordum. Bu seride 90+da o kadar çok gol yedim ve attım ki artık izlerken 'yinemi' diyorum. Bunu fotoğraflar ile destekleyebilirim eğer isterseniz.

    --Kalecilerin yeteri kadar gelişmemesi (18-20 yaşında iyi kaleci yok gibi bir şey)
    Bu birazda günümüzün sıkıntısıydı iyi kalecilerin yaşı belliydi. Şimdiki seride daha fazla 'regen' kaleci çıkıyor. Ben 2-3 tanesini satın alıp, sürekli kiralık olarak gönderiyorum böyle 20-21 yaşlarına gelene kadar. (Ee şimdi Şampiyonlar Ligine de onunla gidilmez) Sonrasında birini satıp diğerini as kalecinin arkasına yedek olarak 1-2 sezon kulüpte tutuyorum. En fazla 3 sezon sonunda as kalecim o oluyor ve başka genç yetenekler bulup bu döngüyü devam ettiriyorum. Sorunuza net olarak gelirsek, kalecilerim takımı şampiyonlar liginde taşıyabilecek seviyeye kadar gelişiyorlar. Zaten sonrasında büyük kulüplerden gelen tekliflerle onları elden çıkartıyorum (burası aslında önceki sorunuza da bir cevap doğuruyor böylelikle sürekli para geliri sağlıyor kulüp) ama gelişme cidden var, önemli olan antrenörlerinizi ve antrenman sistemini doğru kullanmaktan geçiyor. Antrenman seviyeleri antrenörler için ağır olursa oyunculara aktardıkları seviye de o kadar yavaş oluyor. Tabi ne kadar antrenman desem de bir oyuncu asıl geliştirmek onu oynatmaktan geçiyor. Dünyanın en iyi antrenör ekibine ve antrenman tesislerine sahip de olsanız Potansiyeli yüksek olan bir oyuncuyu oynatmazsanız asla potansiyeline ulaşamıyor.

    --Kanat oyununun fazla etkili olması
    Kesinlikle devam etmiyor. Özellikle 3'lü defans var 3'lü orta saha inanılmaz derece oyun üstünlüğü sağlıyor. Kanat taktikleri kötü değil sizi şampiyon da yapabilir ama Avrupada sizden yüksek kulüplerle oynarken yetersiz kalıyorlar.

    --Tesislerin kalitesinin teknoloji gelişti bahanesiyle zırt pırt düşmesi.
    Bu ifadenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Zırt pırt diye ifade ettiğiniz şey günümüzde olan bir şey. Kulüpler sürekli bu konularda yatırım yapıyor, yenilenmeye gidiyor, para harcıyorlar. Oyunda bu döngü 4-5 en erken 3-4 yılda bir gerçekleşiyor. Günümüze baktığımız zaman bundan 5 yıl öncesinin teknolojisi ile şuan olan teknoloji arasında nereden bakarsanız bakın yeni bir çağ var.

    Sonuç olarak; ben 16 ile 17 arasında çok farklılık olduğunu düşünmüyorum fakat yinede 17 satın aldım. Çünkü bir rakibi yok ve ben bu oyundan zevk alıyorum. Sizinde tamamen kendi zevkinize bakmanızı öneririm.

    @ugurr999



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZHesc -- 24 Şubat 2017; 7:7:4 >




  • Benim kısa cevabıma istinaden daha detaylı cevap yazmışsınız, elinize sağlık. Ben de arkadaşı yanlış yönlendirmemek adına gördüklerimi az çok yazayım. Oyunu çok büyük keyifle oynuyorum bu arada hala, Verona'da epey emek sarfettim. 8 sezon oldu.

    Yaşı ilerlemiş bazı oyuncuların fiziksel özellikleri düşüyor maalesef, 30 yaşından itibaren düşmeye başlayanlar oluyor. Hatta çok önemli isimler (Mario Götze hatırladığım)30-31 yaşında kulüpsüz kalabiliyor.

    Uzak direğe yapılan ortalarla çok gol atıp yiyorum. Ancak taktiğim üçlü orta alandan göbekten oyun kurma üzerine. FM 2016'da neredeyse tüm golleri böyle atıyordum, bir nebze düzelme var diyebiliriz belki ama yine de normalin bir tık üzerinde sayıda gol oluyor böyle.

    Oyuncu karakterinden kasıt sanırım örneğin Balotelli'nin saçma sapan bir şey yapıp kırmızı kart yemesi gibi. Bu tür şeyler eski serilerde vardı, son oyunlarda pek yok gibi.

    Van Persie bende çok alakasız bir takımda yardımcı antrenördü. Gümüşhanespor olmasa da o ayarda alakasız bir takım :)

    Kalecilerin yeterince gelişmemesine şöyle bir örnek verebilirim. Arkadaşın dediği de sanıyorum budur. Kalecinin potansiyeli 4 yıldız, mevcutu 1 yıldız. 4-5 yıl geçiyor o potansiyele pek ulaşamıyor. Üstelik özelliklerinde de hala çok düşük değerler kalıyor.




  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    Bir kariyer açtım Fenerbahçe ile bu taktiği kullanmaya basladim fazla mac yapmadim daha ama iyi gidiyor şimdilik. Bakalim ilerde nasil olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt
    Güzel yazınız için teşekkürler. Fiziksel özelliklerde ciddi bir düşüş var evet, fakat bu düşüşler genellikle 10 numara dediğimiz bölgede oynayan oyuncularda çok fazla oluyor. Yada Walcott,Emre Mor tarzı gücü olmayan hıza dayalı isimler ilerleyen yaşlarında hızlarınıda kaybetmeye başlıyorlar ben bunu gayet normal buluyorum. Zaten oyun her sene çok fazlasıyla 'regen' oyuncu çıkartıyor 1-2 ucuz transferle oyun kendini döndürüyor, yıllardır böyle oynuyorum açıkçası.

    Bir konuda daha belirtmek isterim ki çok güzel yazmışsınız kalecilerin yıldızından örnek vererek. Buna da kendimce bir açıklamam var doğruluğu tabiki tartışılır.

    Örnekle açıklayayım; Samsunsporu çalıştırıyorsunuz (Ptt 1.Lig) eldeki imkanlar belli, bir oyuncu buldunuz ve potansiyeli 4 yıldız gözüküyor amanın büyük nimet diyerek sözleşmeyi imzaladınız. Bu oyuncu ilerleyen zamanda 4 yıldıza ulaşamıyor, yada ulaşamadığını zannediyoruz. Şöyleki gözlemcilerin yetenek değerlendirmesi çok önemli orada 4 gözüküyor diye onun cidden 4 olması gerekmiyor gözlemcinin kapasitesi önemli. Bir diğer hususta benim Samsunsporda 4 yıldız olarak görüp aldığım (atıyorum) Ahmet oyuncusu Galatasaray gözlemcisi tarafından bakıldığında 2 maksimum 3 yıldız gözüküyor. Burada bulunduğunuz takımın gücü ile alakalı bir durum olduğunu hesaba katıyorum. Kadronun o anki durumuna bakıp senin kadrondakilere göre şu potansiyelde diye belirtiyor bence gözlemciler.

    Başka bir açıklama yapmak gerekirse Genie Scout programını bildiğinizi farz ediyorum, orada yeteneği 95 potansiyeli 160 bir oyuncu gördünüz gözlemci yolladınız size potansiyelini 4 yıldız olarak verebilir. Aynı programda 105 yeteneğinde 180 potansiyeli olan bir oyuncuya da gözlemci gönderdiğinizde size 4 yıldız olarak geri dönebiliyor. İki oyuncu aynı süreleri alıp aynı sayıda maça çıktığında Potansiyeli 160 olan oyuncu 4 yıldızına ulaşıyor fakat potansiyeli 180 olan oyuncunun daha gitmesi gereken yol var, bu yol belki 1 belki 2 sene daha fazla böyle bir karşılaştırma yapılıp oyuncu potansiyeline ulaşamadı deniyor olabilir.

    Kararlığı ve Çalışkanlılığı yüksek olan oyuncular potansiyeline ulaşmakta diğer oyunculardan daha önde, bunu sigames forumlarında daha önceki versiyonlar için doğrulamışlardı. Şu anki durumunu bilemiyorum.


    Yazmayı bırakınca kısa gelmişti biraz uzun olmuş kusura bakmayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerliso

    Bir kariyer açtım Fenerbahçe ile bu taktiği kullanmaya basladim fazla mac yapmadim daha ama iyi gidiyor şimdilik. Bakalim ilerde nasil olacak

    AML-AMR takımda bol olduğu için ilerde sıkıntı olacak haberin olsun oyuncular oynamadığı için dostum.

    Taktik ile yarı sezonu geçtim ligde uzak ara yenilgisiz gidiyorum avrupa liginde gruptan çıktık bakalım.
  • MARCO kullanıcısına yanıt
    Lens Sow Karavaev'in kiralik sözleşmelerini iptal ettim. Stoch ve Volkan Şen'i de satmaya çalışıyorum satamazsam kiraliycam :) Lassana Diarra ve Ronaldinho ile sözleşme imzaladim maaş çok istemediler oyuncu çoğalsın en azindan dedim malum parayla transfer yapamıyoruz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt
    Uzak direğe yapılan ortalar konusunda bütün maç motorunu etkileyeceği için bir düzeltme yapamayacaklarını söylemişlerdi. Yani kabul ettiler. 2017de düzeltmiş olabilirler.

    Benim yerime yeterince cevap vermişsiniz :) Açıklamam gereken bir şey var. Futbolcuların saha içindeki oyun karakteri eski serilerdeki gibi değil derken kastettiğim şey yeni serilerin mekanikleşmesi. Eşit güçteki futbolcuların sahada ''benzer'' oyun ortaya koyması. Eski serilerde(2008vs) bazı maçlarda bazı futbolcuların maça ağırlığını koyduğunu(puan,gol atmanın dışında)gereksiz kart gördüğünü,iki takım arasındaki sertliğin yükseldiğini,maça sonradan soktuğum genç futbolcuların deli gibi sağa sola koşturduğunu vs görürdüm. Bu söylediğim özelliklerden bağımsızdı, uzaktan şutu 16 olan iki oyuncudan biri büyük maçlarda maç kötü gittiğinde uzaktan bir tane gömerken diğerinin bunu yaptığı çok nadirdi. Ben de daha maça başlamadan ''inşallah bir tane uzaktan gömer derdim''. Mesela şimdi öyle değil atacaksa ikisinin de 10 maçta uzaktan bir golü oluyor. Sayı önemli değil burada bahsettiğim oyundaki yıllar içinde artmış olan ''hissizlik''

    Bu arada cm03ten beri ben de oynarım her sene iyi bildiğim bir seridir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerliso

    Bir kariyer açtım Fenerbahçe ile bu taktiği kullanmaya basladim fazla mac yapmadim daha ama iyi gidiyor şimdilik. Bakalim ilerde nasil olacak

    sonuçları bekliyorum kolay gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MARCO


    quote:

    Orijinalden alıntı: fenerliso

    Bir kariyer açtım Fenerbahçe ile bu taktiği kullanmaya basladim fazla mac yapmadim daha ama iyi gidiyor şimdilik. Bakalim ilerde nasil olacak

    AML-AMR takımda bol olduğu için ilerde sıkıntı olacak haberin olsun oyuncular oynamadığı için dostum.

    Taktik ile yarı sezonu geçtim ligde uzak ara yenilgisiz gidiyorum avrupa liginde gruptan çıktık bakalım.

    yine mi ilk sezondan avrupa ligini alacan öner






  • 41 şut attık ama kazanamadık :) Erken yediğimiz goller bizi bitirdi.
  • Arkadaşlar anadolu takımı gibi kapanıp topu aldığımda hızlı oyuncularımla gole gitmek istiyoryum talimatlarım nasıl olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz bir maç




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07iiddrriiss07 -- 25 Şubat 2017; 16:55:27 >
  • Arkadaşlar bu Yılın menajeri ödülünü 2 sezondur yardımcım alıyor. Takımı ben yönetiyorum bu herif alıyor anlamadım nasıl iş bu Önemsiz lig maçları ve kupa maçlarını genellikle tatilde geçiriyorum bu yüzden mi oluyor acaba?
  • Tatilden dolayıdır tahmin ettiğiniz gibi. Ben de son üç senedir şampiyon yapıyorum takımı 70% galibiyet yüzdesi ile, başkasına veriyorlar ödülü nedense. Son sene alabildim bi'.
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    Valla çok saçma olay insanı sinir ediyor
  • Ben de anlamadım. Bug herhalde. Daha ne yapayım ki ödülü almak için, bilemedim. Ben tatile de gitmiyorum, hazırlık maçlarını asistan menajere bırakıyorum sadece.
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    Valla çok saçma hocam bug filan olması lazım bence de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu arkadaşlar antrenman yönetim işini asistan menajere nasıl devrediyoruz bulamadım da 2017 de.
  • 
Sayfa: önceki 873874875876877
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.