Şimdi Ara

/ / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4] (1174. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
23.476
Cevap
149
Favori
1.414.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11701171117211731174
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hala fm20 oynuyorum / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4] Muhtemelen son kariyerimdeyim ama. Rosenborg'un başındayım. Amacım Norveç futboluna çağ atlatmak. Bunun için avrupada düzenli başarı ile ligin itibarı arttırmam lazım. 3 sezonda iyi işler yaptım. Şl'de hep gruptan çıkıp ilk turdan elendim ama hem takım hem de lig olarak sıralamalarda baya yukarı tırmandık. Artık avrupaya daha fazla takım göndericez.

    Takımı komple genç oyuncularla doldurdum. 19 yaş altı ve 2. takımımda bile potansiyeli 4-5 yıldız olan bir çok oyuncum var. As kadromdakileri zaten dünya yıldızı olmaya aday oyuncular her mevkimde bu potansiyelde oyuncum var. Regenerate olur olmaz ucuza alıyorum potansiyeli yüksek oyuncuları. Çünkü antrenman tesislerimi baya geliştirdim 2 sene bende kalıp sadece antrenman yapsalar bile hiç oynatmadan kar ederek satarım. 18 yaşından sonra ligdeki takımlara kiralarım muhtemelen çoğunu. Hem avrupada başarı elde etmelerine yardımcı olmak hem de gelişmeleri için. İçlerinde bir kaç tanesi yıldız olsa zaten yeter. Çok ucuza aldığım oyuncuların içinden canavar çıkabiliyor. Oyuna dair en sevdiğim şeylerden biri bu. 3 milyona aldığım Arezo 35 milyona Bayern'e gitti mesela. Süreki bakıyorum gol atıyor mu nasıl oynuyor diye. Ayrılılan eski sevgili stalklıyorum çocuğu.

    Rosenborg için oldukça büyük sayılabilecek paralara (10-15 milyon gibi) bazı oyuncular aldım şimdiden City izliyor birini mesela. Bunları elimde tutup şampiyonlar liginde bir çeyrek final hedefliyorum kısa vadede. Uzun vadede ŞL şampiyonluğu ve Norveç milli takımına bazı başarılar kazandırmak istiyorum. Ligin kalitesi arttıkça regen kalitesi artar diye tahmin ediyorum. Zaten potansiyelli tüm çocukları hemen ben alıyorum bende daha iyi gelişip milli takım için önemli oyuncular olabilirler bazıları. Şimdiden 1-2 tane öyle oyuncu oldu zaten. Rosenborg'u avrupanın sayılı takımlarından biri haline getirirsem fırsat bulunca Milli takımın başına geçerim belki. Sonraki hedef Norveç başkanlığı zaten. Banknotlardan birine yüzümü koysalar da olur. Bir de Norveç liginde sıkı bir yabancı kısıtlaması var. Bu oyunu zorlaştıran bir unsur elbet. Ama daha keyifli. Şuana kadar ki en keyif aldığım kariyerim oluyor. Oyunda en sevdiğim şey genç oyuncu bulup onları geliştirmek çünkü. Takım meslek lisesine döndü zaten. Tesislerde ağır bir koku var. Gençler yapmayın diyorum dinlemiyorlar.

    Bu kariyerim muhtemelen en uzun FM kariyerim olacak. 20'yi bu kariyerle noktalarım. 21 de bu esnada bir kaç güncelleme daha alıp daha optimize bir oyun olur. O zaman da 21'e geçerim.





  • / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]




  • fmf uzantılı taktikleri göstertemiyorum yahu...boş görünüyor.


    masaüstüne ve yerel disk d ye de atıyorum taktikleri, ordan da görmüyor.


    epic games

    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]
  • fm20 için logoları formaları yüzleri klasöre attım, formalar ve logolar oldu ama yüzle gözükmüyor / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4] 

  • oyunda saçma şeyler oluyor,

    seçmediğim adam ısrarla korner kullanıyor

    u19daki dc adamı antrenör ısrarla rw oynatıyor

    sağ ayaklı stoper için gözlemci en iyi yeri sol bek diyor

    her maç 20-30 şutum var ama rakip kaleciler coşuyor yemiyor rakip 2-3 şutla gol atıyor

  • gs'de 30. sezonumda falanım. yeni gelen yönetim kafasına göre 2 yeni oyuncu alacak tanesi 100m€'dan. işin kötüsü en iyi 2 oyuncumun olduğu bölgeye alıyorlar bu 2'sini. iptal etmek gibi bir şansım yok mu?

  • Beyler FM 2020 nin 21 takimli super lig yamasi lazim. Yardimci olabilecek var mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler selam. oyuncuma gelen transfer teklifi kabul edemiyorum. teklifi kabul et butonu aktif değil. istenilen bonservis bedeline sat ayarlı, transfer de yetki de bende. neden olabilir acaba

  • Editör ile Pochettino, Conte'yi falan asistan menajer yapıyorum belki bir şeyler öğrenirim diye lig sonuncusuna karşı oynuyoruz 3 puan lazım adam bana temkinli oynamamız gerek diye tavsiye veriyor. / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4] 

  • Fm 2020 Tr 3. Lig ve Bal yaması indirdim. Çukurova Demir Spor ile kariyer yapıyorum.

    Hedefim alt yapıyı ve tesisleri geliştirip, kendi kendine yeten Ajax misali bir takıma dönüşmek.

    Amatör 1. lig ==>> Süper Amatör ==>> Bal ligi ne yükseldim. Bal Ligi son maçımdayım 3 sezondur yenilgisiz gidiyorum. Alt yapımdan pek oyuncu çıkmasada boştaki oyuncularla vs baya kaliteli kadrom var. 3. Lig için play-off larda oynayacağım. Play-Off geçersem 3. lige göre biraz zayıf kadrom olsa da 2-3 sezon içinde 2. lige çıkma hedefim var.

    Teknik ekibimi klüp seviyesine göre çok sağlam hale getirdim. Tesis seviyelerini de sürekli yükseltmeye çalışıyorum. Kendim de sürekli kurslara gidiyorum yeni Arsene Wenger olcam =)

    Teknik direktörlük seviyemi en altta başlattım yavaş yavaş gelişmeye de devam ediyorum. Kendime başarılar =)

    Yanlız bi sorunum var. Klüp hedeflerinde ligde kalmaya çalış diyor ben açık ara şampiyon olduğum halde başarısız sayılıyorum. Acaba yönetim mali olarak çok iyi olmadığımız için lig yükselmemi istemiyor mu?





  • hatrix kullanıcısına yanıt

    Play-off ilk maçında rakibimi eledim ve 3. Lige çıktım. Yönetim profosyonelliğe geçişi direk önerdi. Kendiliğinden teknik ekibe 3-4 yer daha açtılar (sürekli geliştirmeye çalıştığım kısımdı). Bu arada Kıtasal B lisansı aldım ve baya geliştim. Nerdeyse tüm takımı 2 yıldız antrenman yaptırabilecek seviyeye gelicem. Finansal açıdan sağlam durup 2-3 yıl içinde 2. lige çıkmayı planlıyorum =)

    Play-off maçında çok üstün başladım 15-20 dk rakibi ablukaya aldım. Fakat rakibim duran top organizasyonundan güzel bir set golü attı ve devreyi 1-0 yenik kapadık. Devre arasından takımıma şanssız olduğumuzu ve 2. yarı da kendi oyunumuzu oynarsak galip gelebileceğimizi söyledim. Sağolsun çocuklar da beni kırmayıp maçı 3-1 aldılar =)

    Klüpte bir bayram havası hakim.

    Kadroyu koruyup free 3. lig ayarında gençler bulursam takviye yapmayı düşünüyorum. Bu sene malesef alt yapıdan istediğim yıldız adayını çıkaramadım.

    Alt yapıyı geliştirmeye devam. BU arada teknik direktör gelişimine dair ss leri paylaşacağım.





  • hatrix kullanıcısına yanıt

    Hocam kullandığınız yama güncel kadrolar ve kurallarla mı? Bir de hiç sorun yaşadınız mı? Ben de tekrardan alt lig kariyeri yapsam mı diye düşünüyorum. Hazır bizim Tokatspor'u iyice dibe götüren başkanlarımız sağolsun takımı olması gerektiği gibi yukarı taşırım bu şekilde.


    Bu arada bu sezonun güncel kadro yaması ile Beşiktaş kariyeri yapıyorum ben de ve savunmaya Upamecano'yu kiralık olarak getirmeyi başardım. Normalde Wellinton'u gönderip yerine genç bir stoper aramaya başladım ama kimi bulduysam sağlam fiyat çektiler ben de kiralık birini bulayım derken Upamecano gözüme ilişti ve teklifi yapayım da vermezlerse vermesinler dedim ve anında kabul ettiler oyuncu da ilk 11 oynama sözü nedeniyle sanırım kabul etti ki ben inanmıyordum geleceğine. İlk lig maçında iyi oynasak da 2-0 yenilince dedim 4-2-3-1 olmayacak diğer geliştirdiğim 3-4-1-2 sistemini uygulayayım dedim ve yedek için ekstra stoper aldım ve bir de sağ bek kiraladım. Kenan gibi gereksiz kanatlara da ihtiyaç halinde kullanmak için kanat bek antrenmanı başlattım. Kısa süreli bocalama olsa da taktik oturdu ve ikinci devre ortasında ligde arayı açıp sıyrıldım. CL de PSG ve RM ile aynı grupta yer aldım. Hedef 3.lük iken RM sağolsun onlardan aldığım 6 puan ile PSG ile liderlik mücadelesine girdim ve 2. çıktım. Adamlar hiç oynayamadı bir de maç içi çabuk yorulduklarından ibre hep bana döndü onlarla maçlarımda. Sonraki tur dişe göre kura sayesinde çeyrek finale çıktım ve orada elendim. Diğer takımlar da avrupada iyi gittiler ve güzel puan topladık. Kupada da finalde GS aldı. İkinci sezona ligde iyi başladım yine ama rakipler de fena gitmiyor. Ama yeni yabancı kuralı işimi zorluyor. Kale, sol kanat bek, orta saha 3'lüsü Ersin (Mert) - Rıdvan (alttan çıkardığım bir oyuncu) - Can (Salih) ile tamam ama 4. Türk oyuncuyu bulmak zor oluyor. Bundan dolayı zorluk yaşıyorum biraz. Bir de sonraki sezon iyice sıkıntı olacak 5 Türk oyuncu bulmak. Alttan çıkan forvetim yeterince gelişirse 2li forvette yer alır 4 kişi tamam ama 5. kim olacak sıkıntı yine. Kaan oyunda da gelmiyor. Başka uygun ve direkt oynayacak stoper bulmak lazım ama zor. Yine alttan birini çıkarmaya bakacağım artık.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnuviel37

    Hocam kullandığınız yama güncel kadrolar ve kurallarla mı? Bir de hiç sorun yaşadınız mı? Ben de tekrardan alt lig kariyeri yapsam mı diye düşünüyorum. Hazır bizim Tokatspor'u iyice dibe götüren başkanlarımız sağolsun takımı olması gerektiği gibi yukarı taşırım bu şekilde.


    Bu arada bu sezonun güncel kadro yaması ile Beşiktaş kariyeri yapıyorum ben de ve savunmaya Upamecano'yu kiralık olarak getirmeyi başardım. Normalde Wellinton'u gönderip yerine genç bir stoper aramaya başladım ama kimi bulduysam sağlam fiyat çektiler ben de kiralık birini bulayım derken Upamecano gözüme ilişti ve teklifi yapayım da vermezlerse vermesinler dedim ve anında kabul ettiler oyuncu da ilk 11 oynama sözü nedeniyle sanırım kabul etti ki ben inanmıyordum geleceğine. İlk lig maçında iyi oynasak da 2-0 yenilince dedim 4-2-3-1 olmayacak diğer geliştirdiğim 3-4-1-2 sistemini uygulayayım dedim ve yedek için ekstra stoper aldım ve bir de sağ bek kiraladım. Kenan gibi gereksiz kanatlara da ihtiyaç halinde kullanmak için kanat bek antrenmanı başlattım. Kısa süreli bocalama olsa da taktik oturdu ve ikinci devre ortasında ligde arayı açıp sıyrıldım. CL de PSG ve RM ile aynı grupta yer aldım. Hedef 3.lük iken RM sağolsun onlardan aldığım 6 puan ile PSG ile liderlik mücadelesine girdim ve 2. çıktım. Adamlar hiç oynayamadı bir de maç içi çabuk yorulduklarından ibre hep bana döndü onlarla maçlarımda. Sonraki tur dişe göre kura sayesinde çeyrek finale çıktım ve orada elendim. Diğer takımlar da avrupada iyi gittiler ve güzel puan topladık. Kupada da finalde GS aldı. İkinci sezona ligde iyi başladım yine ama rakipler de fena gitmiyor. Ama yeni yabancı kuralı işimi zorluyor. Kale, sol kanat bek, orta saha 3'lüsü Ersin (Mert) - Rıdvan (alttan çıkardığım bir oyuncu) - Can (Salih) ile tamam ama 4. Türk oyuncuyu bulmak zor oluyor. Bundan dolayı zorluk yaşıyorum biraz. Bir de sonraki sezon iyice sıkıntı olacak 5 Türk oyuncu bulmak. Alttan çıkan forvetim yeterince gelişirse 2li forvette yer alır 4 kişi tamam ama 5. kim olacak sıkıntı yine. Kaan oyunda da gelmiyor. Başka uygun ve direkt oynayacak stoper bulmak lazım ama zor. Yine alttan birini çıkarmaya bakacağım artık.

    Yama eski hocam. GS de Lemina seri olan gerçek 2020 sezonu kadroları.

    Yamada pek sorun yaşamadım, şimdilik amatör liglerden 3. lige çıktım. Bakalım lig atlama sorunu umarım olmaz yoksa kahreder resmen =) Yabancı kuralı Fm 2020 gibi 14 kalıyor sanırım. Ama ben zaten sürekli alt yapı geliştirmeye önem verdiğim için yabancı sınırı 2-3 sezon sonra sorun olmaktan çıkıyor.

    Yeteneği sınırlı kanatları ben de beke çekmeyi seviyorum, malesef geç cevap verdiklerinden pek verimli olmuyor ama yine de uğraşıyorum =)

    Ortasaha takımın bel kemiği, başlarda ortasahaya yabancı kaliteli oyuncular almanızı öneririm. sonrasında zaten alt yapı ve gözlemci ekibinizin bulduğu gelecek vaadeden türk oyuncularınız kesinlikle olacaktır.

    4 türkü ben olsam şu şekilde dağıtırdım, hatta. Kaleci, beklerden biri (4 lüye dönerseniz, savunma oynayacak bi bek), stoperlerden biri, kanatlı oynuyorsanız kanat oyuncularından biri, ikili forvet oynuyorsanız forvetlerden biri. kesinlikle yaşlı demeden skoru etkileyecek yabancı alın. Upemecano gelecek vaadeden bir oyuncu ama satınalma opsiyonunuz yoksa onunla uğraşacağınıza marcelo alın daha iyi. Savunmayı 4 lü yaparsanız göbekte bir stoper bir cover yeteneği olan oyuncu kullanın. birinin ayağı kesinlikle yetenekli olsun pasör olarak kullanın derim. ben genellikle yavaş, pasör ve fiziği düzgün bi stoperin yanına kazma da olsa hızlı ve fiziği düzgün stoper koyuyorum. iki stoperinde süper hızlı olmasına gerek yok. forvetler de aynı keza. biri teknik, pası dengesi fiziği iyi, diğeri de hızlı ve bitirici olmalı. Size şunu söyliim, çok sezon boyunca Ahmet Çalık ve Ertuğrul Ersoy'u yedek stoper olarak oynatmışımdır. ve CL de dahil yanlarında iyi bir tamamalayıcı stoper olunca sırıtmıyorlar.

    Hocam misal aşağıdaki stoperin yanına, agresiflik, tackle, teamwork ve workrate yüksek bi stoper koyun gerisini bu adam halleder. çok uç örnek vermiş oldum.

    https://www.fmscout.com/datas/fmsdb/player/93064994/f1835d688cde_Ahmedhodzic.jpg

    Basitce anlatiim, iki stoper de uzun ve kafa toplarında iyi olsun, biri hızlı, birisi de pasör olsun. Her türlü iş yaparlar, süper oyuncuyu bulmanız gerek yok. İyi bi ikili olmaları yeterli.

    Ortasahada da aynı keza, bir oyucunuz defans görevinde ve gerçekten sağlam defansif özellikleri olan oyuncu olsun. Yanına fazla kırılgan olmayan bi 8 numara yapıştırırsanız iş yaparlar, güncel BJK kadrosundan Salih, Oğuzhan (Belki).





  • hatrix kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkürler. Elimdeki güncel kadrolar yamasıyla birlikte denerim bir sorun çıkarırsa eski kadrolar da sorun olmaz zaten alttan başlayacağız. / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4] 


    Kardeşimle kariyer yaparken 3lü savunmaya dönmüş ve etkisini görmüştüm. 3 stoperi de pasör ve kesici olarak oynatıyorum. Kanat bekler hücumcu özellikte ama savunmaya da destek verebilen oyunculardan oluşturuyorum ama tabi maç içinde çok yük bindiğinden yakın seviyede yedekler de bulundurmak gerekiyor. Orta sahada fizik olarak da sağlam ve ayağı da iyi oyuncu gerekiyor en azından bir tane. ofansif orta saha için gol yollarında da etkili olabilen tekniği iyi bir oyuncu ve ileri ikilide de

    bir tanesi net golcü olmalı ve yine bir tanesi hareketli pır pır denilen tarzda olursa iyi olur.


    Beşiktaş ile bunu şu dizilimde yapmıştım ilk sezonda


    Ersin

    Upamecano-Vida-Montero

    Rossier Rıdvan

    Pjanic-Can Bozdoğan

    Alex

    Batshuayi-Larin


    Savunmada Montero biraz beklenti altında kaldı. Ama onun dışında özellikle Rıdvan baya kendini buldu. Alex 90 dk kaldırmasa da yedek olarak Ghezzal ile iyi götürdüler. Pjanic için söylenecek söz yok adam her türlü etkisini gösteriyor. sadece ligde 10 gol 20 asist ile oynadı. Bats bazen gol sıkıntısı çektiği dönemler olsa da gol kralı olmayı başardı. Larin de arada katkı vererek destek oldu. Can başlarda hemen alışamasa da takım ile birlikte performansını arttırdı ve iyi seviyeye geldi. Vida ile Upamecano ise çok iyi idi. Rossier beklediğim kadar seviyeye çıkmasa da iyi idi ve özellikle deplasmanda RM'e karşı maçın adamı oldu. Her pozisyonda aynı seviyede yedek olmasa bile çok sorun oluşturmayacak performansları ile diğer oyuncuların da hakkını yememem lazım. Alttan oyuncu çıkarmayı ben de seviyorum ama her zaman eksik bölgeye uygun oyuncu çıkmıyor ne yazık ki. Başlar başlamaz bir sol bek ile bir santrafor çıkardım bazen oyuna da aldım. Ama sezon içinde alttan gelen oyuncular kanat ve santrafor olunca mecburen diğer takımların oyuncularını gözlemeye başladım. Onlarda da bütçe işin içine girdi. Ama sorun yok bir şekilde halledeceğiz.





  • Valencia'yı getirdiğim nokta. Genç oyuncular yetiştirdim, oynattım, sattım. Sürekli yerlerini doldurdum. Çoğunlukla Güney Amerika ve La Liga 2'yi talan ettim.


    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jurgen Klopp -- 20 Kasım 2021; 1:35:25 >
  • 
Sayfa: önceki 11701171117211731174
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.