Şimdi Ara

Fonksiyonel Programlama vs Nesneye Yönelik Programlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar neden fonksiyonel programlama, nesneye yönelik programlamadan daha üstündür?

• Kartaca Bilişimin stajına aldırabilir mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: virs

Kartaca Bilişimin stajına aldırabilir mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: braveheart10

Arkadaslar neden fonksiyonel programlama, nesneye yönelik programlamadan daha üstündür?

bunun cevabı banada lazım :D malum kartaca
  • Bu konuda yeterince araştırıp da hiçbir şey bulamayan arkadaşlara ipucu:

Javascript, Scala, F#, Haskel, ... gibi diller fonksiyonel programlamaya yönelik dillerdir.
    Java, C#, Python gibi diller de nesneye yönelik.
    Gerçi Python gibi diller fonksiyonel programlamaya da imkan tanır.

Şimdi javascript vs. ile nesne yönelimli dilleri karşılaştırarak avantajlarını bulmaya çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virs -- 2 Nisan 2013; 1:52:08 >
  • Merhaba arkadaşlar. Bende Kartaca stajı malum. :) sorunun cevabı hakkında birşey diyemeyeceğim fakat benim de bir sorum olacak. Kartaca hakkında ne düşünüyorsunuz bir bilginiz var mı ? Ayrıca ben çok iyi notları olan bir öğrenci değilim :) ne bilmemizi istiyorlar ? boşuna uğraşmayalım hani. staj nasıl oluyor ? vs gibi sorulara cevap verebilecek arkadaşlar da olursa çok sevinirim. Teşekkürler... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceisar

Merhaba arkadaşlar. Bende Kartaca stajı malum. :) sorunun cevabı hakkında birşey diyemeyeceğim fakat benim de bir sorum olacak. Kartaca hakkında ne düşünüyorsunuz bir bilginiz var mı ? Ayrıca ben çok iyi notları olan bir öğrenci değilim :) ne bilmemizi istiyorlar ? boşuna uğraşmayalım hani. staj nasıl oluyor ? vs gibi sorulara cevap verebilecek arkadaşlar da olursa çok sevinirim. Teşekkürler... :)

valla onu bizde bilmioz gitsek öğrenceğizde bi de birsey sorcam sen hangi ünivresitede hangi bölüm okuyosun ve kacıncı sıfısın ama ne olaki bu fonksiyonel programlama :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceisar
    staj nasıl oluyor ? vs gibi sorulara cevap verebilecek arkadaşlar da olursa çok sevinirim. Teşekkürler... :)

Çay ocaklarını bilir misin? Ha işte STAJ ordaki elemanların yaptığı işin akademik adı.

Güven bana.
  • c ile c++ arasındaki avantaj/dezavantaj dengesini araştırırsanız faydalı olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

c ile c++ arasındaki avantaj/dezavantaj dengesini araştırırsanız faydalı olur diye düşünüyorum.

C prosedürel,sistem programlama dilidir. C++ multi-paradigm bi dildir. C koduyla aynı işi yapacak C++ kodu arasındaki tek fark compile time zamanıdır. run time da hiçbir farkları yoktur (1 saniyenin binde 2 siydi sanırım sitelerde var) . C++ daha güvenlidir derleyici herşeyi kontrol eder. Sonuç olarak bu soruyla alakası yok c/c++ farkının. zaten soru şaşırtmaca bir soru arkadaşlar hiçbiri diğerinden üstündür diyemezsiniz. probleme, platforma, çözümün maliyetine göre değişen birşeydir. kurumsal uygulama yazacaksanız oop kullanırsınız, derleyici yazacaksanız sistem programlama paradigmasında yazarsınız. neyse birazda siz araştırın daha devam edersem cevabı yazmış olucam :D

• kartaca ne ilk defa duyuyorum. ona göre anlatacam ikisinin farklarını.sıkıntı olmasın sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4kalan

quote:

c ile c++ arasındaki avantaj/dezavantaj dengesini araştırırsanız faydalı olur diye düşünüyorum.

C prosedürel,sistem programlama dilidir. C++ multi-paradigm bi dildir. C koduyla aynı işi yapacak C++ kodu arasındaki tek fark compile time zamanıdır. run time da hiçbir farkları yoktur (1 saniyenin binde 2 siydi sanırım sitelerde var) . C++ daha güvenlidir derleyici herşeyi kontrol eder. Sonuç olarak bu soruyla alakası yok c/c++ farkının. zaten soru şaşırtmaca bir soru arkadaşlar hiçbiri diğerinden üstündür diyemezsiniz. probleme, platforma, çözümün maliyetine göre değişen birşeydir. kurumsal uygulama yazacaksanız oop kullanırsınız, derleyici yazacaksanız sistem programlama paradigmasında yazarsınız. neyse birazda siz araştırın daha devam edersem cevabı yazmış olucam :D

C++ da fonksiyonel Program yazabilirsiniz. Tıpkı javada olduğu gibi. VM farkını saymazsak aralarındaki tek fark javada mainin de bir nesne olması. Bahsedilen şey şu sen bir bağlantılı Liste yapısını c dilinde struct kullanarak, c++ da Class kullanarak gerçeklrsen ne olur? Dahası aynı sınıftan turetilen sınıfların objelerini aynı listeye atmaya kalkarsa ne olur? C nesne tabanlı olmadigindan hem algoritmik açıdan hem de implementasyon açısından daha zor bir problemle karşı karsiyasiniz demektir. Ama aynı şeyi c++ da inheritance-polymorphism ikilisini kullanarak çok daha kısa sürede yazabilirsiniz. Ancak C++ bu işler için runtimeda inheritance tabloları kullanacaktır. Fonksiyonel programlamanın tek avantajı ise işte bu anda ortaya çıkar.
    soru sasitmacali kabul ediyorum. Bahsetmeye çalıştığım şey fonksiyonel programlamanın da üstün tarafları olduğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirmik -- 3 Nisan 2013; 21:17:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 4kalan

quote:

C++ da fonksiyonel Program yazabilirsiniz. Tıpkı javada olduğu gibi. VM farkını saymazsak aralarındaki tek fark javada mainin de bir nesne olması. Bahsedilen şey şu sen bir bağlantılı Liste yapısını c dilinde struct kullanarak, c++ da Class kullanarak gerçeklrsen ne olur? Dahası aynı sınıftan turetilen sınıfların objelerini aynı listeye atmaya kalkarsa ne olur? C nesne tabanlı olmadigindan hem algoritmik açıdan hem de implementasyon açısından daha zor bir problemle karşı karsiyasiniz demektir. Ama aynı şeyi c++ da inheritance-polymorphism ikilisini kullanarak çok daha kısa sürede yazabilirsiniz. Ancak C++ bu işler için runtimeda inheritance tabloları kullanacaktır. Fonksiyonel programlamanın tek avantajı ise işte bu anda ortaya çıkar.
    soru sasitmacali kabul ediyorum. Bahsetmeye çalıştığım şey fonksiyonel programlamanın da üstün tarafları olduğu.

Tabiki ben zaten nesne yönelimli yada fonksiyonel programlama üstündür demedim. Zaten hiçbir paradigmanın genel olarak diğerinden üstün olamayacağını yazdım. üstünlük yapcağınız projeye, elinizdeki probleme göre değişir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.