Şimdi Ara

Fon Isıtıcı 1200 watt nasıl bilirsiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
27.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bakalım arkadaşlar olumlu dönerse , bende almayı düşünüyorum.
  • Arkadaşım saçma sapan temelsiz ve yalan yorumlarla insanların kafasını karıştırmaya utanmıyor musun 1)Ürünün kendisi de sitesi de aynen olduğu gibi duruyor fonisi.com.tr 2)Ürünün sitesinde (başından beri hiç bir şey değiştirilmeden) iki farklı üniversiteden onaylı olarak infrared ısıtıcılara göre %38 tasarruf sağladığı belgelenmiştir.https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/26879_115188671833203_115168871835183_204234_4672753_n.jpg
    3)senin ne işin var onların testlerinde de bilmeden etmeden atıp tutuyorsun ne firma kapandı ne de eldekileri satıyorlar bakarsın ekonomik değilse,yeterince ısıtmıyorsa almaz geri yollarsın,ben öyle yapacağım şahsen,sense muhtemelen başka bir firma için böyle yazmışsın,yazık.
    quote:

    ozzlegrand
    Ne bahsedildiği kadar iyi ısıtıyor, ne de enerji tasarrufu yapabiliyor. Firma ilk açıldığında %80 enerji tasarrufu falan diyordu ama sonraları %30lara düşmüşler. Bizzat testleri esnasında orada bulunmuştum, tamamen fiyasko. Zaten bildiğim kadarıyla üretici firma kapandı ya da isim değiştirdi. Elde kalanlar ucuza satılmaya çalışılıyor!




  • Arkadaşlar sitenin yorumlarından uzun süredir yararlanıyorum takip ediyorum fakat kendim pek katkıda bulunmadım. Son ürün takibim ve incelem, malum kış geliyor, FON ELEKTRİKLİ ISITICI. Normalde Delonghi Zass bu isimleri çok duydum ve onları arasştırdım. daha sonra bu aletin Watt ı daha düşik geldi ve sıcaklıgı 30-110 derece arası ayarlayabiliyor olması. tasarrufundan bahsedilmesi beni bu alete yöneltti. bulumduğum ilçede Malkarada bu tarz ürünler satan bi yerde gördüm üründen adam da ısıtırçtasarruflu iyi geçen senede sattık, memnun alanlar dedi. bende 330 tl ye aldım nette 250 liraya falan vardı ama beyaz istiyordum ve burdan alırsam bı sıkıntı olursa geri verebilirim edası ile burdan alayım dedim. daha sonra beklenmedik sonuç. dün hava sıcaklığı çok düşük değil.5-10 arası öğlen 12.30 da aleti son performansta çalıştırdım. geç ısınacağini 2 saat pek verim alınamayacağini bildiğim için 2ye 3 e kadar pek bişi beklemedim ki. anca kendisi ısındı.ama ister istemez biraz panik oldum bu ne biraz ısıtsaydı bari yanında üşüyorum dedim. kapıdım oda kapısını saat 5 oldu 8 oldu 10 oldu 12 oldu odada sanki birşey çalışmıyor. bugün ürünü iade ettim.aletin üst kısmı özellikle ısınıyor alt ve yan kısımlarına elinizi rahatlıkla koyabiliyorsunuz yakmıyor. üstü oldukça sıcak ama nasıl odayı hiç ısıtmadı gerçekten anlayamadım. oda 17 m2 cift cam. orta kat. normal bi oda. birde internette aletin fiyatı son günlerde oldukça düştü 150 tl gibi rakamlar mevcut. ben ürünü iade ettim beilki benim aldığım ürün sorunluydu ama değişiklik vs hiç uğraşmak istemedim. bi kaç başka model var yine yağlı radyatör onları denemeyi düşünüyorum. bu yorumu boynumun borcu bildim. alacak arkadaşlar iyi incelesin ve alacakları yerden ısınamazsam iade hakkım mevcutmu şeklinde teminat alsın. kullanıpta memnun olan arkadaş varsa yorumda bulunsun kimseyi yanlış yönlendirmiş olmayayım ama benim tecrübem ALET KÖTÜ. iyi olsun sıkıntı yaşamayalım diyerek 330 tl veripte böyle sorun yaşayınca oldukça sinir oldum. herkese hayırlı alışverişler.




  • cihazı gittigidiyordan aldım bugün sabah geldi
    izmir yeşilyurttayım izmir ortalamasından daha soğuk bir yükseklikte normalde bugün 17 derece ama bizim bulunduğumuz yer rahat 14-15'dir
    15 m2 yalıtımı hayli kötü bi odada cihazı çalıştırdım her ne kadar ilk çalıştırmada normal olsa da koku yapmadı
    ilk 45 dakka kendi ısındı ki bu sistemin çalışma prensibi olmalı keza içindeki özel sıvıyı ısıtarak alttan aldığı soğuk havayı yukarıya sıcak olarak veriyor
    sonraki 2 saat oda üşünmeyecek derece sıcak olmaya başladı bu da 25 derece arasına tekamül ediyor sanırım 2 saat 45 dk sonra kapattım (herhalde kapatmasam daha da ısıtırdı) ve 15 dakka daha kendi ısıtmaya devam etti
    ürünün kullanım klavuzunda ancak uzun saatlik kullanımlarda (10-12 saat) daha verimli,sıcak ve ekonomik olacağı yazıyor zaten,keza çalışma prensibi diğer ısıtıcılar gibi değil
    henüz ekonomisi hakkında net bişey söyleyemem ancak iki farklı üniversiteden aldıkları belgeye ve çalışma prensibine güvendim ayrıca infrared ısıtıcıların radyasyonu klimaların aşırı fiyatları,koku mantar ve bakım masraflarını düşündüğümde bu fiyata performansı değer diye düşünüyorum
    özellikle belirtmem gerekir ki bu cihazdan 5-10 derecelik havalarda odun sobası yada gelişmiş klimaların yüksek ayar performansını beklemek hayalbazlık olur ekonomik ve yeterli gördüğümün altını tekrar çizmeliyim
    ilk intibam olumluydu velasıl akşam tekrar çalıştrıp başka bir deneyimim olursa yazarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paris_atlantis -- 19 Ekim 2011; 18:11:33 >




  • Arkadaşlar ürün geldi, G.Gidiyordan 159.90 artı 10.50kargo diye aldım, kargo 18.50 Oldu bu farklı mevzu Kargo ile sıkıntı satıcı AHLAKIYLA alakalı.
    1200 Fon gelen, 0dam 35m2 çalıştırıp odadan ayrıldım, 2saat sonra geldiğimde Gayet sıcak ve Isıtılmış haldeydi. İlk çalışmadan dolayı koku normal ilerde yok olacak, Plazma Tvgibi geniş üzerinde delikler olan dışı saçla kapatılmış içerisinde helezon şeklinde kıvrımlı Farklı bir metal yada plaka mevcut ki bu aşırı derecede yani 100derece kadar ısınıyor, dışırıya ısı üst ve alt deliklerde sıcaklık dış Saç kısıma ulaşıp elle temasta yakıcı seviyeyede ısınmış olarak yansıyor...
    Belli bir ısıya ayarlandığında termostat elektiği kesiyor fakat ısı sıcaklık yayılımı aynen devam ediyor, işte püf noktası ve yakıt azlığı burada saklı.
    Ürün piyasada 300 kusura satılmakta, G.Gidiyordaki şahsiyet Fabrikadan bol miktarda ucuza toptan alıp karını ekleyip 159.90 a 10.50kargo diye satmakta sanırım 500civarında stok var 500*160=80000 tl %1o G.Gidiyora kendiside sanırım 3-5 günde maşallah 5 yada 10000 tl.cik kazanmış oluyor... Kazanmasına birşey dememde Kargodan kazıklamasına kafam bozuk,hesap soracağım bakalım ne der?
    toplam 3adet sipariş vermiştim 1adet daha alıcam.
    Sonuç kesinlikle tasarruflu olacağı kanısındayım Faturada belli olacak ama ısıtmadaki iddiası taktire şayan, Ayrıca Reklama değil YERLİ MALINA para vermiş oldum. UFO alanları onca verdiği para Reklama!

    Kesinlikle tavsiye ediyorum, beyanmayan olursa tartışırız. Syglar




  • Hocam benim oturduğum memleketin kışı biraz sert geçiyor. yukarıda yazdım. dediğim gibi 12 saat çalıştırdım FONu 17 m2 lik odada randıman alamadım. ne alacağımı şaşırmış durumdayım. benim aldığım aletin üst saçı orta kısmı gövdesi oldukça sıcak idi. yanları ve altı ılık veya soğuk gibiydi. yüzümü üstüne koyunca 1 metreye kadar sıcak üflediği hissediliyordu. ama odadan çıkıyorum çalışıyor çalışıyor. giriyorum odaya buz gibi o yukarı çıkan sıcak hava nereye gidiyor anlamadım. yalıtım öyle çok kötü değil alt katta soba yanıyor yer sıcak orta katta oturuyorum, üst katım boş daire. 1200 Watt a rağzıydım. ısınabilseydim. diğer petekler 2500 Watt falan çekiyor o çok geliyor. Acaba bana bozuk falan mı denk geldi anlamadım yahu??
  • evet akşamda 23:00 de 2inci açışımız ve 2 saatlik başlangıçtan sonra oda gayet sıcak (odanın yalıtımı çok da iyi değil yalıtımsız bir çatının alt katındayız pencerelerden inceden sızıntı var o bantlardan takmak lazım:)) bu haldeyken ve şuan izmir 10 derece,oda halen ısınmakta elbette 1,5 metre uzağımızda evin diğer odalarıyla arasında 7-8 derece fark var.
    doğrucumustafa kardeşim keşke kargoyla biraz tartışsaydın benden 10,30 aldılar ayrıca ilanda aldığın şahıs fazla kargo ücreti iade edilecektir demiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paris_atlantis -- 20 Ekim 2011; 1:27:16 >
  • Arkadaşlar ürün dün elime ulaştı genel olarak sonucu anlatayım. Bulunduğum şehir Antalya kullandığım oda yaklaşık 13 m2 ısı yalıtımlı. Ürünü bu sitedeki olumlu yorumlara istinaden aldım ama bu ürünle ilgili olumlu yorum yazan arkadaşlar hayatında daha önce ısınmamış diye düşünüyorum. Ürünü en üst seviyede çalıştırdım ilk 2-3 saat verim alamazsınız dediler 5 saat çalıştırdım elinizi üstüne koyduğunuzda güzel bi sıcaklık veriyor ama aynı sıcaklığı odanın geneline vermiyor yani sadece kendini ısıtıyor diyebiliriz. odaya hafif bi ılıklık veriyor bunuda odadan çıkıp tekrar girdiğinizde anlıyorsunuz ancak. Yani ısıtan değil ılıklaştıran bi alet diyebiliriz. 8-10 saat aynı odada kalanlara güzel gelebilir ama dışarda soğuktan gelen birisini kesinlikle ısıtmaz, termostatlı olduğu için kendine göre odayı ısıttığını düşünerek oda ılıklaştığında kapanıyor yani benim ısıtabileceğim bu kadar diyor hiç bi müdahale şansınız yok :) Odayı ısıtmadığı için %38 tasarruf yapması gayet normal. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.




  • Daha dün akşam arkadaş teslim aldı, akşam 6,30 dan sabah 8 e kadar 1200w olan modeli 16m2 odayı ısıtamadı, ailece donduk diyor :D Bugün yada yarın kargoya geri vericek iade olarak. Aynı yerde 2000w ufo ile gayet iyi ısınıyorlar ama bu cihazda tık yok, ne iştir anlamadım doğrusu :) Fön ısıtıcı olması lazımmış :D
  • Soba, Klima ve Üflemeli Fanlı Elektrikli ısıtıcı soğuk odayı acilen ısıtır, bu birinci Şık bunu öğrenelim, ayrıca Işımalı denen ve reklama verilen kazık ısıtmalı sistemde sadece ışıdığı an kadar ısıtır kapanınca derhal ortam soğuk haline alı rve sağlıksızdır. Yani bir odanın hemen ısınmasını bekliyorsan Soba yakacaksın Parayı kıyacak ve sıfır derecede çalışacak invertr olandan klimayı alacaksın oda ortalama 1500tl.den btu suna göre değişir.
    Ortamı yavaş yavaş ısıtan ısıtma sistemleride Kalorifer, elektrikli ısıtıcılar bunlar, yağlı yağsız rezisdanslı türlerdir.
    Sağlıklı ve bilinçli bireyler ortam ısısının 23 ile 25 derece olduğunu bilir ve odayı hamama cevirip hastalanmama adımını bilirler.
    Tüm elektrikli ısınma işleri cep yakar...
    En ekonomik olan Doğal gaz, Kömürlü odunlu soba, Klima ve watına göre elektrikli ısıtıcılardır, ışımalı ısıtma sistemi genelde açık havada uygun odada uygun fakat yukarıda yazdım kapandığında ortam ani soğuktur.
    FON'a gelelim, yalıtımlı odadaysanız Çok soğuk olan bölgede olsa soba sayısını m'2ye göre çiftlerseniz ortam yaşam standartı olan 23-25 dereceye zaman içinde (ani değil)ulaşır. Fon ısıtıcı yerli üretim ve İtÜ onaylı imiş...
    İçinde kıvrımlı plakalar mevcur ve Kalorifer sistemini andırıyor. Üfleme vs.yok. Ortamı ısısıyla ısıtma amaçlı ve gayet başarılı olarak ekonomik şekilde ısıtmakta.

    Ben memnunum, toplamda 4 adet sipariş ettim yalıtımlı ve çok soğuk olmayan bir yere göre gayet iyi ıstacağını düşünüyorum ve o sebeple aldım. Elk.sarfiyatınında uygunluğundan şüphem yok ve her odaya koyup tüm evi ILIK yapma düşünceli aldım, SICAK yapma derdinde değili m ILIK olmasını istiyorum ki sağlıklı olanıda bu. Hayır ben 27-30 derece isterim diyen soba yakacak.




  • Yazılan süslü laflara, hesap kitaplara kıyaslamalara aldanmayın, bu cihaz 5 para etmez, açık ve net tekrarlıyim BEŞ PARA ETMEZ. Bugün iade ettim
  • Bana göre Beş para eder, aldım gördüm denedim. Ben memnunum. Siz bende Sobalı ısının yada Klimayı deneyin her ikiside masraflı ve Zahmetli, Bundaki mesele 159tly.20m2 odayı ekonomik ILIK yapması. Ben Klima araştırdım fakat 15Btu ve üzeri ekonomik olması içinde İnvertr olmalı oda 1500tl.ve üstü. Almadım bunu aldım beyenmemeniz gayet doğal. Ama piyasadan alınıp kullanıabilecek ekonomik tek ısıtıcı, 2500Wat üflemeli sobalar 80-100Tl civarı onlar ortamı hemen ısıtır fakat elektrik sarfiyatı adamı yakar.
  • hala ısıtıcı diyerek bahsetmene üzüldüm, ürün ısıtıcı değil ILITICI...
  • Ilımakta, Isınmaktır... Hamamı ısınmak olarak anlayan var tüm elektrikli ısıtıcılar birer ILIKLAŞTIRICIDIR.
    Sadece iyi bir ısınma SOBA ile olur.

    Malesef olsa Dükkan senin ama Bence siz Soba kurun 1.5 ton kömürü alın ısının nedenmi? çünki hiçbir ısıtıcı ekonomik değil.

    Bizim irdelediğimiz Az zararla sarfiyatla Ortamı HAMAM yapmadan Sağlıklı şekilde Ilıtmak yani insan yaşama ortam ısısı olan 23-25dereceyi bulmak! bunuda Fon sağlıyor...
    Param olsa 1700Tlye Mitsubishi klimayı alır Duvarı deler taktırırdım ama maalesef Olamadı.

    Sobada istemedim İsini, Pisliğini Zahmetini istemedim...
    Ufo ise sadece Kazık...
    Yağlı radrotörler pahalı, ve ekonoımik değil.

    Yerli malı YUrdun malı Ufoyu denedim memnunum.
    Keşke Kaloriferli evimiz olaydı? Yok...

    Keşkekeler çok....
  • Dışardan geldiğimde, banyodan çıktığımda içimi ısıtmadıktan sonra ılıtsa nolur ısıtsa nolur. Bi ısıtıcı ısıtacak diye oda sıcaklığında saatlerce bekleyemem, kullanana hayırlı olsun
  • Zaten ısırıcı saatler önceden ısındığından! ortam belli ısı derecesinde olacak, Banyodan çıkıldığında Sobalı ısınmak en hayırlısı bence, ama soba yoksa maalesef yapacak birşey yok... Sizin ne alacağınız ve nasıl ısınacağınız merak ettim. İlerde yazarsınız.
  • Ferhat007 arkadaşa katılıyorum. ben de ürünü alıp memnun kalmayıp iade edenlerdenim. ben ilığada rağzıydım ama dışarısı 5 6 derece iken içersini hiç kırmadı. bildiğin titreme geliyor. 2 3 saat te değil 12 saat çalıştırdım. 10 m2 yalıtımlı odanın dışnda performans beklemeyin derim. ürün karalama niyetim yok. alın deneyin ama iade hakkınız olduğundan emin olun. 12 saatlık kullanım sonucu verim alamayınca kapadım 2000 Watt lık fanlı ısıtıcı açtım 10 dk ta icersini kırdı. aynı kulvarda değiller fanlı uzun kullanım için kullanışlı değil ama bu FON iş yapmaz. hala yaglı radyatör aramalarım devam ediyor. bakalım ısınabileceğimiz birşey bulabilecekmiyiz.?
  • merhaba..ben bu ısıtıcıyı dün aldım..küçük bi odam var oraya koyucam..ancak ısı ayarlama derecesi 40 ile 120 arasında olmasına rağmen en son 80 ekadar çevirebiliyorum..daha fazla ayarlanmıyo..bende zorlamak istemiyorum çünkü daha fazla dönmüyoo..neden acaba size gelenlerdede öylemi benim aldığım 1200 w olandan..
  • Benim ısı ayarlama düğmesinde sorun yok 120dereceye rahat geliyor şöyle yaparak kontrol edin, işaret olarak çizgi mevcut O a çevirin orada duruyormu_ durmuyorsa düğme ayar kaymıştır belki. Sonundan fazla gitmiyor ve ışık hiç sönmüyorsa 120 dir...
  • ben anlamadım bazı ürünlerimi sorunlu çıkıyor biz mi çok iyimseriz :)) mustafa kardeşin dediklerine katılıyorum insanın dışarı çıktığında hasta olmaması sıcakta da mayışmaması için ortamın sıcak değil ılık olması gerekir zaten infraredin ufo türevlerinin kanıtlanmış zararlı rasyasyonu ve aşırı faturasına yada pahalı bir klimanın son ayarlarının faturasına veya odun sobasının zahmetine ve masrafına katlanacaksanız almayın tabiki kimseyi zorlayan,yanıltmaya çalışan yok:) bizim üründen memnun olmamızı da suçlayacak değilsiniz herhalde :)
    ben hem 15 hemde 20 m2 yalıtımı kötü odalarda denedim ve bu ürünün bu fiyata ve ekonomiye değeceği görüşündeyim kısacası performansını verimli ve yeterli buldum.memnun değilseniz iade etmeli tabiki herkesin beklentisini karşılayamaması oldukça makul bizim beklentilerimize yetmiş tabiki kimisi ufolardaki gibi sırf yüzü üstü ısınsın ister kimisi soba vs :)
    velhasıl beklentiler farklı siz 150 milyon vererek 1200w'la sıcacık bir oda ve ekonomi sağlayacak bir ürün bulursanız bize de mesaj atın lütfen ancak bize ılık bir oda yetti (zaten yakınımızda duruyor ve sıcaktayız),size yalan söylemek yada yanıltmak için bir sebebimiz yok tavrınız hoş değil, adamla kar paydaşı değiliz :))

    gazikentlim ayarlama düğmesinde sorun olabilir yada yalnışlıkla 800w göndermiş olabilirler satıcıyla görüş derim.

    not:burada da olumlu yorumlar var ancak asıl gitti gidiyorda ürünü alanların yorumlarında yüzde 98 olumlu görüş bildirilmiş bizim bu konuda tek olduğumuzu düşünmeyin yani :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paris_atlantis -- 20 Ekim 2011; 22:11:35 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.