Şimdi Ara

Focus ve Octavia incelemelerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
5.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bankada 4 çeşit araç kullandım/kullanıyorum. 1. 2013 kasa focus dizel manuel 2. 2015 kasa focus dizel otomatik 3. 2015 jetta dizel dsg 4. 2015 passat 2.0tdi dsg. 5. kendi aracım olan 2013 golf 7 tsi dsg

    her aracı minimum 4000-5000km kullanmışımdır. en gürültülüsü açık ara focus. eğer kim passat ve jetta focustan daha gürültülü diyorsa vw düşmanı ile karşılaşmışsınız demektir. uzaklaşın oradan fanatik ile muhatap olunmaz.

    ancak jettada yol vibrasyonu daha fazla. aracın yol tutuşu zayıf. süspansiyon görece olarak yumuşak. dizel motor focusa oranla çok yetersiz kalıyor. (0-100km arasında özellikle) şanzımanda vites yükseltme konusunda aceleci davranıyor.
    yeni focus dizel otomatik yol tutuş, motor ve şanzıman olarak çok güzel bir araç olmuş. ancak aracın süspansiyonu sert ve ses yalıtımı çok zayıf. uzun yolda yoruyor. trendx kullandığım için koltuklar çok kalitesizdi.
    passat ses yalıtımı çok iyi. konfor iyi. yol tutuşu idare eder. süspansiyon yumuşak. forumda söz edilen(!) uğultu ile karşılaşmadım hiç. B7 ve B6'dan bariz olarak daha üstün bir araç olmuş. ancak 1.6tdi motor bu araç için yetersiz kalır.

    özetle focus ile passatı ses yalıtımı olarak karşılaştıran insanlar psikoloğa görünsünler. fanatizm iyi bir şey değil. ayrıca kullandığım golf jettadan sessiz passattan daha sesli. focus ile mukayese kabul etmez. hele ki bozuk satıh yolda focus kullanmak tam bir işkence. ancak mastik asfaltta çok rahatsız etmiyor.




  • Buyrun B8 Passat sahibi bu arkadaşı pisikoloğa davet edin.

    http://forum.donanimhaber.com/m_114515219/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix

    o motorda hile yok tabi normal o yakıt

  • focus ile passat ses yalıtımı olarak karşılaştırılamaz demenin passatta sesle ilgili hiçbir arıza oluşmaz anlamına geldiğini düşünen insanlar olabilir. onlardan da uzak durun.

    passat gibi bir araçta helikopter sesi gelmesinin sorun olduğu söylemek için dahi olmaya gerek yok. ama bu örnekten yola çıkarak tüm passatlarda helikopter sesi vardır diyorsanız aşağıdaki örneğe bakarak tüm bmwlerde kaza anında airbag sorunu olur airbag açılmaz diye de yorumluyor olmanız lazım. eğer yorumlamıyorsanız, sadece vwlerin sorunlarını genelliyorsanız sizin de psikoloğa ihtiyacınız var demektir. marka düşmanlığı iyi bir şey değil sonuçta.

    http://beta.donanimhaber.com/m_115331582/f_//tm.htm#115331582




  • Bu hondanın fanatikleri vw fanlarına nazaran daha bir acayip oluyor. passat b8'in civicten daha fazla motor sesi aldığını iddia edebilecek kadar mantıklarını kaybediyorlar. adama diyoruz ki passatı da kullanıyoruz focusu da kullanıyoruz mukayese kabul etmez. hala bana aracımda ses var diyen adamın linkini atıyor. civic kullanıp passatı gürültülü gören adamın çok ciddi bir algı sorunu var demektir. hele ki passatın ses yalıtımı açısından focustan iyi olmadığını beyan ediyorsa durum daha vahimdir. çok fazla muhatap olmamak lazım.
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    "hala bana aracımda ses var diyen adamın linkini atıyor." ne demek yahu? Adam b8 passat sahibi ve yalıtımının kötü olduğunu söylüyor ne yapayım senin gibi bmw hava yastığı açılmadı konusunun linkini mi atayım?

    3 yıldır FB7 kasa Civic kullanıyorum iş yerimdeki bir elemanın passat'ına bindim benim arabadan fazla motor sesi alıyor. Passat'ın yalıtımı harika diyorsanız gidin i30 ya da elentra'ya binin motor çalışmıyor zannedersiniz. Hayatınızda vw harici araba mı görmediniz yoksa fanatiklikten mi buraya gelip saçmalıyorsunuz anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    anlamayacağını biliyorum. daha önce de seninle tartıştığım ve tescilli vw düşmanı olduğunu bildiğim için de niyetinden dolayı bunları yaptığını da biliyorum. ancak maksat okuyanlar bilgilensin.

    iyi kötü göreceli kavramlardır. bu forumda bmw 760'ın arka koltuğu çok ses alıyor diyen adam vardı. audi 7 serisinde çok fazla titreşim var diyen adam vardı. (audiye laf atan s320 kullanıyordu.) passatın yalıtımı kötü diyen adam gidip sessiz diye civic veya focus almayacaktır heralde. kaldı ki beklentisi de çok önemlidir. dolayısıyla iyi ya da kötü demek yerine karşılaştırma yapmak daha doğrudur. zira ben geçen hafta yeni mercedes s600'a bindim arka koltuğu umduğumdan daha fazla lastik sesi alıyordu. şimdi yalıtımı kötü dersem çarpılırım.

    daha önce de söyledim. ben uzun süre kullanmadığım araç hakkında yorum yapmam. çünkü aracı aynı devirde, aynı yolda, mümkünse benzer lastiklerle kullanmak lazım ki aracın yalıtımını ölçebileyim. ben focusu da, passatı da, golfü de jettayı da aynı yolda ve güzergahta kullanıyorum. aynı şekilde (1500-2000 devir arası) kullanıyorum. lastikler passatta bridgestone, jetta da conti, focusta lassa, golfte petlas. bu koşullarda 4000-5000kmlik sürüş sonunda focusun yalıtımı passattan (B7) daha iyi diyen adama ancak gülerim. civic kullanmadım bilmem. ancak civic kullanıcıları bile yalıtımdan şikayet ederken civic sahibinin passatın yalıtımını küçük görmesi enteresan. üstelik bunlara inanıp da benim saçmaladığımı düşünmesi ve buna anlam vermemesi çok vahim.

    focus ile jettanın ses yalıtımını karşılaştırmak abesle iştigaldir. hele ki focus ile passat b8'in ses yalıtımını karşılaştırmak ancak vw düşmanlığı ile açıklanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 18 Mart 2016; 22:10:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocatepe

    ortalama hız 68 km de 6.8 değerini dizel motorda ne yaptınız da yakaladınız?
    Ben 1.2 TSI ile aynı hız değerlerinde daha az tüketiyorum. !!!!!!

    1.2 TSI ile 5 litreyi geçen yok forumda. Aracınızda sıkıntı olabilir, servise göstermenizde fayda var
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    Makyajlı Jetta'nın ses yalıtımı, makyajlı Focus'un ses yalıtımının önünde diz çöküp tövbe ister.

    Hele ki ikisi de dizel ise. 1.5 TDCI motor, 1.6 TDI yanında resmen benzinli tadında çalışıyor. Abesle iştigal falan geçelim bunları :)
  • focus 3.5 kasa ile 3 kasa arasında ciddi yalıtım farkı var
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    Bende binmediğim araba hakkında yorum yapmam. Yok vw düşmanıymışım bilmem neymiş geçin bunları.

    Eğer söylediklerime inanmıyor ve karşılaştırma yapmak istiyorsanız sırayla Honda ve Hyundai bayilerine gidip test sürüşü yapın.

    Jetta ve yalıtım mı şaka yapıyor olmalısınız. 2 yılda 5 bin TL masraf açınca enişteye zor sattı. Sanayiye gitmekten fırsat bulduğunda bir miktarda kullandım kayık gibi yaylanıp tüm yol sesini içine almasından başka bir numarasını görmedim.

    Forumda sizin gibi kuru sıkanlara inanıp golf passat alıyorlar sonra ee bu arabanın o kadarda iyi yalıtımı yokmuş, tüm yol sesini içeri alıyor, hani camlarını kapatınca kütüphane gibi oluyordu yazıyorlar. Milletin rızkını boş yere çar çur ettiriyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civic kullanan birinden passat için tüm yol sesini içeri alıyor duydum ya tartışılacak bir şey kalmamıştır.
    Makyajlı focus 14binde makyajlı jetta ise 18bin. Jetta highline focus trendx. İkisi de dizel otomatik. Jetta bariz daha sessiz. Aynı araçları 3 erkek ve 1 bayan kullanıyoruz. Herkesin ilk tercihi jetta oluyor. İkisini de 8-9 aydır kullanmasam size inanacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    Telefondan müdahale zor oluyor burada bazı araçların yalıtımı farklı hızlarda ve desibel cinsinden ölçülmüş.

    http://www.auto-decibel-db.com/index_kmh.html

    Her aracın her versiyonu yok ama vw abarttığınız kadar iyi mi değil mi görmüş olursunuz.

    Denemesi de bedava gidin honda ve hyundai ile test sürüşü yapın. Binmediğiniz arabalar hakkında atıp tutmaktan kurtulmuş olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 19 Mart 2016; 13:34:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 68 km ortala hız ile 6.8 litre yakmaz.Hemde dizel bir üniteden bahsediyoruz bana inandırıcı gelmedi.Hangi araç olursa olsun 1.6 dizel olacak 68 km ortalama hızdan bahsediyoruz ve 6.8 yakacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 19 Mart 2016; 13:42:48 >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Passat focus tan sessiz demek abartmak değildir. Focus passat tan daha sessiz demek abartmaktır. Sırf vwye çamur atmak için abartıyorsunuz. Passat muadilleri içerisinde sessiz bir araçtır. Böyle bir araç için kendi sınıfında sesli olan focus tan daha sesli demek çok zorlama oluyor. Konuyu açan arkadaşın da niyeti belli zaten. Bu ara bazı hondacılar vwnin ses yalıtımını kötüleyen mesajlar yazmaya başladılar ama hayırlısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen hafta test sürüsü icin plazalara gittim.. Talisman yeni astra falan .. Talismanda inanmasi güç bir sekil rüzgar sesi kilometre 80 100 civarı anlam veremedim sok oldum ilk basta motorda sessiz geldi çalıştırınca ama yola çıkıp biraz yüklenince 150 bin lira istedikleri arac tam bir hayal kırıklığına dönüştü sanzimani söylemiyorum bile.. Sonra Astraya baktım vites geçişleri talismandan daha iyiydi rüzgar sesi de oyle ama içeride lastik sesinden duramazsın.. İsin özü Octaviama binince büyüksün Octavia dedim ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    Adam size inanıp passat aldı başına gelmedik kalmadı. Girin verdiğim linke abartıyorsun passat çok sessiz bir araçtır yaz bakalım ne cevap alacaksın.

    En son verdiğim linki inceledin mi? Ölçümler passat ya da golf acayip sessiz mi diyor?

    Adam Passat'ın yalıtımına veryansın ediyor buyur psikoloğa davet et.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=114526326



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 19 Mart 2016; 16:09:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acil Stop

    Adam size inanıp passat aldı başına gelmedik kalmadı. Girin verdiğim linke abartıyorsun passat çok sessiz bir araçtır yaz bakalım ne cevap alacaksın.

    En son verdiğim linki inceledin mi? Ölçümler passat ya da golf acayip sessiz mi diyor?

    Adam Passat'ın yalıtımına veryansın ediyor buyur psikoloğa davet et.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=114526326

    böyle art niyetli bir cümle olabilir mi? "adam size inanıp passat aldı başına gelmedik kalmadı"
    passat 2015 yılında 30.000 adet satmış. üstelik bunların bazıları da başkan ve üstü düzeyinde kişilerin kullandıkları filo satışları. 1-2 kişinin başına gelen sorunları genelleyip de bu tarz yorumlar yazmak doğru değil. her markada sorun yaşayan adam var. tek tük örneklere bakıp da "bak gördün mü bu araçlarda sorun var siz hala tavsiye ediyorsunuz" demek, bu şekilde mantık yürütmek senin yaşındaki adamlara yakışmıyor.

    passat muhteşem sessizlikte bir araç olmayabilir. mondeo da sessizlikte passat ile aynı seviyede olabilir. ancak focus ile passatın arasında yalıtım olarak bir fark yok demek hakikaten komik kalıyor. bazı vw sahipleri araçlarını överken ne kadar abartıyorlarsa sen de eleştirirken o kadar abartıyorsun.

    verdiğin linkteki model yılı en yüksek araçları karşılaştırıyorum.

    Volkswagen____Passat_______2.0 TDI Stationcar_2015 42,3 56,2 60,6 64,9 66,6 68,3
    Ford _________Focus________1.0______________2014 39,3 58,2 64,3 67,8 69,8 71,9
    Honda________Civic_________1.6 Stationcar_____2014 43,6 58,3 61,7 64,2 67,1 69,8
    Volkswagen____Golf_________1.8_____________ 2015 42,2 52,5 58,8 62,5 64,0 65,5
    Mercedes______E 350________________________2015 41,0 55,2 59,1 62,9 65,7 67,3
    Honda________Accord_______2.0 Stationcar_____2013 42,4 55,5 61,9 64,3 66,3 70,5

    golf civicden sessiz. hatta accorddan bile sessiz. passat civicden çok daha sessiz. hatta golf s350'den bile sessiz. senin verdiğin link bu. aradaki fark 10 desibel olacak değil ya. 2-3 desibel. sen diyorsun ki passatın ses yalıtımı iyi değil. verdiğin link senin dediğini inkar ediyor. verdiğin linki okusaydın keşke.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 19 Mart 2016; 19:36:42 >




  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    Bu adama özel yalıtımsız araba mı ürettiler? Adam sizin abartılı yalıtım hikayelerinize inanıp araç almış kütüphane gibi sessiz olacak zannediyor ama aracı alınca hiçte sessiz olmadığını görüyor. Forumda konu açıp derdini anlatıyor ama burada yalıtım masalı anlatan kimse gelip birşey yazmıyor. Buyrun o konuya alalım sizi orada üstün yalıtım hikayelerinizi anlatın.

    Verdiğim linki farklı araçları karşılaştır diye ekledim yoksa listede ne yeni passat ne yeni focus var ne de Türkiye'de satılan 1.6 sedan civic var. Stationvagon araçlara bakıyorsun onlar Turkiyede yok.

    Abartılı şekilde övdüğünüz yalıtım sizin hüsnü kuruntunuzdan ibaret.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    Mukayese edilmez kelimesi görünce asıl ben sizin ağır fanboy olduğunuza inandım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.