Şimdi Ara

Focus'un yakıt tüketimi (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
2
Favori
189.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 226 ykr/1 km 2005 focus collection şehir içi sakin kullanım(genelde)
  • okyaypay bir sorum olucak.şimdi alacağım focus tcdi ye hangi benzini koymamız gerekiyor.fabrika verileri neyi tavsiye ediyor.sen hangisini tercih ediyorsun.veya kendi kafamıza göre hani 95-97 arasında tercih yapıcak olursak bunun motora ve aynı zamanda garantiye yani servise sorun için götürdüğümüzde herhangi bir sorun çıkartırmı?
    cevaplar için teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semihcan1983

    okyaypay bir sorum olucak.şimdi alacağım focus tcdi ye hangi benzini koymamız gerekiyor.fabrika verileri neyi tavsiye ediyor.sen hangisini tercih ediyorsun.veya kendi kafamıza göre hani 95-97 arasında tercih yapıcak olursak bunun motora ve aynı zamanda garantiye yani servise sorun için götürdüğümüzde herhangi bir sorun çıkartırmı?
    cevaplar için teşekkürler


    ben cevap vereyim. alacağın tdci arabana benzin koyarsan garanti dışı kalır
    alacağın arabaya euro diesel koyman gerekir benzin değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tergen -- 25 Şubat 2007; 16:16:04 >




  • EVET BENCEDE EURO DİZEL KOYMALISIN.......... .....





    FORD C-MAX TDCİ GHİA

     Focus'un yakıt tüketimi
  • focus c max tdci. DÜZ VİTES 2004
    ŞEHİR İÇİ:MİN. 6.2 LT/100 KM MAX 6.9 LT(ORT 6.5)
    S.DIŞI : 90 KM HIZA SADIK KALIRSAM MİN: 4.3 LT/100 KM MAX 5.0 LT/1OOKM(ORT 4.5)
    Şimdiye kadar 69.958km yol yaptım.
    ALDIĞIM YAKIT TOP: 4256 LT EURODİESEL(TÜMÜ KAYITLI FATURALI)
    şİMDİYE KADAR ORT. 6.08 LT/100 KM YAKMIŞ YANİ:13.9 YKR ş.içi -ş.dışı karışık.
    Yaptığım km nin herhalde %70 i ş.içidir.
  • HA BİRDE UNUTUYORDUM CLİO KONUSUNA HİÇ GİRMİYORUM
  • ya clio demişken bir ara polemik başlıklı konu vardı kalktımı nedir iyi geyik dönüyordu .
    bunada ihtiyaç var
  • Selamlar millet beni dinleyen yada sallayan yok mu?
    Gecenlerde bahsetmiştim benim arac yaklaşık 1 aylık oldu.Dün 3.kez fullettim.Fulletmeden önce aracın km si:1080 idi 2 depo toplam 225 ytl yakıt kullandım.
    Bu da yaklaşık 98 lt e-diesel yakıt yapıyor dimi?
    Sonuc 100 km de 9.07 lt yapar değil mi.Ben kafayı yiyeceğim yahu arac benzinli gibi:)
    Servisi aradıgımda duzeleceğini soyluyolar ama ben pek ihtimal vermiyorum buna.......????????????
    FOCUS TDCI CVT HB GHIA
  • Arkadaşlar,konuyu açalı epey olmuş.Ve ben bu arada 2003 model comfort sedan aldım,beyaz.üzerinde zavoli sıralı sistem lpg mevcut ve 4 depo gaz harcadıktan sonra yaptığım ölçümlerde km.de 125 ykr lpg harcadığı çıktı.
    Arabayı ilk aldığımda opetten benzin deposunuda fulleyip,1055 km. yol gittikten sonra benzini yeniden fulledim ve 8 lt. benzin aldı.Ortalama 25 ykr civarıda benzin masrafı var.
    Genelde dur-kalk trafiği olmayan ama kısa mesafelerde(sabah akşam 3 km.) kullandım aracı.Bir defa Bursa'da Fomara'dan Heykel'e gitmeye çalıştım(Bilenler vardır aranızda),ne yaktıysa araba orda yaktı zaten.
    Ortalama şehiriçi-dışı karışık benzinle birlikte 150 ykr son hesap.Sanırım uzun yolda lpg masrafı biraz daha düşer gibime geliyor.Yani 100-110 ykr civarına düşse bile dizel araçlarla boy ölçüşecek gibi.

    Şu an tek problem motor arıza ışığının arada yanıp sönmesi.Durup dururken kafasına göre yanıyo,canı isteyince sönüyo.
    LPG'li araç kullandığım için memnunum.Taktırmayı düşünüpde tereddüt eden arkadaşlara tavsiyem iyi bir usta bulup taktırmaları.

    Saygılar




  • quote:

    ben cevap vereyim. alacağın tdci arabana benzin koyarsan garanti dışı kalır
    alacağın arabaya euro diesel koyman gerekir benzin değil




    Aman ha semihcan...
  • Herkese Selamlar,

    Arkadaşlar, bitmez bu yakıt tüketimi hikayeleri, bu durum o kadar değişken ki, istanbulda kullananla
    izmirde yada antalyayla , rize de kullananın aynı olması mümkün değil.
    Trafik şartları, aracın durumu (lastik basıncı, yükü, hava filitresinin durumu, rodaj dönemi), hava şartları, yol şartları vb şeyler.
    Eğer katalog değerinden şehir içinde 2/2.5 şehir dışında 0,7/1,5 litre falan fazla yakıyorsanız. Servise gidin.
    Bu değerleri nerden söylüyorum derseniz, bu forumda bende dahil yazılanları okursanız, sonucun bu olduğunu görürsünüz.
    Artık bu kadar yazışmalardan sonra, benim bu konudaki fikrim budur.

    Herkese iyi sürüşler dileğiyle.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: certac

    Selamlar millet beni dinleyen yada sallayan yok mu?
    Gecenlerde bahsetmiştim benim arac yaklaşık 1 aylık oldu.Dün 3.kez fullettim.Fulletmeden önce aracın km si:1080 idi 2 depo toplam 225 ytl yakıt kullandım.
    Bu da yaklaşık 98 lt e-diesel yakıt yapıyor dimi?
    Sonuc 100 km de 9.07 lt yapar değil mi.Ben kafayı yiyeceğim yahu arac benzinli gibi:)
    Servisi aradıgımda duzeleceğini soyluyolar ama ben pek ihtimal vermiyorum buna.......????????????
    FOCUS TDCI CVT HB GHIA


    dostum benim araç 13500 de yaz kış aylarında 9lt nin altına indiğini hiç görmedim. Gerçi bu değer şehiriçi ve kısa mesafe kullanımdır enson yakıt aldığımda sıfırladım şuan 104 km oldu ve 11,5 lt gösteriyor yol bilgisayarı
    kısacası rodaj süresi falan bahane bu tdci motorun yakıt tüketimi bu seviyelerde çok fazla düşmesini bekleme
    ama bu dediklerim kısa mesafe sehiriçi kullanım için geçerli . Şehir dışında ort. 120 km hızda 5,5-6 lt gibi değerlere ulaşabilirsin çok fazla kafana takma kullanmana bak keyfini çıkar . Bu arada benim araç c max tdci




  • Neyse ben şimdilik 8.5 lt ye talibim.Bir sorum olacak.Benim focus da normal halojen farlar var bunu follow me xenon farlarla değiştirmeyi düşünüyorum da seiz ne dersiniz hiç fiyat bilgisi olan varmı?
  • Geçenlerde bir Taksici ile sohbet ederken yakıt konusu gündeme geldi.Opet dahil heryerden mazot almış.Fiat dizel kullanıyordu.Son zamanlarda yakıtın arttı başka bir yerden yakıt alırsam belki sorun çözülür demiş TOTAL den almış .Yakıt tüketimi azalmış.Sebep ise yerli üretimden kaynaklanıyormuş.Duyumlar böyle...Yakıt kalitesi düştü.Haberiniz ola....

    Benim araç TDCİ...Bende Aralık ayından beri Servise bi kaç kere gitmeme rağmen azalmadı..Bilgisayarda bile test ettiler.Sonuç aynı..Aralık ayından beri yakıtta artış var....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZagorXX -- 2 Nisan 2007; 23:05:50 >
  • Focus 1999'da piyasa ilk çıktığında 1.6 benzinli motorlar içinde dünyada en az yakan arabaydı. 2001'de çıkan Honda Civic bu ünvanını elinden aldı, ama bir kaç yıl daha Civic hariç Focus'tan az yakan 1.6 benzinli araba çıkmadı. Bunları Focus'un ne kadar az yaktığını anlamanız için söylüyorum.

    Ben Focus'u 2001 yılında piyasada çok yaygın değilken aldım. Bana "sen salak mısın, astra, golf dururken Focus mu alınır" diyenler oldu baya. Kulaktan dolma saçma sapan laflara çok kafa takmamak lazım.

    Benim Focus'ta şu an LPG var. Şehir içi 115 şehir dışı 80 civarı. benzine göre hiç bir performans kaybı da yok. daha ne olsun.
  • söylediğiniz yakıt rakamları dizelleri kıskandırır inan. şehir içi ve dışı rakamlarınız çok az gibi geldi bana. eğer bu veriler diğer lpgli araçlardada varsa müthiş bir rakam.

  • Ben yeni bir FORD FOCUS kullanıcısıyım ama arabada bu konfor bu rahatlık varken neden halaa yakıta takıyorsunuz anlamıyorum sizleri ha önemli ama bu konforu bu rahatlıgı veren bu sınıf araçlar varsa söyleyin..haksızmıyım arkadaşlar..
    Ha burdan halim de bir cevap yazayım FORD FOCUS almak için bir bayiye gittim aracımı verip takas yapacaktım ama ford bayi benim istedigim fiyatı vermedi(aracım 2004 pejo boxer ..di) ve anlaşamadık ordan ayrıldık yan tarafında renult bayi vardı yanimda arkadaşım vardı ısrarı ile reno bayine girdikk önce araçları inceledik arkadaşım benden önce bu arabalar nere FORD nere dedi önce pazarlıga oturduk ordada onlarda aracıma istedigim fiyatı vermediler(yanlız istedigim fiyatı verselerde almaya niyetim yok sadece araç fiyatını kesinleştirmek istedim..)araçalara baktık ki araçlarınn sol sag plstik çamurluklar yani ön kaput yarıya kadar ön tampon cıkarılmış tampaon kocaman olmuştu kapıları kagıt gibi idi FORD da ise tam tersi kapılar agır ve oturaklı idi.. Nihayetinde iyi aracımı iki bayiyede satmamışım iyi oldu çümkü verilen fiyattan 750 ytl daha pahalıya satımm
    İşin enterasan tarafı FORD bayi ilk gittigim aracı full GHIA yı bana 49.750 fiyat verdi başka bir bayi ile görüştüm 41.500 ytl aldım
    ALLAH SİZLEREDE BU ARAÇTAN NASİP EDER İNŞALLAH

    Bence dizel olarakta süper bir araç ..........




  • quote:

    söylediğiniz yakıt rakamları dizelleri kıskandırır inan. şehir içi ve dışı rakamlarınız çok az gibi geldi bana. eğer bu veriler diğer lpgli araçlardada varsa müthiş bir rakam.


    Söylediğim rakamlar doğru, kendim bizzat km-litre hesabı yaptım. Ama şunu ekliyeyim ben Ankara'da yaşıyorum ve burada LPG'nin litresi 1,250. Bu hesabı bu LPG fiyatına göre yaptım. İkinci bir faktörde Ankara'da Eskişehir Yolu, Konya-Samsun Yolu, İstanbul yolu gibi çok geniş ana arterler var ve bu yollarda trafik 80-110 km hızda ilerliyor, trafik ışığı falan yok ve ben bu ana arterleri çok kullanıyorum(Benzindeyken 100km'de 8.5-9 litre civarı yakıyodum bu yollarda). Şimdi de LPG ile 100km'de 9-9,5 litre civarında yakıyor.LPG'nin 1,25 olan fiyatıyla hesaplayınca yaklaşık verdiğim rakamlar çıkıyor.

    40-50 ile gidilen ve devamlı dur kalk yapılan bir şehir içi trafiğinde bu şehir içi tüketimi elde edilmez heralde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 5 Nisan 2007; 13:50:57 >




  • Aracı aldıktan sonra ilk full depo ile testimi yaptım,
    Sakin kullanım 17 litre benzin ile şehir içi 200km
    100km de 8,5 litre.
    Tabi Ankara da çok sıkışık trafikte değil, eskişehir yolu, anadolu bulvarı, istanbul yolu trafiği akışı fena değil.
    Bir de debrajım kaçırıyor, baskı balata bilya değiştikten sonra daha da düşeceğini sanıyorum.
  • arkadaslar bu focusla clıoyu karsılastıran acaba nerde görmüş böle bi mantığı ya akıl var nizam varya etme eyleme git biraz araştır. clio hıc bısekılde focusa kafa tutamaz ekonomıklık harıcınde.ben daha benım arabada 4000 devırın yukarısına pek basmıyom 4000 devırden sonra ole bı kafa atıyokı sen bıle ınanamazsın bence kıralıyon mu ne yapıyon bı denede rezıl olma barı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.