Şimdi Ara

Focus'un yakıt tüketimi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
2
Favori
189.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oldumlord

    Affınıza sığınarak, konuyu fazla bölmeden," ben ikidir 97 oktan alıyorum çünkü son alışımda bir 10-15 km daha fazla kullandım gibi".. acaba aracta bir ayar yapmak gerekiyor mu 95 ten 97 ye geçiş için? (Bir sitede okudum bazı şeyler) Şimdiye kadar aracı satın aldığım ne kullanmış bilmiyorum, alalı 95 alıyordum, son ikisi hariç "


    servise gidip wds ye sokuyorsun arabayı
    ecu yu 97 oktana ayarlatıyorsun
    keyfine bakıyorsun.
  • clio yu boşver , şu megan için yaptıkları yoruma bakmak yeterli.
    bu arada yorum yılı 2003 , yani focus 2 henüz yok :)

    Kullanım, konfor
    Megane II yumuşak olmamasıyla "klasik Fransız" tanımlamasından uzaklaştırıp Alman ekolüne yaklaştıran süspansiyon sistemi, yol tutuş kararlılığı ve kabin konforunu çok iyi dengeliyor. Otomobil, hızlı dönülen virajlarda tutunma kararlılığından ödün vermezken bu disiplinde zirvedeki model olan Focus'un başarısına en yakın model gibi görünüyor.
  • okyaypay bey , o ayarı yapmasam çok sakat bir durum mu olur? hep 97 alacak değiliz belki de, ama motor performansı için hep aynı benzini almak gerektiği konusu da önemli tabi. teşekkürler
  • motorun ayarlı olduğu oktanın üzeri almak zarar vermez , altını almak vuruntu yapar diyim mantığı siz yürütün ...
  • Arkadaşlar yakıt tüketimi ile ilgili bir şeylemek istiyorum 2001 ambianteGP sahibiyim Aksaray-Konya arası uzun yolda depoyu fulledim konya merkeze girdim birazda şehir içi yaptım 15-20 km kadar. Depoyu fulledim 28,200 ytl aynı kapağa kadar. Kilometreye baktım 168 küsürdü. Kilimetrede 167-168 hadi ben şaşırdım 170 kuruş olsun. bilirsiniz o yol düm düzdür ortalama 160 tan aşağıya hiç düşmedim. Benzinliklerin benzin fiyatlarını karşılaştırmadım ama ucuz olacak değildir herhalde. Ama bujilerim yeni fren bakımım yeni hava filtresi, yağ, yağ filtresi vs. bunlar değişeli 1500 kilometre olmadı daha. Şehir içinde ise: ben Çogu zaman ikinci viteste 80 i görürüm o şekilde kullanırım 250 kuruşu geçtiğini hiç görmedim tabi tahmini. Işık yanınca 20 ytl lik benzin alırım devamlı bir daha ışık yanıncaya kada en az 85 kilometre giderim hemde bu şekilde bazen 90-95 km gördüğümde olur. Ama burası aksaray şehir içi sayılırsa. Birde şunu anlatayım yazın sıcak 40 derecenin üstündeydi araba ful doluydu biri 130 biri 120 biri 80 biri 60 bende 86 kiloyum klima sonda açık konya şehir içinde sıkışık tafikte 30-35km araba resmen çeyrek depo yaktı. Yani kullanıma göre çok fark ediyor. Şunuda belirteyim benzinli bir araca 300 kuruş az bile benzin pahalı kardeşim araba yakmıyor. Birde belirteyim araba ne kadar çok yakarsa o kadar iyi gider yani CAN BOĞAZDAN GELİR arkadaşlar. İyi geceler dilerim.




  • Halim isimli arkadaşa şunu söylemek istiyorum. Bir kere Clio ile focus karşılaştıramazsın sınıfları aynı değil sen hiç arabaya binmemissin herhalde cliyo dediğin araba şahin doğanda pek bir farkı olmayan bir arabadır. megan de toyota de tamam belki öyledir derim ama lütfen bunu yapma gülerler insana. Şuna eminim ki hayatında hiç arabaya binmemiş 100 kişiye sorsan şu iki arabadan hangisi daha iyi gider diye hemde bindirmeden sadece geriden bakarak 99 u focusu gösterir. O kalan biride Clio iyi gider öbürüde uçar der herhalde.
  • karaağaç sen aksarayın neresinde öğretmensin bende aksaraylıyımda güzelyurttan branş nedir ben matematikçiyim....
  • Memnun oldum Emre Hocam. Ben Sevinçli Kasabasında Türkçe öğretmeniyim. Merkezde oturuyorum. Aslen Konyalı'yım. Sen Güezelyutta mı ikamet ediyorsun? İyi günler dilerim.
  • gayet normal.


    sadece bir defaya mahsus olmayan tam bir ölçüm yazacağım. mevsim itibariyle klima kapalı olarak.
    yol 494.5 km. yakıt tüketimi 26-27,5 litre benzin.(total97) inanın hiç 28 litre olmadıı. araç sollamalar veya kamyon arkasına takılmalar hariç ortalama 90-115 km süratle .
    494,5 km ninde 20 km ye yakını şehir içi(40-50 km hızla)...

    depoyu fulleyip yola çıkıyorum ve tekrar fulluyorum.


    yine bir defaya mahsus olmak üzere yaptığım bir ölçümü de paylaşmak istiyorum.
    depoyu fulledim. yola çıktım yine aynı hızda... 828 km de ışık yandı ve depoyu fullediğim de 47,1 lt benzin aldı.
    depoda 7,9 litre benzin olduğu düşünülürse bakımlı bir focus un bir depo ile uzun yolda ve sakin kullanım da kaç km yol yapacağını hesaplayın artık..

    2005 collection hb

    selamlar


    quote:

    Orjinalden alıntı: okyaypay

    80 ytl ile izmire gidip geliyom yaklaşık 550 km yol , yorum sizin.




  • geçen hafta adana- konya git gel yaptım, aracım 2005 collection hb, 15000 km- 1 yıl dır hiç bir bakım görmedi , gelirken pozantıya kadar o rampaları 140 -150 ile çıktım. radar tehlikesi olan yerler hariç 100 ün altına inmedim (tabiki marifet değil bu) . git gel 700 km, 15 -20 km de şehir içi yaptım, ışık yandı. 6.1 lt / 100 km hesapladım tekrar fulleyince, 16.9 ykr yaktı. her zaman full yakıt alırım hepte hesaplarım, şehir içi asabi kullandığımda bile 25-26 ykr olmuştur. bir depo ile 800 gören arkadaşım da var. beğenmiyen oturup bir düşünsün
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karaaagac

    Memnun oldum Emre Hocam. Ben Sevinçli Kasabasında Türkçe öğretmeniyim. Merkezde oturuyorum. Aslen Konyalı'yım. Sen Güezelyutta mı ikamet ediyorsun? İyi günler dilerim.


    ben aksarayda oturmuyorum mersinde ikamet ediyorum benim babamda türkçe öğretmeni idi ama emekli oldu konya beyşehirde de 6 yıl kaldık yenidoğan kasabasında ...
  • son ölçümlerime göre benim focus ankara'da (şehir içinde) normal akıcı bir trafikte 21-22 ykr civarında yakıyor. aşırı tıkalı dur kalk yapılan trafikte allah bilir tabi. normal şartlarda focus gerçekten de sınıfının en az yakan araçlarından.
  • Bizim insanımızın en sevmediğim yönüde,bilmeden atıp tutması.Bu focusun yakıt tüketimi konusunda o kadar çok yalan dinledimki etrafımdakilerden,inanın focusla tankın yakıtını kıyaslayıcam nerdeyse.Ama yazılanlara bakılırsa öyle çok falan yakmıyor bu araç.
    Teşekkür ederim arkadaşlar
  • ARKADAŞLAR SİZE ŞUNU DİYEYİM: EĞER FOCUS KULLANIYORSANIZ YAKITINI KONUŞMAYA HİÇ AMA HİÇ GEREK YOK... ÇÜNKÜ NE YAKSA YERİDİR HAK EDİYOR VE RESMEN KARİZMA BAŞKA DİYECEK VAR MI YANİ...
  • 2002 HB ghia aksaray-konya arası yolda 150 nin altına düşmemek kaydıyla LPG de 185.000 yakıyor benzindede olsa 250 altına düşmez sanırım nedeni otomatik vites olması
  • quote:

    Orjinalden alıntı: forever42

    2002 HB ghia aksaray-konya arası yolda 150 nin altına düşmemek kaydıyla LPG de 185.000 yakıyor benzindede olsa 250 altına düşmez sanırım nedeni otomatik vites olması


    Arkadaşım bende aksaray konya arası gider gelirim devamlı. Bende ortalama 160 tan aşagı düşmem seninle aynı aşağı yukarı aynı yakarım. Ama benim focus benzinli....
  • FOCUS DA KARİZMA OLMUŞ YA VAH TÜRKİYEM VAH

    BEN CLİO İLE ARABAYI KIYASLADIM SERİLİK KONUSUNDA

    KONFORUNU TARTIŞMIYORUM CLİODAN ÜSTÜN AMA 1,4 CLİO

    0-100 2-3 ARABA BOY ATAR YAKIT BAKIMINDAN DA DAHA EKONOMİKDİR
  • buna cevap vereni döverim :)
  • bu halimin hiç bir yazdığına inanmayın. yazdıklarında tutar yan yok.adamın son gafı caddy 13-14 kuruş yakarmış şehi içinde. puhaha kendi yazdı bunu .clio ile fokusu kıyaslıyor. olacak iş değil ya bence bu adam siteden atılmalı.
  • Bu adam (Halim) bence focus hastası ama sahip olmak nasip olmamış. Şimdide kedinin ulaşamadığı cigere mundar(pis) dermiş olayına giriyor. Buna pisikolojide de bir şey denirdi ama hatırlayamıyorum. Doktorlar böylelerine iyi davranılmasını söylüyor kendilerini böyle avuttukları için hayal kırıklığına uğramasın diye.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.