Şimdi Ara

Focus TDCİ 110 ve TDCİ 90

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
12.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir arkadaşım 0 km focus tdci almayı düşünüyor. araştırırken 2009 model 2.el trend tdci bulmuş. Sahibi sıkıştığı için düşük fiyattan satmayı düşünüyormuş. Şimdi soru şu aracın sahibi 110luk olduğunu söylüyor ama acaba 90 mı diye emin olamıyoruz. Bu konuda nasıl emin olunur. Yani aracın 90 mı 110 mu olduğu nasıl anlaşılır.

Hepinize teşekkürler.

• nedense araba alanlar değilde arkadaşları soruyor hep

ya ruhsata bakın ya da 0-100 ölçün.olmadı ford servisine götürün orda söylerler
  • dyno ya çıkınca belli olur
  • turbodan belli olur ancak en iyisi servise götürmek.
  • RUHSATTA YAZMIYOR MU?
  • dynoda ölcümü belli var
  • Teşekkürler

Ruhsatta 80 kw yazıyormuş, Servis de ruhsatta yazar demiş. Benim merakım motora bakınca bunun anlaşılıp anlaşılamayacağı idi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Grande Punto 75 bg vs 90 bg
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Duratorq

turbodan belli olur ancak en iyisi servise götürmek.

turbodan nasıl belli olur? gözle fark anlaşılır mı, yada bir yazı mı aramak lazım motorda?
  • 80kw=109hp.
  • quote:

Orjinalden alıntı: savas1000

quote:

Orjinalden alıntı: Duratorq

turbodan belli olur ancak en iyisi servise götürmek.

turbodan nasıl belli olur? gözle fark anlaşılır mı, yada bir yazı mı aramak lazım motorda?

turbolar farklı olduğundan ikisini de tanıyan biri rahatça anlayabiliyor.bu arada ruhsatta zaten 80 kw yazıyormuş,araç 109 luk yani.
  • Ruhsat veya yetkili servise gösterlirse sorun kalmaz.Turboları da farklıymış.

Dyno,fantazi oldu biraz :)
  • ülkemizde satılan 110 bg lik 1.6 tdci filtresiz euro3 emisyon normlarına uyar.90 bg lik ise filtresiz euro4 normlarına uyar.. ayrıca filtreli 110 luklar da mevcuttur. (110luklar türkiyeye hala filtresiz mi yoksa artık filtreli mi geliyor bilmiyorum) ....

şimdi arabanın sağ (yoksa solmuydu akşam akşam tam hatırlayamadım) kapı içinde eksoz emisyon kodlarını gösteren plaka vardır. Bu plakada üstten 8.kutu sol taraf bize eksoz emiyon kodunu gösterir.

K > euro V
    S > 2000 EEC (euro III)
    V > Euro IV + DPF
    7 > Euro IV (filtresiz)
    demektir.

Şimdi eğer bu kutuda

7 yazıyorsa , araba filtresiz euroIV yani 90 lıktır.

V yazıyorsa filtreli euro4 tür yani yeni nesil 110luktur.

S yazıyorsa euro3 tür 110luktur ve filtresizdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: x-rayted

ülkemizde satılan 110 bg lik 1.6 tdci filtresiz euro3 emisyon normlarına uyar.90 bg lik ise filtresiz euro4 normlarına uyar.. ayrıca filtreli 110 luklar da mevcuttur. (110luklar türkiyeye hala filtresiz mi yoksa artık filtreli mi geliyor bilmiyorum) ....

şimdi arabanın sağ (yoksa solmuydu akşam akşam tam hatırlayamadım) kapı içinde eksoz emisyon kodlarını gösteren plaka vardır. Bu plakada üstten 8.kutu sol taraf bize eksoz emiyon kodunu gösterir.

K > euro V
    S > 2000 EEC (euro III)
    V > Euro IV + DPF
    7 > Euro IV (filtresiz)
    demektir.

Şimdi eğer bu kutuda

güzel bilgi... teşekkür.

• quote:

Orjinalden alıntı: x-rayted

ülkemizde satılan 110 bg lik 1.6 tdci filtresiz euro3 emisyon normlarına uyar.90 bg lik ise filtresiz euro4 normlarına uyar.. ayrıca filtreli 110 luklar da mevcuttur. (110luklar türkiyeye hala filtresiz mi yoksa artık filtreli mi geliyor bilmiyorum) ....

K > euro V
    S > 2000 EEC (euro III)
    V > Euro IV + DPF
    7 > Euro IV (filtresiz)
    demektir.

Şimdi eğer bu kutuda

İşte budur. Forumculuk, bilgi paylaşımı, yardımcı olma daha ne istersem bu mesajda mevcut.
    Aracın sol kapı içinde belirttiğiniz yerdeki işaret "S" yani soru işaretleri kalktı.

ilginiz için çok çok teşekkürler.

• rica ederim..bilgimizi kendimize saklayacak değiliz, bildiğimizi paylaşmak için buradayız..

Benim asıl sorum şu:
    Mondeo smax galaxydeki 2.0 dizel 140 bg ancak araba otomatik ise 130 bg idi...nisan ayında bir değişiklik yaptılar ve otomoatik vitesli 2.0 dizeller de artık 140 bg oldu..

Şimdi ben ikinci el mondeo dizel otomatik almak istesem bu arabanın 140 mı 130 mu olduğunu anlayabileceğim hiç bir şey yok..

Bunu bilen varsa ve yazarsa sevinirim. Her iki motor da filtreli euroIV bu arada...
  • savas1000 S kullanıcısına yanıt

İyi günler bizde yeni araç aldık fod focus 2011 Trend X araç 90 lık mı 110 luk mu dediğiniz gibi tam olarak neresinde işaret veya yazı var foto gönderebilirseniz çok memnun olurum.teşekkürler

• BerkaylUnlu B kullanıcısına yanıt
    ruhsata bakın kw cinsinden yazar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onu da yanlış diyen oluyor ruhsatta 80 kw diyor hasar kaydı sorguladığımda parantez içinde 90 yazıyordu satan şahışta bilmiyorum dedi

• BerkaylUnlu B kullanıcısına yanıt

hasar kaydındaki sonuç, sigortacı sigorta yaparken listede neyi seçtiyse o olarak çıkar, ona pek güvenmeyin, yukarıda sorunun cevabı verilmiş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.