Şimdi Ara

Focus Rüzgar Sesi [Yardım] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
4
Favori
51.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kapı fitillerinin içine kablo sokma işini 2 yıl önce yapmıştım.. şu ana kadar hiç bir sorun çıkarmadı..ve sesin azalması nedeniyle ilk defa bi arabaya 3 yıl bindim.. rekor benim için bu...
  • Kapı ve gövde olmak üzere her iki tarafada 7-8 mm çaplı fitiller yerleştirmek gerekir mi? Yoksa tek tarafa uygulama yeterli olur mu? Ben aşağıdaki ürünü karşılıklı yapıştırarak bir silindir bir fitil haline getirip kullanmak istiyorum. Bakalım olacak mı? Kaydırıcı olarakta koşu bandı spreyi kullanmak daha mantıklı gibi. ..Teorik olarak böyle düşünüyorum. Uygulamada nasıl olur görmek lazım.

     Focus Rüzgar Sesi [Yardım]


     Focus Rüzgar Sesi [Yardım]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burçak -- 23 Ocak 2011; 2:09:57 >




  • ne yaptınız Burçak Bey,
    uyguladınız mı söylediğiniz fitili?
    yorum ve resim alabilir miyiz uyguladıysanız!..
  • arkadaşlar aracım 2009 focus.benim aracım kapalı garaj arabası araçla çok az gezdim henüz 15000 km de.ama araçla garajdan çıkmamla beraber özellikle soför kapısının tavanla birşetiği noktadan tavana doğru acayip gıcık sesler geliyor.kapı aksamındaki plastik malzemeden sanırsam acayip gıcırtılar geliyor,aynı şekilde kapıyla tavanın birleştiği noktadaki kauçuk kısmındanda bu sesler geliyor.özellikle çok az bile olsa bozuk yola girdiğimde kulağımı epey bir tırmalıyor bu gıcırdamalar.aracı temiz tutuyorum artı kapı fitillerine düzenli olarak würth'ün besleyici spreyini de kullanıyorum,hani fitillerden dicem ama değildir heralde.serviste bu sorunu her defasında würthün gummy spreyini sıkarak gidermeye çalıştılar ama hiç fayda etmedi.böyle kullanımı rahat comforlu bi araca biniyorum ama henüz 15000 deyken bu kapılardaki gıcırtılar beni deli edecek.müziğin sesini sona dayıyorum duymamk için.bunun sebebi nedir,aynı sorunu yaşayan varmıdır?varsa çözümü ne?teşekkürler.




  • Bu uygulamayı bende hafta sonu yapmayı düşünüyorum.Bakalım nasıl bir sonuç alacağız çok merak ediyorum...
  • İnşaat eiyası saten yerden terazi hortumu diye birşey aldım.Serum hortumuna benziyor.Bu olur mu acaba?Deneyen var mı?
  • C ok kalin drgilse olur. Faydasi olur zarari olmaz merak etneyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba

    Bende 2010 Focus HB 1.6 benzinli araç sahibiyim.Aracın motor sesi güzel ama yok ve rüzgar sesi beni sinir ediyordu.Forumu baştan sona okudum.Gitttim 8mm lik kauçuk aldım.Kapı fitillerinin içini doldurdum.Şimdi kapılarım daha tok kapanıyor.Bastırınca içe doğru daha az esniyor.Dış gürültü azaldı gibi ama esas denemeyi çıkacağım uzun yolda yapacağım.Onunda sonucunu buraya yazarım.

    Bu arada 16metre kauçuk fitil ve birazda şnşaat teli bana 48TL ye mal oldu.işçilik beleş ben yaptım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan38

    evet bildiğiniz uydu anteni kablosunu fitillerin kapıya dönük olan bölümlerinde havalandırma deliklerinden itiyorsunuz. bi kaç parça halinde yapmanız yoksa itmek zor oluyo. ama neticede yeni fitilleden bile çok daha iyi bi çözüm sunuyor. ne ses ne bi şe kalıyor. benim C-Max vardı sesden rahatsız oluyodum. uzun yollardan sonra başağrısından duramıyordum. fitilleri 4 kapıyada kendim yaptım. kalın kaliteli uydu kablosundan. ve şu an mükemmel bi ses izalosyonu oldu. kesinlikle tavsiye ederim.ha birde Würth lastik ses önleyici spreyi sıkın. o da fıcırtıları önlüyor.

    Bunu kapıdaki ftilleremi yaptınız yoksa kasa üstündeki ftilleremi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahyakbaba A kullanıcısına yanıt
    bu ürün nedir linkte irşey gözükmüyor
  • Ben de Rover 416 si aracıma uyguladım. Ancak kabloyu fitil içine sokmadım. Sadece kapı ile fitil arasına sıkıştırdım. Fitilde yer açıp zarar vermek istemedim. Ama tam oturdu. Kapının kapanma şekli ve sesi değişti. Ancak yola çıkmadım. Bakalım rüzgar sesi konusunda etkili olacak mı?

    Hortlattık konuyu idare edin :)
  • Merhaba ford focus mk3 sol kapıdan ortalama 60 km hız üzerine çıkınca rüzgar sesi geliyordu denemediğim yöntem kalmadı iki defa fitil değiltirdim 3 ayrı ustaya kapı ayarı yaptırdım. Sonra bir yerden ayna yan sanayi ise eğer rüzgar sesi yapar diye bir şey duydum aynanın iç tivitır kapağını açtım rüzgar gelebilecek her yeri bantladım özellikle ayna kablo soketinin üstünü ve ayriyetten içine sünger yerleştirdim nihayetinde beni delirten sesten kurtuldum aynı sorunu yaşayan birileri varsa yardımcı olur inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.