Şimdi Ara

Focus ROT BALANS AYARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba, aracımla son bir haftadır çok çukura girdim ve en son, yanaşırken kaldırıma sağ arka lastiği sürttüm ve 2 haftaya kadar uzun yola çıkıcam, balans ayarı ve lastik havalarını kontrol ettirmek istiyorum, şahsuvaroğlu 50+kdv istedi, sizce servisemi götüreyim yoksa lastikçileremi baktırıyım. ( idealtepe-bostancı-küçükyalı-maltepe)

• 50 ytl çok para.Ben çorum otokoç da 30 liraya yaptırmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

50 ytl çok para.Ben çorum otokoç da 30 liraya yaptırmıştım.
    bizim burda lassa var oraya yaptırsam mı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: sscasta

bizim burda lassa var oraya yaptırsam mı acaba

Alıntıları Göster
    abi sen fordclubtr a takılmıyormuydun?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Selam Sscasta umarım askerlik sonrası hayat iyi gidiyordur..

Ben iki gün önce annemin Punto suna 4 lastik balansı için sadece 15 lira verdim,bence maksimum 30 liranın üzerine çıkma, bu işi servis hassasiyetinde yapan elektronik cihazlı lastikciler mevcut araştır biraz.

Balans ayarı çok ince birşey olmadığı için etiketli mekanlarda gereksiz ücretler ödeme derim.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ucanhoroz

Üyeliğim yok sadece misafir olarak takılıyorum.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ucanhoroz

Üyeliğim yok sadece misafir olarak takılıyorum.

Alıntıları Göster
    Donanımlı bir lastikçiye gidin 50 tl çok para daha ucuza hallederler gibime geliyor..
    Bir lastikleri çıkarıp bakıyorlar birde aracın üstünde bakıyorlar balansa en sağlıklısı bu eğer orda bunu yapan varsa hiç kaçırmayın..
    bende yeni jant lastik aldığımda çok sorun yaşadım sürekli yaptırıyorum lastikçiye yola çıkıyorum hala direksiyon titriyor en sonunda lastikçi başka bir yere yönlendirdi aracın üstünde de balansı yapınca titreme felan kalmadı ip gibi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Ben iki gün önce annemin Punto suna 4 lastik balansı için sadece 15 lira verdim,bence maksimum 30 liranın üzerine çıkma, bu işi servis hassasiyetinde yapan elektronik cihazlı lastikciler mevcut araştır biraz.

Balans ayarı çok ince birşey olmadığı için etiketli mekanlarda gereksiz ücretler ödeme derim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Teşekkür ederim esmerce, valla sivil hayat güzel ama daha işe başlayamadım. Bende dediğin gibi donanımlı düzgün bi lastikçiye yaptırıyım. 50+kdv bana da çok geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: alp2828

Donanımlı bir lastikçiye gidin 50 tl çok para daha ucuza hallederler gibime geliyor..
    Bir lastikleri çıkarıp bakıyorlar birde aracın üstünde bakıyorlar balansa en sağlıklısı bu eğer orda bunu yapan varsa hiç kaçırmayın..
    bende yeni jant lastik aldığımda çok sorun yaşadım sürekli yaptırıyorum lastikçiye yola çıkıyorum hala direksiyon titriyor en sonunda lastikçi başka bir yere yönlendirdi aracın üstünde de balansı yapınca titreme felan kalmadı ip gibi...

Alıntıları Göster
    Rot balans ayarı ve lastik kontrolü dışında jantlara da baktır, zaten onlar bakarlar,kaldırıma park etmeler, çukurlar jantların eğrilmesine sebep olabilir. Tabi o da ayrı paradır. Hepsini, jant düzeltme dahil, 50 TL ye yaparsa fiyat normal...

• quote:

Orijinalden alıntı: bazinga33

Rot balans ayarı ve lastik kontrolü dışında jantlara da baktır, zaten onlar bakarlar,kaldırıma park etmeler, çukurlar jantların eğrilmesine sebep olabilir. Tabi o da ayrı paradır. Hepsini, jant düzeltme dahil, 50 TL ye yaparsa fiyat normal...

Alıntıları Göster
    ben hem rot ayarı hemde balans ayarı için 30tl vermiştim.aracın üzerinde yapıldı balans ayarı.ayar öncesi lastiklerde titreme vardı.sonrasında ise bir sorun kalmadı.bencede ehli ve donanımlı bir lastikçide yaptırılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmr06

ben hem rot ayarı hemde balans ayarı için 30tl vermiştim.aracın üzerinde yapıldı balans ayarı.ayar öncesi lastiklerde titreme vardı.sonrasında ise bir sorun kalmadı.bencede ehli ve donanımlı bir lastikçide yaptırılabilir.

Alıntıları Göster
    Yetkili serviste 15+15 tl ye bu işi hallettim..Dışarda daha pahalı olduğundan ben yetkili serviste yaptırmıştım....Fakat servise göre fiyat değişiyor mu bilmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Yetkili serviste 15+15 tl ye bu işi hallettim..Dışarda daha pahalı olduğundan ben yetkili serviste yaptırmıştım....Fakat servise göre fiyat değişiyor mu bilmiyorum..

Çok uygun bir fiyat, yaptırdığınız servis istanbulda mı. Aradaki fark çok fazla.
  • quote:

quote:

Çok uygun bir fiyat, yaptırdığınız servis istanbulda mı. Aradaki fark çok fazla.

İstanbul değil ama telefonla fiyat bilgisi alın servisler arasında da farklılıklar olabilir...
  • quote:

quote:

quote:

İstanbul değil ama telefonla fiyat bilgisi alın servisler arasında da farklılıklar olabilir...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bana focus 1 in rot açıları lazım ve google dan bulamadım.Bilen ya da yol gösterecek arkadaşların yardımını bekliyorum.

• quote:

Arkadaşlar bana focus 1 in rot açıları lazım ve google dan bulamadım.Bilen ya da yol gösterecek arkadaşların yardımını bekliyorum.

Rot Açısı (TOE) yi ne yapacaksın kendin metre ile ayarmı yapacaksın?Şu şekilde yardımcı olayım.Belki işine yarar.Aşağıdaki linklere bakınız.

http://www.drifttr.com/forum/index.php?topic=164.0

http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/suspansiyon_sis/on_duzen_sisi.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: yeakin

quote:

Rot Açısı (TOE) yi ne yapacaksın kendin metre ile ayarmı yapacaksın?Şu şekilde yardımcı olayım.Belki işine yarar.Aşağıdaki linklere bakınız.

http://www.drifttr.com/forum/index.php?topic=164.0

http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/suspansiyon_sis/on_duzen_sisi.htm

Alıntıları Göster
    @ ucanhoroz

ayarları neden sordun merak ettim?

rot balanscı her aracı aynı mantıkla mı ayarlıyor,her aracın kendine has geometrik ayarları yok mu acaba merak ediyorumda..

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

@ ucanhoroz

ayarları neden sordun merak ettim?

rot balanscı her aracı aynı mantıkla mı ayarlıyor,her aracın kendine has geometrik ayarları yok mu acaba merak ediyorumda..

Alıntıları Göster
    bilgisayara aracın modelini giriyorlar. verisi alette yükleniyor. değerler o seviyeye gelinceye kadar ayarlıyolar. ama arka tarafa ben bir şey yaptırmadım hiç.

sanırım onun özel bir makinası var bizimkinde sadece önlere bakıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa-T

bilgisayara aracın modelini giriyorlar. verisi alette yükleniyor. değerler o seviyeye gelinceye kadar ayarlıyolar. ama arka tarafa ben bir şey yaptırmadım hiç.

sanırım onun özel bir makinası var bizimkinde sadece önlere bakıyorlar

Alıntıları Göster
    İzmirde bildiğim yerler de toe açısını ölçmüyorlar.Aracın rot balansında sorun olmadığını söylüyorlar ama sağ arkayı bırakma eğiliminde.Rotcuyu yönlendirebilmek için araştırıyorum.Örneğin elimdeki rot raporunda
    ön ve arka kamber kastel ön için rot ve arka için itiş açıları
    S.A.I.
    Kapsam Açısı
    Eksen Kaçıklığı
    Tekerlek izi genişlik farkı
    Ön arka aks merkezleri arası mesafeler var ama
    Dönüşteki rot açıklığı
    toe eğrisi maksimum içe tur ön şase yükseklği ve şase açısı yok.
    Rotcu bana diyor ki abi onlar fabrikasyon ayarlara gelmez.Neden diyorum başlıyor saymaya.İlgilenmek isteyen yok.İş başa düştü.

• quote:

İzmirde bildiğim yerler de toe açısını ölçmüyorlar.Aracın rot balansında sorun olmadığını söylüyorlar ama sağ arkayı bırakma eğiliminde.Rotcuyu yönlendirebilmek için araştırıyorum.Örneğin elimdeki rot raporunda
    ön ve arka kamber kastel ön için rot ve arka için itiş açıları
    S.A.I.
    Kapsam Açısı
    Eksen Kaçıklığı
    Tekerlek izi genişlik farkı
    Ön arka aks merkezleri arası mesafeler var ama
    Dönüşteki rot açıklığı
    toe eğrisi maksimum içe tur ön şase yükseklği ve şase açısı yok.
    Rotcu bana diyor ki abi onlar fabrikasyon ayarlara gelmez.Neden diyorum başlıyor saymaya.İlgilenmek isteyen yok.İş başa düştü.

Alıntıları Göster
    usta sen sorunlu taradın amortisörü değiştin değil mi. pek i karşısını değiştin mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa-T

usta sen sorunlu taradın amortisörü değiştin değil mi. pek i karşısını değiştin mi

Alıntıları Göster
    Değişmedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.