Şimdi Ara

FOCUS PASLANMA SORUNU? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: OtoTurk

40.000 YTL para ver pasla uğraş... yazık ve

FOCUS PASLANMA SORUNU?

Buda başka amigo.Ya kardeşim adam buraya sorununu yazmış sorununa çözüm arıyor.Sadece benim aracımdamı var ne yapmalıyım servisemi göstersek diye sorular sormuş?Herkesin aracı kendine güzel herkesin fikri kendine.Ben mesela bu sınıfta vw,ford,opel varken fransız arabasına binmem.Bu üçü olmazsa gider honda veya toyota alırım ama fransız almam.Ama burada bunu tartışmıyoruz.Arkadaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz.Buraya yok golf yok 308 yazmanın bir anlamı yok.Gidin bunları otombil karşılaştırma bölümünde yazın.Orada bir sürü karşılaştırma ile ilgili konu var.

• Şu forumda ne kadar çok agresif arkadaş var yahu... Peki niye paslanıyor bu aletin direksiyon mili? 40.000 YTL2ya alınan bir araç bu kadar çabuk çürür mü? Mazallah can taşıyoruz bunlarla... Hakkını arayacak arkadaş elbette. Ben olsam direkt Almanya'daki fabrikasına mail vs atardım. Alman alman diye diye millete çürük direksiyon mili satılmasına müsade edilmemeli... Vatandaş hakkını aramalı...
  • Çürüdünüde nerden çıkardın.O pas değildir.Sert bi şekilde silinirse çıkabilir.Paslansa nolcak direksiyon dönmeyecekmi?Olabilir çokta anormal bi durum değil.Bende neden paslanmadı kim bilir oraya ne olduda bu hale geldi.Belki aracın marşpiyeler yıkanırken su geldi.Normaldir demir sonuçta paslanabilir.Sorun yapmaya gerek yok.Götür servise bulur çaresini.Büyütmeyelim arkadaşa yardımcı olalım.Burda hangi marka araç alalım denmedi.40 bin ytl verip araba alıyosun paslanıyo.Ama bi zamanlar Hummer ile takla atan ve hava yastıkları açılmadığından adam karısı ve 2 çocuğu ölmüştü.Napalım şimdi kaç para ver jip al havayastıkları açılmasın olurmu yaa.Al sana

• Arkadaş, Banla Bunla olmaz bu işler... Millet bu kadar para veriyor. servisi çözüm üretmeli. Pas nedeni ile direksiyonun dönmediğini düşün? servis hatalı üretim ise eğer değiştirmeli o paslı mili... Bunlar adi dökme demirdenmi yapılıyor? 2 senede paslanırsa araç kısa sürede dökülür... Asıl 2 senede dökülen araç üretenlere ban...

Orjinalden alıntı: OtoTurk

Şu forumda ne kadar çok agresif arkadaş var yahu... Peki niye paslanıyor bu aletin direksiyon mili? 40.000 YTL2ya alınan bir araç bu kadar çabuk çürür mü? Mazallah can taşıyoruz bunlarla... Hakkını arayacak arkadaş elbette. Ben olsam direkt Almanya'daki fabrikasına mail vs atardım. Alman alman diye diye millete çürük direksiyon mili satılmasına müsade edilmemeli... Vatandaş hakkını aramalı...

İşte böyle konuyu açan arkadaşa yardımcı olacak tavsiyelerde bulunun.Geçipte başka bir aracı yazmanın anlamı yok çünkü yeri burası değil.Forumda böyle çok konu görüyoryum.Adam bir şey sormuş veya bir sorunla karşılaşmış hemen o aracı kötüleyen ve başka bir aracı öven yazılar yazılıyor.Böyle şeyleri karşılaştırma bölümünde yazın deneyimlerinizi fikirlerinizi söyleyin.Ancak o zaman faydalı olursunuz.

• Arkadaşlar sigortacıyım.. her üç beş günde bir kazalı orası burası sökülmüş değişik markalarda araçlar görüyorum..
    Çoğu araç; bu durumda.. Bu normal bir durum.. Demekki siz bir de ön panelin içini görseniz arabaya falan binmezsiniz,
    Pejosuda böyle Vw'ide böyle.. Adam kalkıpda direksiyon milini krom yapmıyor.. E boyamıyorda..
    Bir şekilde de nem aldıysa bu hale gelmesi, 10 dakikalık iş.. Bişey olmaz.. O direksiyonun en 30 yıl sorunsuz çalışacağına ben garanti veririm..
    c
  • özyürek abi gene son noktayı koydu bence.

fazla uzatmaya gerek yok, önemsiz bişey.

Orjinalden alıntı: erdemdogan24

Aha 308 hastası geldi.By 308.Merhaba.Sen almadınmı hala 308. Alınca sende fotoları koyarsın bakalım yenilenmiş fransız tenekelerinde değişiklik varmı?

• Bende baktım benim araçta 2005 model ve o şekilde bir paz izi var. Herhalde nemden oluyor. Bencece o direksiyonda bir sorun çıkmaz. Zaten hidrolik okadarda güç binmiyor direksiyona sonuçta.
    -
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozyurek

Arkadaşlar sigortacıyım.. her üç beş günde bir kazalı orası burası sökülmüş değişik markalarda araçlar görüyorum..
    Çoğu araç; bu durumda.. Bu normal bir durum.. Demekki siz bir de ön panelin içini görseniz arabaya falan binmezsiniz,
    Pejosuda böyle Vw'ide böyle.. Adam kalkıpda direksiyon milini krom yapmıyor.. E boyamıyorda..
    Bir şekilde de nem aldıysa bu hale gelmesi, 10 dakikalık iş.. Bişey olmaz.. O direksiyonun en 30 yıl sorunsuz çalışacağına ben garanti veririm..

Bilinçli birisinin yorumu işte burada.
    Boş söze, yalan dolana gerek yok.
    Siz paranızın hakkını alamadıysanız VW den çok kazık yediseniz, Peugeotunuz servisten çıkmıosa
    Megane niz Türkiyede üretilmiyor sadece birleştiriliyorsa, Hondanızı 3.viteste Focus TDCI ayırıyorsa
    Kendinizi böyle forumda atıp tutarak rahatlatırsınız anca, ben nasılmı rahatlıyorum söliyim
    Aracımın marşına basıyorum atlıyorum geziyorum siz burda yazılarınızı yazarken Hayırlı bayramlar

Focus II TDCI CVT HB

• İşte kültür

Orjinalden alıntı: CYBORG00TR

quote:

Arkadaşlar sigortacıyım.. her üç beş günde bir kazalı orası burası sökülmüş değişik markalarda araçlar görüyorum..

Siz paranızın hakkını alamadıysanız VW den çok kazık yediseniz, Peugeotunuz servisten çıkmıosa
    Megane niz Türkiyede üretilmiyor sadece birleştiriliyorsa, Hondanızı 3.viteste Focus TDCI ayırıyorsa
    Kendinizi böyle forumda atıp tutarak rahatlatırsınız anca, ben nasılmı rahatlıyorum söliyim
    Aracımın marşına basıyorum atlıyorum geziyorum siz burda yazılarınızı yazarken Hayırlı bayramlar

Focus II TDCI CVT HB

harika ötesi bi cevap olmuş

• Ne zamandır bakayım diyordum. Fotograflarda görülen paslanma benim araçtada var arkadaşlar. Ama bence dert etmeye değmez. Arabalrınızın keyfini sürün böyle ufak şeyler nazarlığı olsun.

Direksiyon milinin malzemesi (bakarak anlayamıyorum spektral analiz yapmak gerek) dökme demir veya çelik olabilir. Her iki malzeme de halk arasında pas olarak bilinen korozona uğrama konusunda aşırı eğilimlidirler. Bunun oluşması için yıkamacının su sıçratması vb. durumların olması gerekmez. Havadaki nem bu malzemelerin kolayca oksitlenmesine sebep olur.

Hiçbir otomobil üreticisi (uç üreticileri bilemiyorum) direksiyon milini paslanmaz çelik malzemeden üretmez. Paslanmaz çelik, dökme demir veya adi çelik ile kıyaslandığında aşırı pahalı bir malzemedir. Bu tip uygulamalar için gereksizdir.

Resimlerden görülen korozyon seviyesi oldukça düşük ve uzun seneler sizin için hiçbir sıkıntı yaratmaz. Çok kafanıza takılıyorsa nalburlardan alabileceğiniz basit bir pas çözücüsü uygulaması sonrası parçaları boyamanızı tavsiye ederim. Aksi taktirde kısa zaman sonra yeniden üzerlerinde oksit tabakası görmeniz kuvvetle muhtemeldir.
    Servise götürdüğünüz taktirde sorununuza bundan daha etkili bir çözüm getiremeyeceklerdir. Malesef bu malzemelerin doğasında var.
    Benceçok fazla kafanıza takmayın, aracınızın keyfini çıkartın.

• baya zoruna gitmiş yazım ne iş?
    quote:

Orjinalden alıntı: Tom amca

quote:

Orjinalden alıntı: gacara_53

nezaman araba yapmayı oğrenecekler o ne öle demir paslanmış o çelik olmalı yada paslanmaz bişey. bu ford reno tofaş araba yapmayı öğrenemeyecekler bide utanmadan vw ye yakın fiyat koymazlarmı marka alacaksın sorun yaşamayacaksın kardeşim golf boşunamı efsane oldu

Bizdede 2000 model focus var ve hiç bir yerinde bir şey yok.Birde böyle demir memir gözükmüyor hiç bir yerinde.Sen bi servise göster istersen.Bide gacara_53 arkadaşımız yine fanatikliğini göstermiş valla sırf onun bu fanatikliğinden dolayı vw passat alacaz.Artık böyle başarılı amigoların yer aldığı tarafa geçmek istiyorum çünkü böyle fanatik amigolara laf yetiştirmekten yoruldum.Ford bölümünde gacara_53 gibi amigoluk yapamıyorlar daha tarafsız yorum yapıyorlar.Bari gacara_53 ün tarafına geçelimde kendisi gibi böyle amigolarla uğraşmak zorunda kalmayalım

• ewet budur işte
    quote:

Orjinalden alıntı: CYBORG00TR

quote:

Focus II TDCI CVT HB

• ford araçlarının karekteristik özelliğidir.aracın görünen yerlerini albenili ve kaliteli yaparlar;görünmeyen fakat önemli olan yerlerinde ise malzemeden çalarlar.sadece görünen kısımlarla yorum yapanlar ise fordu mercedes zanneder olay bu...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.