Şimdi Ara

Focus ilk periyodik bakım hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracımın yıllık bakımı geldi, 15bin km ye varamadığım için. Ankara'da fiyat aldım bi kaç yerden (otokoç, tan oto, tur oto).

Fiyatlar 250-350 arası değişiyor, bakımda yağ, yağ filtresi, hava filtresi değişiyormuş. Bu rakamlar daha önceki araçlarımda 70-80tl ödediğimi düşündüğümde yüksek geliyor ama yetkili servislerin uygulamaları böyle sanırım.

Sormak istediğim, aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum yaza doğru, acaba özel serviste mi takip etsem bakımlarını. Ayrıca lpg takılınca aracın sadece motor aksamı garanti dışı kalıyor demişti ilk arabayı aldığım bayinin servisi.

Ne yapsak bilemedim?

• Benim de geliyor bakım daha fiyat almadım ama kasko, sigorta vergi hepsi birlikte ..............düşünmek istemiyorum....
  • Bu lpg olayını bende düşünüyorum?
    araç 2011 comfort İstanbul içinde bir depo benzinle 350-400 km yapabiliyorum.
    sizde nasıl arkadaşlar?
  • 2.5 yıldır sahibi olduğum 2009 Focusuma Ağustos ayında BRC MY-11 LPG sistemi taktırdım, çok memnunum..

Araç, Ankara trafiğinde kış aylarında 11-11.5 Lt, yaz aylarında ise 9-9.5 Lt benzin yakıyordu. Yaz ile kış arasında sıcaklık farkından ziyade trafik yoğunluğu değişiyor. Tüketime de en fazla trafik etki ediyor..

LPG'ye geçtim geçeli performansta bir kayıp hissetmedim, lakin 100 PS motor zaten performanslı bir motor değil : ) Hiç de LPG tüketimini kuruş veya litre bazında hesaplamadım. Kabaca 100 TL benzinle gittiğim mesafeyi, 50 TL gaz+10-15 TL benzin ile gidebiliyorum..

Ford Yetkili Servisleri bakım için aynı fiyatı çekiyorlar. Ben ilk 15.000 bakımında 260TL, sonrakinde 235 TL civarı para ödedim. Garantisi doldu, Yetkili Servise mi Özel Servise mi gidicem bu sene karar vermedim. Bir arabanın fabrikasyonuyla ilgili sıkıntısı genelde 1 sene içinde çıkar. Çok evham yapmıyorsan Özel Servis tercih edebilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChemtraiLs -- 13 Ocak 2012; 12:51:48 >

• Benim aracımında 30bin bakımı geldi, Fiyat almak için Adana da Garanti şen Ford yetkili servisini aradım. Şu an kampanyaları varmış binek araçlarda bakım ücreti alınmıyormuş cumartesi için randevu aldım. Adana'da olan varsa faydalanabilir arkadaşlar. Ben bir önceki bakımıda aynı yerde yaptırmıştım memnun kalmıştım böyle bir kampanyaya denk geldiğim için sevindim açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laruv2002

Bu lpg olayını bende düşünüyorum?
    araç 2011 comfort İstanbul içinde bir depo benzinle 350-400 km yapabiliyorum.
    sizde nasıl arkadaşlar?

Aracınız otomatik vites değilse yakıt tüketimi olması gerekenden fazla.
    2010 titnium ti-vct ile şehir içi ağırlıklı 1-2 vites arasıra 3. vites, kısa mesafeli kullanımda bir depo ile 550 km nin altına düşmüyor.
    Yetkili servisteki arkadaşar lpg yi kesinlikle tavsiye etmiyorlar. 2009-2010 model focuslara lpg yüzünden çok sayıda motor rektefiyesi yaptıklarını söylüyorlar. Sorunsuz kullananlar da var forumdaki arkadaşlarda. Herhalde bu durum daha çok montaj yapılan kit ve montajı yapan usta ile ilgili bir durum. Lpg işinde en iyi montaj yapılan yeri araştırıp bulmak lazım.

• Hocam ben 265 tlye eylulde bakıma soktum. Servise güvenmek lazım.
    LPG ise 21.000 de Brc taktırdım. Kayseri Alemdar Ustaya. Memnunum şimdilik.
    En çok km'de 25 kuruş yaktı.Uzun yol- otobanda 19 krşa kadar düştü.
    Tavsiye ederim bezinden bezenlere özellikle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 15 bin bakıma girdim Aksarayda bujileri değiştirmedim ekonomik olsun istedim 170 e bakımını yaptırdır zayen araç 7 bindeydi ama yıl dolmuştu...Bu ay herşey geldi zaten........
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.