Şimdi Ara

FOCUS 1'in kapıları dondu açılmıyor ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımın merkezi kilidi açılıyor fakat kapılar donmuş açılmıyor, biraz zorlayayım dedim kapı kolu elimde kalma ihtimali var, sıcak-ılık su dökülmez onu biliyorum, normal su dökülse buz çözülür açılır mı acaba? veya ne yapmak gerekir?

• Hafif ılık bir su ile yıkayın kapıları, yıkarkende hafif hafif kendinize doğru çekin...Dikkat edin su sıcak olmasın !
  • hatta bunu yaptıktan sonra kapı fitillerini silikonlarsanız soğuk havalarda donma probleminiz azalır
  • bir şişe sıcak suyu aldım, kapı kolunun üzerine döktüm bugün, 10 sn. de açıldı. fakat ne yaptıysam su fıskiyelerinin buzu çözülmedi, sıcak su kar etmedi onlara.
  • Benimde su fiskiyeleri donmuştu, antifrizli su koymama rağmen...Depo donmamış ama fiskiye donmuş sanırım motor sıcaklığı çözer olayı...
  • Kapıları hafif ılıtılmış su ile açtım, fıskıye açılmadı bende motor sıcaklığı açar düşüncesindeydim hatta 30 km yakın yol gittim açılmadı
  • arabayı kapalı garaja sok. 1 saate açılır.

kapalı garaj nerde bulucam derseni, etraf alışveriş merkezi kaynıyo zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: kermo

Kapıları hafif ılıtılmış su ile açtım, fıskıye açılmadı bende motor sıcaklığı açar düşüncesindeydim hatta 30 km yakın yol gittim açılmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cam suyu tertibatınız donduysa motor sıcaklığıyla çözülmesi için havanın da biraz sıcak olması gerekiyor.

Geçen hafta benim Focus un fıskiyeye giden su boruları donmuştu Ankara dan Balıkesir e kadar da çözülmedi

Antifriz oranını arttırmak lazım sanırım.
  • cam suyu donmasını ilk defa bu sene yaşadım, istanbul'da sıcaklıklar sıfırın altına düştü. Malesef çözülmesi için yapacak bişi yok. Sıcaklık 5-6 dereceye çıkınca kendi kendine çözünmeye başlıyor.
  • Ama daha önceki araçlarımla da 0 ın altında seyahatlerim olmuştu,ilk kez Focus ta fıskiye hortumlarının donduğuna şahit oldum.

Bence su deposunun motordan daha fazla ısı alacak şekilde konumlandırılması lazımdı,şimdilik yapılabilecek tek şey kaliteli bir cam suyu tercih etmek ve gerekirse sulandırmadan depoya koymak,camda ve boyada geçici iz yapsa da mecburen,başka çare yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.