Şimdi Ara

Fn Tuşu Problemi [HP]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bende Hp pavillion g serisinden x16 96086 laptop var. Problemim ise şu, klavyenin f1 f2 vb tuşlarını fn e basmadan kullanamıyorum. Bu tuşlara fonksiyon olarak ekran parlaklığı ses düzeyi vb. atanmış. Bu fonksiyonlar ise fn tuşuna basmadan çalışıyor. Ancak ben f1 f2 vb tuşlarını kullanmak istediğim zaman fn tuşuna basmak zorunda kalıyorum bu beni çok zorluyor.
    Bunun bir çözümü var mıdır?

• Sorunu buraya konu açtıktan sonra araştırmaya devam ederken çözdüm. Bu sorunu yaşayan arkadaş varsa ona da faydalı olması amacıyla çözümü buraya yazıyorum.

Bilgisayarı açarken "Press esc for startup menu" yazısı geliyor ekranın köşesinde, bu sırada ekranda hp logosu falan oluyor. esc ye basıp start up menüye giriyoruz ve burada F10 (bende öyleydi muhtemelen çoğunda öyledir) tuşlayarak BIOS a giriyoruz. BIOS a girdikten sonra sağ ok tuşuyla system configuration sekmesine geliyoruz ve burada "Actions keys" diye bir satır göreceğiz. Bu seçenek "ENABLED" olduğu için bu sorun yaşanmakta. Bu satırın üzerine aşağı ok tuşuyla geliyoruz ve enter tuşuna basarak seçimi "DISABLED" olarak değiştiriyoruz. Daha sonra sağ ok tuşuyla exit sekmesine gelip exit and save changes diyerekten çıkıyoruz. Sorunumuz çözülmüş oluyor.

• çözümü paylaştığın için teşekkürler aynı sorunu bende yaşıyordum
  • Rica ederim yardımcı olabildiysem sevindim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinapS

Sorunu buraya konu açtıktan sonra araştırmaya devam ederken çözdüm. Bu sorunu yaşayan arkadaş varsa ona da faydalı olması amacıyla çözümü buraya yazıyorum.

Bilgisayarı açarken "Press esc for startup menu" yazısı geliyor ekranın köşesinde, bu sırada ekranda hp logosu falan oluyor. esc ye basıp start up menüye giriyoruz ve burada F10 (bende öyleydi muhtemelen çoğunda öyledir) tuşlayarak BIOS a giriyoruz. BIOS a girdikten sonra sağ ok tuşuyla system configuration sekmesine geliyoruz ve burada "Actions keys" diye bir satır göreceğiz. Bu seçenek "ENABLED" olduğu için bu sorun yaşanmakta. Bu satırın üzerine aşağı ok tuşuyla geliyoruz ve enter tuşuna basarak seçimi "DISABLED" olarak değiştiriyoruz. Daha sonra sağ ok tuşuyla exit sekmesine gelip exit and save changes diyerekten çıkıyoruz. Sorunumuz çözülmüş oluyor.

Senin dedigin yer resimdeki yer biliyorum ama benim makinada öyle bi yer yok. hatta tüm bios u gezdim ama yine böyle bişey bulamadım.
    Bi fikrin varmı?

Fn Tuşu Problemi [HP]

• Evet dediğim yer resimdeki yer. Ancak bir fikrim yok, bende de tam aynı ekran olmasa da menü aynıydı, ya da çok benzerdi diyebilirim. Mutlaka vardır ama gözünden kaçmış olabilir mi? ya da numlock varsa bilgisayarında fn+numlock falan gibi kombinasyonlar öneriyorlar internette onları araştırıp bi denemeni tavsiye ederim tabi eğer denemediysen.. Üzgünüm yardımcı olamıyorum ne yazık ki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinapS

Evet dediğim yer resimdeki yer. Ancak bir fikrim yok, bende de tam aynı ekran olmasa da menü aynıydı, ya da çok benzerdi diyebilirim. Mutlaka vardır ama gözünden kaçmış olabilir mi? ya da numlock varsa bilgisayarında fn+numlock falan gibi kombinasyonlar öneriyorlar internette onları araştırıp bi denemeni tavsiye ederim tabi eğer denemediysen.. Üzgünüm yardımcı olamıyorum ne yazık ki..

yanlis anlama da bios u gozum kapali kullanabiliyorum desem yeridir kardesim ama numlock olayini denemedim hic. suan mobildeyim. pc ye gecince dener ve sonucu yazarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klavyede "space" tuşu sorunu.
    12 yıl önce açıldı
    Toshiba Fn tuşu çalışmıyor
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fn+numlock da işe yaramadı
  • teşekkürler
  • Nette konuyu biraz araştır değişik kombinasyonlar var ctrl numlock falan filan gibi bişeyler yanlış söylüyo olabilirim çünkü kombinasyonu kafamdan uydurdum o yüzden sen de internetten bi araştır karşına bi sürü kombinasyon çıkcak onları tek tek dene. ama benim olayım biostan çözüldü bende de işe yaramamıştı. mantıken seninki de öyle çözülmeli diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.