Şimdi Ara

FM yi nasıl oynuyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Taktik, takım talimatları akıcılık vs herşeyi oluşturup takımı buna göre mi hazirliyorsunuz yoksa maç maç düşünüp oyun anlayışı, akıcılığı talimatları maça göre değiştiriyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Her ikisini de yapıyorum. Takımı alır almaz 3 tane taktik oluşturuyorum sonra maça göre bir tanesini seçiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette takimima gore hazirliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oynadığımız FM her ne kadar simülasyon olsada sonuçta bir oyun. Belli başlı algoritmalar ile matematiğe dayalı. Bunu bilmeyen yoktur ama yeniden hatırlatmakta yarar var.

    Şimdi bunun üzerinden gidecek olursak, sorduğunuz sorunun tek cevabı yok. Çünkü iki türlüde yapılması mümkün olup önemli olan sizin neyi yapabildiğiniz yada yapmak istediğinizdir!

    Açacak olursam, şimdi sorduğunuz sorunun cevabı aslında aşağıdaki durumlarda kendi kendine cevap bulacaktır.

    1- Diyelim ki X bir takım aldınız ve oynamakta olduğunuz ligin en iyi 4 forveti sizin takımınızda. Ve bu takımda kaliteli hatta iyi sevide bile olmayan 1 tane kanat oyuncusu var.
    Fakat yine iyi seviyelerde 2 amc, 4 cm, 2 dm oyuncunuz var. Transfer yapamıyorsunuz ve el mahkum bu kadro ile oynamak zorundasınız. Bu durumda siz 4-3-3 veya 4-4-2 oynarmısınız? Yada oynatırmısınız?

    Benim cevabım elbette hayır. Eminim çoğu kişi içinde bu durum aynıdır. Yani sizinde sorduğunuz soru üzerinden gidersek, rakibe bakmaksızın elimdeki oyunculara göre bir şablon belirler, elimdeki mevcut kadrodan alabileceğim en verimli diziliş ve şablonu oluştururum.


    2- Diyelim ki üst düzey veya normal sıradan bir takım, kadrosu çok geniş neredeyse her mevki için en az iki pozisyonda oynayabilen oyuncular var. Böyle bir kadro ve oyuncu zenginliğinde maçtan maça elbette dizilim yapılabilir ve rakibe göre önlem alınabilir. Fakat malum her rakibin zaafları olduğu gibi, iyi olduğu bazı noktalar mutlaka vardır. Önemli olan kendi takımımızın en iyi özelliklerini nasıl kullandığımızdır. Kendi güçlü yanlarımızdan taviz vermeden kullanmak burda en önemli noktadır.

    Yani birinci soru ve cevaba göre, ikinci durumda bu değişmekte, elimizdeki kadronun birazda genişliği ile alakalı olmaktadır.


    Benim genel tavsiyem ve oynama biçimim şudur. Oyunu oynaya-oynaya bir insan tecrübe eder. 300 saatin üzerinde bir tecrübeden sonra nelerin gerekli nelerin gereksiz olduğunu fark etmek çok kolay.

    İlk cümlede de dediğim gibi bu bir oyun ve belli bir algoritma var. Siz oyunun etkili yanlarını görüp çözerseniz sürekli taktik veya şablon değiştirmek yerine kendinizin oluşturduğunu taktikle üzerine yapacağınız takviye oyuncularla çok daha başarılı olursunuz. Eğer bu mümkün değilse 1. sorunun cevabını uygulamak en doğru seçim olacaktır.




  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam FM 14 oynuyorum gs ile Drogba lı kadro.Takimi nasıl oynatmaliyim diziliş olarak.Sneijder den de verim alamıyorum.

    Edit: Oyunun son guncellemesinden sonra ve GS nin kış transferi kadrosundan sonra bir türlü oynayamadım.350 saatin üstünde oynamisligim var 14 ü, oyunu da gayet iyi biliyorum fakat olmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrixx7 -- 27 Mart 2018; 13:47:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her FM'de mutlaka 442 taktikler işe yarar. Fakat ben 2004'den beri sürekli kullanıp her seride devşirdiğim taktikler şunlardı.

    4-1-2-1-2 (1 dm 2cm 1 am'li,bekler lwb-rwb) 4-2-3-1, 4-3-3 (1 DM 2CM'li)

    Bu 3 taktikten biri mutlaka GS'ye uyacaktır mentaliteyi mutlaka atak yap
  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam şu vizeler bitsin başlayacağım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.