Şimdi Ara

fm verici ile ilgili....(konu bitti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şimdi arkadaşlar ben evimin birkaç yerine fm verici yerleştiricem ve bunlar hep aynı frekansta yayın yapacak. (örn 80MHz) şimdi gelelim soruma. bu yayınları algılıcak bir FM alıcım olacak. bu fm alıcıdan yayın yapan vericilerin hepsinden gelen sesi aynı anda duyabilirmiyim? yoksa sadece en güçlü yayın yapanınkinimi duyarım.? Ben aynı anda epsinin sesini duymak istiyorum. veya bunu yapabilmenin başka bir yolu varmı ?? (sadece RF ile)
    İlgilenen herkese teşekkürlerimi sunarım..............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bombaçı -- 16 Kasım 2005, 22:46:17 >

• bu işi volkitolki denen oyuncak telsizlerle yapabilirsin. piyasadakilerin çoğu çin malı olduğu için kendi yapacağın fm alıcı/verici sisteminden daha ucuza getirebilirsin. 80MHz olmasa da bir kaç bobin ayarı ile diğerlerinden farklı bir frekans elde edebilirsin.
  • Aynı frekans diliminde yayın yaptırıyorsan alıcıdan bütün yayınları aynı anda duyman gerekir diye düşünüyorum.. Böyle bişiyi neden yapmak istiyorsun merak ettim.. Tek başlarına anlamı olmayan ama üst üste bindirilince anlamı olan bi sinyal mi yaratmaya çalışıyorsun..?
  • Büyük balık küçük balığı yutar misali , güçlü olan diğerlerini bastıracaktır.
  • Bunu tam olarak neden istiyorsun.
  • mesela 3 ayrı yere hareket sensörü yerleştirdim. ve benim başka bi yerde bir alıcım var. bu alıacıya 3 farklı yerden 3 farklı sinyal gelicek. mesela 2. yerde hereket algılandı. o zaman alıcımdaki mesela ikinci led yanacak . bunun gibi bişiy yapacağım.
  • merhaba bombaçı .
    öncelikle yapmak istediğin şeyi lütfen en başta ve tam olarak anlat. çünkü arkadaşlar yardımcı olamiyor.
    eğer son mesajı okumasaydım cevap vermiyecektim..
    bu işi yapmak için üç kanallı bir RF alıcı ve verici kullanabilirsin. vericileri ayırırsan mesele hallolmuş olur..
    bunun içinde 3 kanallı RF kumandaları var yada 4 kanallı yada 5 kanallı yada daha fazla hangisini istersen kullan ...
    bu işine yarayabilir...

bide ilk sorduğun soruya cevap vereyim.. RF alıcıdan baskın olanı duyarsın.. test edilip onaylanmıştır :))

kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler.......
  • Peki elektronikçi eş baskınlık varsa ve aynı frekans diliminde yayın yapılıyorsa üç yayının karışımı bir sonuç almaz mıyız yani..?

quote:

Orjinalden alıntı: elektronikci

merhaba bombaçı .
    öncelikle yapmak istediğin şeyi lütfen en başta ve tam olarak anlat. çünkü arkadaşlar yardımcı olamiyor.
    eğer son mesajı okumasaydım cevap vermiyecektim..
    bu işi yapmak için üç kanallı bir RF alıcı ve verici kullanabilirsin. vericileri ayırırsan mesele hallolmuş olur..
    bunun içinde 3 kanallı RF kumandaları var yada 4 kanallı yada 5 kanallı yada daha fazla hangisini istersen kullan ...
    bu işine yarayabilir...

bide ilk sorduğun soruya cevap vereyim.. RF alıcıdan baskın olanı duyarsın.. test edilip onaylanmıştır :))

kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.