Şimdi Ara

FM 2010 Taktik Rehberi ( Yeni başlayanlar ve geliştirmek isteyenler için) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
28.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Benim için geldiklerinde, sesini çıkartacak kimse kalmamıştı”.
    Martin Niemöller

• indirdiğimiz taktikleri tam olarak hangi dosyanın içine atıyoruz yardımcı olabilirmisiniz

Orijinalden alıntı: ambrosia_

indirdiğimiz taktikleri tam olarak hangi dosyanın içine atıyoruz yardımcı olabilirmisiniz

Belgelerim > Sports Interactive > Football Manager 2010 > tactics

Orijinalden alıntı: 3RS!N

FM 2010`a başlarken şans eseri görüp faydalandığım bir yazıydı. Sonunda oluşturduğum taktikle takım aşağıda ki duruma geldi isteyen olursa taktiklerime ait dosyaları uploadlarım.

Bende Fenerbahçe ile başladım ilk sezonum hiç transfer yapmadım bütce az diye upload edermisin taktiğini ?

• Eline sağlık

Orijinalden alıntı: 3RS!N

FM 2010`a başlarken şans eseri görüp faydalandığım bir yazıydı. Sonunda oluşturduğum taktikle takım aşağıda ki duruma geldi isteyen olursa taktiklerime ait dosyaları uploadlarım.

uplarsan sevinirim ben fm yeni başladım ama bir türlü başarı elde edemedim ...

• Mesajım bulunsun. Teşekkürler.

Ardayı amc(atak) oynatıyorum beklediğim verimi alamadım....Gol atmadığı sürece 6 küsurlarda geziniyor...

Kadro şu şekilde...Daha iyi olabilecek bir taktik öneriniz var mı?

FM 2010 Taktik Rehberi ( Yeni başlayanlar ve geliştirmek isteyenler için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 20 Eylül 2010; 2:06:15 >
    4.5 yıldızdı.21 yaşında sol ayak.Bektede oynayabiliyor.
    Çok mu vermişim?

Birde bu oyunda ilginçlikler var.
    Kewell a hemen Real Madrid ten veya Arsenalden teklif yağıyor...
    Hakan Baltayı Man.Citye 8.75 milyon€ sattım.
    Sabriyi Bordeaux e 8.75 milyon€ ya sattım.
    Serveti Chelsea ye 8.5Milyon€ ya sattım.
    Baroşu Milan istedi.

Kadromun değerini mi bilmiyorum oyun mu abartmış?
  • Getafe'yi aldım. Medya tahmini ligi 18. sırada bitiriceğim görüşündeydi. Ligi 5. bitirdim ve Finalde R. Madrid'i eleyerek İspanya kupasını aldım. 2. seneyi yine 5. bitirdim. Şimdi size tavsiyelerimi vereyim.

1. İyi bir asistan manager bulun. Yardımcı managerinizin : Adapte olma , Disiplin , Kararlılık , Motive olma ve Taktik Bilgisi puanlarının ortalaması en az 15 olsun. Aynı zamanda bulunduğunuz ligide çok iyi bilmesi lazım. Yardımcı manager neden önemli diye soracak olursanız açıklıyayım. Her maç öncesi yardımcı manager'İniz sizi maç öncesi personel görüşmesine davet eder ve karşı takım hakkında bilgiler verir. Bu bilgiler doğrultusunda defans çizginizi , oyun temponuzu ve dar-geniş ölçüsünü rakibin alehinde kullanacak şekilde değiştirebilirsiniz. Her maça çıkarken bu konuşmalara katılın. Ayrıca maça başladığınızda rakip takım oyuncularına işlem yapılan yere gelin ve asistana işlem yaptırın. Taktik bilgisi iyi olduğundan kime markaj yapılacağını, kime sert girilceğini araştırıp uygulatır.

2. Eldeki kadroyu hemen rotasyona sürüklemeyin ! Takımı ilk seçtiğinizde oyuncuları beğenmeyebilirsiniz ve bütçesi az olan düşük seviyeli bir takım seçtiyseniz istediğiniz oyuncuları alamayabilirsiniz. Fakat sabırlı olun. Oynatmayı kesin olarak düşünmediğiniz kişiler dışında kimseyi satmayın ! Ve sadece en gerekli olan yerlere transfer yapın !

3. En az 1 tane maç kurtaracak adam alın ! Orta halli bir takım seçmiş olabilirsiniz ve ileride yıldız olacak bir oyuncuya ihtiyacınız olabilir. Gidin ve fiyatı 20'yi geçmemek üzere Amrl ve ya Amc ve ya ST bir oyuncu alın. Ben Getafenin başındayken Diego Tardelli'yi aldım ve gol krallığında 2. oldu.

4. Transferleri 48 ay taksitle yapın ! Bütçeniz 5-10 milyon euro arasında olabilir. Fakat bu 40 M luk transfer harcaması yapmıyacağınız anlamına gelmez. 48 ay taksitle ödeme seçeneğini kullanın. İleride muhakkak para gelir ve taksitleri ödersiniz. Sonuçta bu bi oyun.

5. Oyunun ilerliyen dönemlerinde transfer listesine konulan oyuncuları sürekli takip edin !! Getafe ile 5. olduktan sonra, 2. senemde PATO kendi isteğiyle transfer listesine kondu. Uzun uğraşlar sonucu yaklaşık 23 M euroya transfer ettim. Normalde ( oyun sırasında ) 50 M versem gelmezdi ama kendi isteğiyle listeye konunca alabildim. Aynı şekilde Yaya Toure'yi 12 M aldım. 6 ay sonra Liverpool 24M euro verdi kabul etmedim. Patonun değeri ise 40M euro oldu.

6. Pas yapan oyuncularınız çok ise; düşük tempoda oyun oynayın. Düşük tempoda daha isabetli paslarla rakibin üstüne çullanın. Ve taktiğinizi her zaman rakibe göre yapın. Rakibin açığını bularak taktik yapın ! Sonuçta futbol bir taktik savaşı !

7. İyi bir scout alın ve yeni görev olarak sonraki rakibi takip et seçeniğini tıklayın. Maç günü size rakip ile ilgili önemli bilgiler verecek !

8. Duran toplarla maçları kurtarabilirsiniz ! En iyi kornercinizi seçin. Takımın en uzun boylu adamını kornerlerde uzak direğe doğru seçeneğine yöneltin. Bu oyuncunun Kafa-Zıplama-Güç özellikleri yüksek olmalıdır. Kornerleride uzak direğe yollayın. 2. En uzun oyuncunuzuda uzak direğe seçeneğine yöneltin. Eğer iyi kafa vuran oyuncularsa ikisinden biri gol kralı olabilir !

9. Sürekli atak ve ya sürekli defans oynamayın. Maçın gidişatına göre değiştirin ve sürekli maç verileri istatistiklerini kontrol edin.

Şimdilik bu kadar. Umarım işinize yarar.

• YA ARKADASLAR MAÇA NASIL ÇIKILIYOR BILENLER YORUM ATSIN LÜTEFEN ARKADAŞLAR
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.