Şimdi Ara

fm 2007 nasıl kuruluyo ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu oyunu aldım ama nasıl kurulduğunu bilmiyorum birisi bana lütfen söleyebilirmi mümkünse resimli anlatım olsun



  • Football Manager 2007 Türkçe dil seçeneği ile bir takım kurulum problemleri çıkıyor. 

    Bu problemleri çözmek için aşağıda anlattığımız işlemleri takip ederek çözüm bulabilirsiniz.

    Oyun kurulumu JAVA ile yazılmış bir paketleme sistemi kullanmakta. Bilgisayarında Java veya Java dil desteği olmayan kullanıcılar buraya tıklayarak gerekli dosyaya ulaşabilirler.

    Oyunu problemsiz şekilde kuranlar ise oyunu çalıştırdıklarında, oyuna ait giriş ve tanıtım resimlerinin ardından siyah bir ekran ile karşılaşacaklar. Bu problemi çözmek için mecburan CTRL+ALT+DEL tuş üçüsünü kullanarak programı iptal ediyoruz. Oyunu tekrar çalıştırdığınız taktirde hata verecek ve otomatik kapanacak.

    Şimdi aşağıdaki adımları uygulamamız gerekiyor.

    Bilgisayarının mevcut kullandığınız kullanıcı dil ayarları ile oynamak istemeyenler,

    Başlat->Ayarlar->Denetim Masası ->Kullanıcı Hesapları

    Ekranına gelerek yeni kullanıcı ekleyebilirler ve bu kullanıcı ile oturum açarak aşağıdaki adımları uygulayabilirler. Bu şekilde devamlı olarak kullandığınız kullanıcıya ait dil seçeneklerinde bir değişiklik yapmamış olacaksınız. Bu sistemi önermemizdeki amacımız her seferinde oyunu açmak için dil seçeneklerini değiştirmenin zor olduğu.

    Mevcut kullanıcı ile yoluna devam edecekler veya yeni kullanıcı açıp dil seçeneklerini ayarlayacaklar için aşağıda uygulanan methodlar aynı.

    Başlat-Ayarlar->Denetim Masası->Bölge ve Dil Seçenekleri


    Ekranına kadar geliyoruz . Aşağıdaki şekilde görüldüğü üzere Bölge ve Dil Seçenekleri karşımıza çıkacak. Buradan Standartlar ve biçimler alanında Türkçe olan dil seçeneğini İngilizce olarak belirliyoruz. Konum seçeneğinide İngiltere olarak belirlemesekte olur.
    http://futbol.turksportal.net/tsi/v2/image/Makale/fm2007_kurulum1.jpg

    Bu işlemin ardından orta sekmede yer alan Diller seçeneğine tıklıyoruz. Metin Hizmetleri ve Giriş Dilleri seçeneği altında yer alan Ayrıntılar düğmesine tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki seçenek geliyor.

    http://futbol.turksportal.net/tsi/v2/image/Makale/fm2007_kurulum2.jpg

    Ayarlar içerisinde bilgisayarımızda mevcut dil seçenekleri listeleniyor. Buraya Ekle düğmesine tıkladığımızda ise giriş dili ekle penceresi ile karşılaşıyoruz. Buradan Giriş dilini İngilizce seçerek Tamam diyoruz.

    http://futbol.turksportal.net/tsi/v2/image/Makale/fm2007_kurulum5.jpg

    Dil ayarları kısmına İngilizce dili gelecek, Varsayılan giriş dili seçeneğini İngilizce olarak belirliyoruz. Daha sonra tamam diyoruz ve Bölge ve Dil Seçenekleri pencerisine geri dönüyoruz.

    Son sekme olan Gelişmiş'e tıklıyoruz. Kullanmak istediğiniz Unicode olmayan programların dil sürümüyle eşleşen bir dil seçin mesajının altında yer alan listeden İngilizce'yi seçiyoruz. Daha sonra uygula diyoruz ve Windows kurulum sihirbazı bir takım dosyaları bilgisayara yükleyecek. Sizden Windows CD'si isteyebilir. Her duruma rağmen yanınızda Windows CD si bulundurmanızı öneririz.

    http://futbol.turksportal.net/tsi/v2/image/Makale/fm2007_kurulum3.jpg

    Dil ayarlarını başarıyla tamamladık.

    Şimdi oyunu daha önceden çalıştıranlar için eski dosyaları ortadan kaldırma işlemimiz kaldı. Oyunu hiç kurmamışlar veya çalıştırmamışlar bu işlemi yapmak zorunda değiller.

    Bilgisayarım->C:\(Yerel Disk)->Documents and Settings -> Oturum Açtığınız Kullanıcı Adı ->Application Data -> Sports Interactive

    http://futbol.turksportal.net/tsi/v2/image/Makale/fm2007_kurulum4.jpg

    Burada yer alan Football Manager 2007 klasörünü siliyoruz.

    Şimdi oyunu kurmayanlar oyunu kurabilir, oyunu kurmuş olupta hata alan kullanıcılarda tekrar başlatabilirler.

    not:turksportal.net sitesinden alıntıdır ...


    İsim Yazamama Sorunu

    Yine oyunun başında menajer profili yaşanırken, create new profile kısmından sonra, first name ve second name bölümlerinde bazı arkadaşlarımız yazacak bir yer bulamamış ve profil yaratamamışlar.Bunu çözmek için:
    C: document and settings / kullanıcı hesap adınız 'ın içinde gizli dosya olarak Application Data olacaktır, eğer gözükmüyorsa klasör seçeneklerinizden gizli dosyayı gösteri seçeneğini aktif hale getiriniz.Application Data nın içine girdikten sonra buradaki Sports İnteractive dosyasının içindeki Football Manager 2007 klasörünü siliniz.Ve böylece bu sorun da çözümlenmiş olaraktan, oyununuza rahat rahat devam edebilirsiniz..

    Türkçe Klavye İle Oynamak İçin

    Türkçe karakterleri kullanabilmek için, Denetim Masası---->Bölge ve Dil Seçenekleri'ne giriyoruz, daha sonra açılan pencerede "Diller" sekmesine tıklıyoruz, sonra "Ayrıntılar"a giriyoruz. Ekleye tıklıyoruz ve Giriş dilini İnigilizce, Klavye düzenini Türkçe Q olarak değiştiriyoruz, Varsayılan giriş dilini İngilizce(İngiltere) - Türkçe Q yu seçiyoruz, ve artık türkçe karakterlerle ile FM 2007 oynuyoruz..

    http://www.gscimbom.com/forum/archive/index.php/t-5262.html


    Not: Turksportal.net ten alıntıdır.




  • Konu açmdan önbce bölümde arama yapınız.

    http://forum.donanimhaber.com/m_9574537/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.