Şimdi Ara

FM 15 Hakkında Görüşler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şu konuda katılıyorum bir alternatif olması lazım yani pes ve fifa gibi birbiriyle çekişen her sene kendini dahada geliştiren oyunlar olmalı ancak fm'de böyle bir rakip olmadığından pekte asılmıyorlar, ancak ben 10 yaşında tanıştığım cm serisinden beri bu oyunu oynuyorum bazı saçmalıklara bende sinir olsamda bırakılmıyor melet.

    bir cm 03/04 hiçbir zaman geri gelmeyecek sanırsak ama fikir için oyunun official forumlarında iletişim kurarak yardımcı olabiliriz geliştirilmesine bunları kaale alıyorlar yani.
  • Mecbur alıyoruz hocam oyunu beta falan derken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatalar yok mu elbet ki var ama bu hatalara bakıp oyun çöp almayın demek bence biraz fazla olmuş.Yediğiniz gol takımın birbiriyle uyumu ve taktikle alakalı.Orta sıra takımlarıyla bile çok az gol yediğim zamanlar oldu.
  • almak zorundayız başka menejerlik oyunu yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ronaldinho62

    quote:

    Orijinalden alıntı: gopgop

    Sadece örnek verdim oyuncular arasindaki o keskin farki hissedemiyorum dedim ve evet karşı karşıya pozisyonlarda bitiricilik degilde ne önemli pardon ?



    Diğer arkadaşın da dediği gibi sadece bitiricilik maalesef bu işi çözmüyor. Ben ne oyuncular gördüm bitiriciliği yirmi olup gol atamayan , ne insanlar gördüm üstünde elbisesi olmaya.. yok bu karıştı. :D

    Şaka bir yana gerçekten sadece bitiricilik tek başına yeterli değil. Soğukkanlılık mesela çok önemli özellikle bire bir pozisyonlarda. Başka bir konudan alıntıladığım mevkilere göre özellikler tablosunu paylaşıyorum.

    KALECİ: Elle kontrol, İletişim, Refleksler, Pozisyon alma, Zıplama
    BEK: Top kapma, Önsezi, Pozisyon alma, Hız
    STOPER: Kafa vuruşu, Markaj, Top kapma, Cesaret, Pozisyon alma, Takım oyunu, Güç, Zıplama
    DEFANSİF ORTASAHA: Top kapma, Çalışkanlık, Pozisyon alma, Dayanıklılık
    OFANSİF ORTASAHA: Dribbling, Pas, Teknik, Topsuz alan, Yaratıcılık, Dayanıklılık
    KANAT-AÇIK: Dribbling, Orta yapma, Pas, Topsuz alan, Yaratıcılık, Dayanıklılık, Hız
    SANTRAFOR: Bitiricilik, Dribbling, Teknik, Topsuz alan, Hız, Hızlanma, Soğukkanlılık ; ayrıca hedef oyuncu olcaksa da; Kafa vuruşu, Güç, Zıplama gereklidir.

    Aslında bu tablo da eksik gibi ama az çok anlaşılıyor mevkilerde nelerin lazım olduğu.

    Yemişim soğukkanlığı abi. İbra gibi bir adam 13 maçtır karşı karşıya atamıyorsa adam tolaesdsadı 170 lik boyuylar david luis ve silva'nın oluğu bölgeden hattrick yapıyorsa bu oyun hatasıdır abi.Çıldırtmak için elindne geleni yapıyor




  • Şu %100 CPU kullanma sorununu da çözmeli artık Bilgisayar kafayı yicek yakında, kadro seçerken bile %100 kullanıyor neden oluyor anlamıyorum..
  • konuyu açan arkadaşa hak veriyorum.
  • savunma yapmayı 4 savunmanın önüne 4 lü set çekip geriye yaslanmak zanneden arkadaşların beğenmemesi normal...
    bu taktikle kornerden veya uzak şuttan gol yiyorsan bu oyunun %100 tutarlı olduğunu gösterir, çünkü tüm dünyada kapanan savunmayı açmanın yolu duran toplar ve şut denemeleridir...
    savunma yapmak istiyorsan oyunu oynayacaksın... topu tutacaksın... rakibe verirsen golü yersin...
    orta sahan kalabalık olacak, pas yapabilen fizik gücü çok yüksek oyuncuların olacak, tempoyu yüksek tutacaksın...
    defanstan kısa topla çıkacaksın şişirdiğin top geri döner, savunmayı geriye yaslamayıp aksine önde tutarak ofsayt taktiği kullanacaksın, güçlü takımların iyi ve hızlı oyuncularına karşı sıkı markaj talimatı verirsen kademeni zayıflatırsın, çalımı yediğin zaman kalen adamın önünde kalır, ayakta savun komutuyla alan savunması yapacaksın,
    hızlı kanat oyuncuların olacak, oyunu geniş alanda oynayacak ve topu mümkün olduğunca kalenden uzak tutacaksın...

    düşünerek oynayın, rastgele yaptığınız taktikler işe yaramaz.. cm 03 04 değil bu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 2 Ağustos 2014; 20:48:51 >




  • Oyunu geliştirip farklılaştırmak için önerileriniz neler ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam haklı arkadaşlar oyuna doğru düzgün bir yenilik yapılmıyor dünyada tek el bir oyun ve lisans problemi var saçmalıkları var.. imkanım olsa ben çıkaracam şu oyuna rakip :D şu konuda öneriler mevcut okuyun adama kızacağınıza http://forum.donanimhaber.com/m_90899349/mpage_2/tm.htm
  • Hiç defansif futbol oynatmadım ama FM15'de Türk oyuncular daha kaliteli olmazsa bomba alıp Sport Interactive'i basmaya gidicem. Tamam arkadaş dandik oyuncularımız var ama çok çabuk düşüş yaşanır mı ya. Doğru düzgün PA'sı olan yok. En yüksek Salih Uçan var oda 160.

    Ayrıca Ibrahimovic gibi oyuncuların normal gol atmaması lazım. Buna da çözüm istiyoruz.!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirmulnir -- 5 Ağustos 2014; 12:30:37 >
  • Sonuna kadar destekliyorum. Sırf bu yüzden hala fm 2012 oynuyorum.
  • Arkadaş yapay zeka ile futbol oyunu yapmaktan daha zor birşey varsa oda yapay zeka ile managerlik oyunu yapmaktır, düşünsenize yapay zeka 22 kişi+ hakem şeklinde bir futbol oyunu ( pes,Fifa) senin verdiğin komutlara göre diğer oyuncular şekilleniyor oyun içine direk müdahale şansın var ve doğrudan sen seçenekleri belirleyip oynatıyorsun..

    Ama managerlik öylemi adama direktifi veriyorsun önünde binlerce seçenek ile defansın atağa kalkıyor o seçeneklerden bir tanesini seçip ileriye pas atıyor oda ne topu alan adam da gene senin seçtiğin direktiflerden oluşan binlerce seçenek oda birisini uyguluyor falan filan bu böyle devam ediyor..

    Bu oyun 2012 de nirvanaya ulaştı ondan sonra aşırı çağ atlatacak gelişme kimse beklemesin, maç motoru bu kadar gelişir arkadaşlar çok üzerine birşeyler konmasını beklemek olmaz varsa bir kaç bug düzeltilir geriye kalan herşey grafik arttırımı tasarım ve transferlerden ibaret kalır..

    Fazlasını beklemek oyuna hakarettir..
    Ayrıca kimse gidip 50-60 lira verin diye kafanıza silah dayamıyor adamlar oyunu biliyorlar bir fifa gibide 120 liradan satmıyorlar ederi neyse ona veriyorlar indirimlerde oluyor dönem dönem..

    Kısacası oyuna ödenen her kuruş haklarıdır bu oyunun bahsettiğiniz maç motoru bundan sonra absürt bir şekilde değiştirilemez onun dışında yenilik olarak grafik ve tasarım eklenir bunu bilerek alıyoruz ve almaya devam edeceğiz zaten..




  • 13 kötü ama 14 iyi yahu
  • Siz alismissiniz fm nin eski serilerine.. taktigi 4 4 2 yap forvete todorovu al atsin sana 40 gol gelsin tum kupalar.. bizim millet kafa yormaya gelmez.. hersey hazir olcak yaptigi hersey aninda olcak.. ben monaco kariyerinde falcaoya gol attiramiyodum ta ki kanatlari falcaoya calisin diyene kadar.. he bunu yap diyince yapmiyo.. o taktigi benimseme sureci var. Antremana girip takimin odagini taktik seciceksin.. takim aliscak.. sezon baslamadan 10 tane transfer yapip yaa bunlar niye oynamiyo demiceksin antreman odagini takim uyumu yapicaksin.. falan falan vs vs.. yok defans yapilmiyo diyen arkadasim sen takima daha cok press yap diyip ozeliklerden sıkı markaj yap komutu verip oyun anlayisini defans kati yap bakalim gol yicenmi.. hic mac bitiginde topla oynama yuzdelerine cekilen sutlara bakiyomusunuz? Defansif kati secince rakip kac sut cekmis azalma oluyomu olmuyomu bak.. yani kafa yorucaksin guzel kardesim.. o eskidenmis al todorovu sezonda 50gol atsin kasimpasayla sampiyonlar ligi kupasi kaldir..

    heee mac motoru gercekci degil dersin ona katilirim. Menejerligi kesinlikle 3d oynamicaksin!! Grafik istiyosan fifa oyna.. eskiden ne guzel 3d yoktu 2d ile tadindan yenmiodu.. ben hala 2d oynarim 3d kapalidir.. daha eskiden mac motoru yoktu.. daha gercekcilik istiyosaniz 3d kapamanizi oneririm..

    Hee hersey taktikle antremanla yapamam diyosan forumlardan taktik indir.. millet kafa yormus yapmis.. onlardan sec begen al yukle oyununa.. eskiden fm oynayanlar secilmis insan gibiydi simdi ne kadar fifaci pesci velet var fm laf ediyo..

    tamam oyun kusursuz degil ama rakipsiz.. fm12 13 14 orjinal aldim fm15 ciksin onuda cikar cikmaz orjinal alicam kusura bakmayin valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skymoon34 -- 11 Ağustos 2014; 23:49:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skymoon34

    Siz alismissiniz fm nin eski serilerine.. taktigi 4 4 2 yap forvete todorovu al atsin sana 40 gol gelsin tum kupalar.. bizim millet kafa yormaya gelmez.. hersey hazir olcak yaptigi hersey aninda olcak.. ben monaco kariyerinde falcaoya gol attiramiyodum ta ki kanatlari falcaoya calisin diyene kadar.. he bunu yap diyince yapmiyo.. o taktigi benimseme sureci var. Antremana girip takimin odagini taktik seciceksin.. takim aliscak.. sezon baslamadan 10 tane transfer yapip yaa bunlar niye oynamiyo demiceksin antreman odagini takim uyumu yapicaksin.. falan falan vs vs.. yok defans yapilmiyo diyen arkadasim sen takima daha cok press yap diyip ozeliklerden sıkı markaj yap komutu verip oyun anlayisini defans kati yap bakalim gol yicenmi.. yani kafa yorucaksin guzel kardesim.. o eskidenmis al todorovu sezonda 50gol atsin kasimpasayla sampiyonlar ligi kupasi kaldir..

    heee mac motoru gercekci degil dersin ona katilirim. Menejerligi kesinlikle 3d oynamicaksin!! Grafik istiyosan fifa oyna.. eskiden ne guzel 3d yoktu 2d ile tadindan yenmiodu.. ben hala 2d oynarim 3d kapalidir.. daha eskiden mac motoru yoktu.. daha gercekcilik istiyosaniz 3d kapamanizi oneririm..

    Hee hersey taktikle antremanla yapamam diyosan forumlardan taktik indir.. millet kafa yormus yapmis.. onlardan sec begen al yukle oyununa.. eskiden fm oynayanlar secilmis insan gibiydi simdi ne kadar fifaci pesci velet var fm laf ediyo..

    tamam oyun kusursuz degil ama rakipsiz.. fm12 13 14 orjinal aldim fm15 ciksin onuda cikar cikmaz orjinal alicam kusura bakmayin valla

    Yavrum.Bak 1-2 sene fm oynayıp gelip buraya artizlik yapıyorsunuz.Ben bu oyunu 14 yıldır oynuyorum.Bahsettiğim şeyler oyunu oynayamam,başaramam değil.Ben oyunun tekel olmasından dolayı birkaç senedir yenilik getirmeyi bıraktığından bahsediyorum.Sen gelmiş bana todorov diyorsun.Biraz düşünün yazmadan önce yavrum ya.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silvérlight

    quote:

    Orijinalden alıntı: skymoon34

    Siz alismissiniz fm nin eski serilerine.. taktigi 4 4 2 yap forvete todorovu al atsin sana 40 gol gelsin tum kupalar.. bizim millet kafa yormaya gelmez.. hersey hazir olcak yaptigi hersey aninda olcak.. ben monaco kariyerinde falcaoya gol attiramiyodum ta ki kanatlari falcaoya calisin diyene kadar.. he bunu yap diyince yapmiyo.. o taktigi benimseme sureci var. Antremana girip takimin odagini taktik seciceksin.. takim aliscak.. sezon baslamadan 10 tane transfer yapip yaa bunlar niye oynamiyo demiceksin antreman odagini takim uyumu yapicaksin.. falan falan vs vs.. yok defans yapilmiyo diyen arkadasim sen takima daha cok press yap diyip ozeliklerden sıkı markaj yap komutu verip oyun anlayisini defans kati yap bakalim gol yicenmi.. yani kafa yorucaksin guzel kardesim.. o eskidenmis al todorovu sezonda 50gol atsin kasimpasayla sampiyonlar ligi kupasi kaldir..

    heee mac motoru gercekci degil dersin ona katilirim. Menejerligi kesinlikle 3d oynamicaksin!! Grafik istiyosan fifa oyna.. eskiden ne guzel 3d yoktu 2d ile tadindan yenmiodu.. ben hala 2d oynarim 3d kapalidir.. daha eskiden mac motoru yoktu.. daha gercekcilik istiyosaniz 3d kapamanizi oneririm..

    Hee hersey taktikle antremanla yapamam diyosan forumlardan taktik indir.. millet kafa yormus yapmis.. onlardan sec begen al yukle oyununa.. eskiden fm oynayanlar secilmis insan gibiydi simdi ne kadar fifaci pesci velet var fm laf ediyo..

    tamam oyun kusursuz degil ama rakipsiz.. fm12 13 14 orjinal aldim fm15 ciksin onuda cikar cikmaz orjinal alicam kusura bakmayin valla

    Yavrum.Bak 1-2 sene fm oynayıp gelip buraya artizlik yapıyorsunuz.Ben bu oyunu 14 yıldır oynuyorum.Bahsettiğim şeyler oyunu oynayamam,başaramam değil.Ben oyunun tekel olmasından dolayı birkaç senedir yenilik getirmeyi bıraktığından bahsediyorum.Sen gelmiş bana todorov diyorsun.Biraz düşünün yazmadan önce yavrum ya.

    Valla yavrum 29 yasindayim fm nin cm oldugu zamanlarda transfer acigi olduğu yillardan beri deli gibi oynarim.. esim yildonumumuzde dogum gunumde orjinal fm alir beni mutlu eder kisacasi burda kim daha iyi fmci muhabeti yapmayalim.. oyunmenejerlik oyunu ki sen eski fm ciysen oyunun degismemesini isterdin.. cunku her gelen yenilik oyunu bozuyor o eski fm tadini aliyor.. oyun zaten kusursuz degil ama sizlerin bahsettigi kadar vahimde
    degil.. golmu yemek istemiyorsun iki tane tas gibi stoperine sıkı markaj komutu verip oyun anlayisina defansif katı sec o sekil oyna nasil etki ettigini gorursun he gormeyen varasada ben baska oyun oynuyorum demektir.. ve eminimki burda sikayet edenler oyunun teknik taktik olayi ile hic alakadar degiller.. yabanci forumlarda adamlar aşmış haftalik antreman programlari paylasiyolar.. geciniz lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skymoon34


    quote:

    Orijinalden alıntı: Silvérlight

    quote:

    Orijinalden alıntı: skymoon34

    Siz alismissiniz fm nin eski serilerine.. taktigi 4 4 2 yap forvete todorovu al atsin sana 40 gol gelsin tum kupalar.. bizim millet kafa yormaya gelmez.. hersey hazir olcak yaptigi hersey aninda olcak.. ben monaco kariyerinde falcaoya gol attiramiyodum ta ki kanatlari falcaoya calisin diyene kadar.. he bunu yap diyince yapmiyo.. o taktigi benimseme sureci var. Antremana girip takimin odagini taktik seciceksin.. takim aliscak.. sezon baslamadan 10 tane transfer yapip yaa bunlar niye oynamiyo demiceksin antreman odagini takim uyumu yapicaksin.. falan falan vs vs.. yok defans yapilmiyo diyen arkadasim sen takima daha cok press yap diyip ozeliklerden sıkı markaj yap komutu verip oyun anlayisini defans kati yap bakalim gol yicenmi.. yani kafa yorucaksin guzel kardesim.. o eskidenmis al todorovu sezonda 50gol atsin kasimpasayla sampiyonlar ligi kupasi kaldir..

    heee mac motoru gercekci degil dersin ona katilirim. Menejerligi kesinlikle 3d oynamicaksin!! Grafik istiyosan fifa oyna.. eskiden ne guzel 3d yoktu 2d ile tadindan yenmiodu.. ben hala 2d oynarim 3d kapalidir.. daha eskiden mac motoru yoktu.. daha gercekcilik istiyosaniz 3d kapamanizi oneririm..

    Hee hersey taktikle antremanla yapamam diyosan forumlardan taktik indir.. millet kafa yormus yapmis.. onlardan sec begen al yukle oyununa.. eskiden fm oynayanlar secilmis insan gibiydi simdi ne kadar fifaci pesci velet var fm laf ediyo..

    tamam oyun kusursuz degil ama rakipsiz.. fm12 13 14 orjinal aldim fm15 ciksin onuda cikar cikmaz orjinal alicam kusura bakmayin valla

    Yavrum.Bak 1-2 sene fm oynayıp gelip buraya artizlik yapıyorsunuz.Ben bu oyunu 14 yıldır oynuyorum.Bahsettiğim şeyler oyunu oynayamam,başaramam değil.Ben oyunun tekel olmasından dolayı birkaç senedir yenilik getirmeyi bıraktığından bahsediyorum.Sen gelmiş bana todorov diyorsun.Biraz düşünün yazmadan önce yavrum ya.

    Valla yavrum 29 yasindayim fm nin cm oldugu zamanlarda transfer acigi olduğu yillardan beri deli gibi oynarim.. esim yildonumumuzde dogum gunumde orjinal fm alir beni mutlu eder kisacasi burda kim daha iyi fmci muhabeti yapmayalim.. oyunmenejerlik oyunu ki sen eski fm ciysen oyunun degismemesini isterdin.. cunku her gelen yenilik oyunu bozuyor o eski fm tadini aliyor.. oyun zaten kusursuz degil ama sizlerin bahsettigi kadar vahimde
    degil.. golmu yemek istemiyorsun iki tane tas gibi stoperine sıkı markaj komutu verip oyun anlayisina defansif katı sec o sekil oyna nasil etki ettigini gorursun he gormeyen varasada ben baska oyun oynuyorum demektir.. ve eminimki burda sikayet edenler oyunun teknik taktik olayi ile hic alakadar degiller.. yabanci forumlarda adamlar aşmış haftalik antreman programlari paylasiyolar.. geciniz lutfen

    Daha okuduğunu anlamayan adama ben ne diyeyim.Git al orjinal.Nasılsa sizin gibiler oyun 10 yıl boyunca kadroları değiştirip piyasaya sürseler alırsınız oyunu.Benim 100ü aşkın orjinal oyunum var.Ama 60 lira verip fmyi almayacağım.Çünkü haketmiyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silvérlight

    Beyler sports interactive fm tekel olduğundan beri resmen bıraktı oyunu geliştirmeyi.2012den beri sürekli olarak aynı şeyler.Arka menüyü değiştiriyorlar,yeni transferleri ekliyorlar al sana yeni fm.Adamlar nasılsa biliyor piyasada başka menajerlik oyunu yok,kafaları rahat.Öyle ki aynı oyun olmasına rağmen oyun sürekli hatalarla dolu.Hadi yeni bir şey eklemiyorsun bari oynanışı,hataları düzelt.Ekşide şöyle bir yorum var.Var mı katılmayan?


    allah rızası için defans yapabilmek mümkün olsun şu oyunda artık.

    2014'de istediğiniz takımı seçin. mourinho gibi oynatmak isteyin. 4 defansın önüne 4'lü seti kurun. zamana oyna deyin, sıkı markaj deyin, derin defans deyin, mevkinizi terk etmeyin deyin, mentaliteyi de defansif yapın. çaat, dakika 5, kornerden kafa gol. dakika 20, uzaktan şut gol.

    pes mantığıyla mı oynayalım yani illa şu oyunu? belki 1-0 seri galibiyet almak isteyenler de vardır anasını satayım. gol yememek bir zevktir belki.

    hadi fm, bu sefer güveniyoruz.

    Ya şu yazıdan neyi anlamicam? Sanki ulke ekonomisi hakkinda kompozisyon yazmissin.. belkide sen kendini ifade edemiyosundur..

    bu yazidan anladigim fm den degisiklik beklediğin.. bende yukarda cvp verdim zaten fm ne kdr ozelik gelirse yenilik gelirse oyun fm likten cikar.. defans yapamiyorum demissin yorum ornegi atmissin bende hangi sekilde defans taktigi uygulayipda sonuc alamadin diyorum.. kendi yontemimi anlattim..

    sonuc olarak ayni fikirde olmak zorunda degiliz.. sen fm de yenilik beklersin ben ise aksine geriye gitsin istiyorum eski fmlere cmlere gitsin de sabahlara kadar basindan kalkmasak diyorum.. zaten hersene bi yenilik cikiyor. Gecen seneki oyunla bu seneki oyun arasinda antreman programi degisti mesela.. he beklentin stad yapmak bilet fiyati belirlemek vs vs seylerse fifa menejer oyna.. neyse uzlaşamicaz bu konuda.. FM serilerinde hersene yenilik olmaz.. bi arayuzu degisti oyunun herkes afalladi alismak uzun surdu.. yapilan yenilik mac motoruna olur sadece.. bir cogu oyunu birakti bu yuzden..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Degismesi gereken tek sey mac motoru. Bunu yasadigim olayla ilgili soyluyorum.

    http://forum.donanimhaber.com/m_95006966/f_//tm.htm#95006966

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.