Şimdi Ara

flopy disket sorunu.yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben bu akşam pc nin içini temizlemeye karar verdim ve yaptım.tam işim bitmiştiki pc yi açtım.çalışmaya başladı.sonra bi kablonun düzgün durmadığını farkettim ve düzeltmek istedim.hay düzeltmez olaydım.elim 5-12 volt veren kısma değdi ve çıt die ses gelmesinin ardından pc kapandı.pc yi ancak anakart ın pilini çıkarıp takmakla açabildim.herşey düzgün çalışıyodu ama disket sürücüsünün ışığı devamlı yanıyor.disket soktum ve açmaya çalıştım.olmadı.pc görmedi disketi.pc yi kapatıp bağlantılarına baktım ve kontrol ettim.herşey sağlam ve yerine oturmuş.ama ne yaptıysam flopy düzgün çalışmadı.pili çıkardığım için pc açılışta bios ayarları çıktı.orda cpu hızı mı seçtikten sonra flopy ayarlarına da baktım.herşey normal.acaba disket sürücüm bozulmuş olabilirmi?düzeltmenin bi yolu varmıdır?

• floppy al kısa devre yapmıştır nediimki...2-3 milyon bişey başka bişeye zarar gelmemiştir umarım..
  • floppinin ışığı devamlı yanıyorsa sen %100 veri kablosunu ters bağladın. kabloda kırmızı çizgi solda olacak. yani hardisk veya cd rom koblosunun aksi yönünde. kısaca kablonun yönünü değiştir düzelir...
    floppy kolay kolay yanmaz.
  • dedigin gibi kabloyu ters taktim.ama pc acilmadi.tekrar ters takiyim dedim ve eski sekilde taktim.bu seferde acilmadi pc.neyaptiysam acamadim pcyi.hatta anakartin pilini bile degistirdim.olmadi.power tusuna basiyorum tik yok.acil ne yapmam lazim yardimci olun lutfen.
  • o zaman sen flopy nin güç kablosunu iyi takamamışsın. ondan oluyor banada. onu bir çıkar. kısa devre yaptırmadan bir daha tak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB modem yardım
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.