Şimdi Ara

Flood oldu siler misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    İlk kez bu kadar belalı bir virüsle karşılaştığım için sizlere danışma ihtiyacı duydum. İnternette bu konuyla ilgili açılmış her konu başlığını inceledim ve yazanları denedim. Kendimi deneyimli bir kullanıcı olarak görüyorum ve yazılanları doğru yaptığıma eminim.

    Ofiste kullandığımız iki bilgisayara windows 10 kurdum (korsan kurulum, aynı kurulumu evde de kullandım ve böyle bir sorunla karşılaşmadım). Ardından temel sürücüleri yükledim ve chrome kurdum, ek olarak da yıllardan beri kullandığımız lisanslı bir muhasebe yazılımı kurdum. Bilgisayarda kurulu başka ek hiçbir program veya uygulama yok. Bir süre sonra bilgisayarlardan birisi go.deliverymodo ve türevi sitelere yönlendirme yapmaya başladı. Sayfadaki boş yerlere veya linklere tıklayınca gerçekleşiyor bu yönlendirmeler. Sorun yaşayınca malware antibytes kullanarak temizleme yapmaya çalıştım, işe yaramadı. İnternetten araştırdığım kadarıyla chrome kısayollarına, bazı kayıt defteri verilerine de bulaşabilen bu zararlıyı temizlemek için chrome'u kökünden temizledim (Google'ın kendi sitesindeki talimatlara uyarak hiçbir iz, kayıt defteri veya dosyası kalmadığına emin oldum.) Ardından tekrar malwarebytes ile temizledim ve ccleaner temizliği vs. de uyguladım. CCleaner ile başlangıçta çalışan ve zararlı olma ihtimali olan her programı devre dışı bıraktım. Chrome'u bir daha kurmak için Google'ın sağladığı offline kurulum dosyasını indirdim. Bütün bunlara rağmen hala bu zararlı ben webde gezinirken yan sekmelerde açılıyor. Şimdilik malware bytes'ın aktif koruması bunları sürekli olarak blokluyor ancak kalıcı bir çözüm bulmaya çalışıyorum ve format atmak şu anda çok tercih edebileceğim bir seçenek değil.

    Bunların öncesinde de anti-spyware adlı programın bu zararlıyı kaldırdığını okuyarak onu denemiştim ancak tespit edip, kaldırıldı demesine rağmen yine de sorun devam etmekteydi. Ek olarak malware bytes da birkaç zararlı tespit ederek kaldırdı ancak bu zararlı olduğundan emin değilim. Şu anda yaptığım taramalar bilgisayarı temiz gösteriyor.

    Daha önce bu zararlıyla karşılaşıp çözmüş olan varsa şu an yardımınıza muhtacım, şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prestijkorsan07 -- 29 Temmuz 2017; 20:42:2 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.