Şimdi Ara

flaşı boot edememe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarıma birkaç gün önce linux yüklemiştim , sonrasında windows kurmak isteyince(çözemediğim bir kablosuz bağlantı problemi nedeni ile) , win8.1 i flaşa yükledim ardından boot etmeyi denedim , yapamayınca araştırdım ve gparted diye bi program öğrendim, live gparted ile tüm haddiskimi ntfs olarak biçimlendirdim, ardından win8.1 i yeniden kurmayı denedim ama boot menüsünde hiçbirşey çıkmıyor.
    Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

• Windows kurulum dosyasını direkt usbye yazdırmadın değil mi?
    Bunun için rufus , wintousb gibi özel programlarla bu iso dosyasını yazdırarak usb windows nin kurulum altyapısını hazırlaman gerekiyor sonra bu usb yi usb portuna takıp biosta ilk açılışı ayarlayınca kurulum başlaması gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha ayrıntılı yazayım , windows 8.1 embressed pro iso mu yine windowsun ürettiği bi programla (adı windows 7 usb gibi bişeydi) flaş belleğe bootable yaptım , daha önce defalarca yaptığım gibi , ama biosta görünmüyor, zaten şu an sistem olmadığından , direk bios menüsü açılıyor.

• biosun hakkında biraz ayrıntı verebilirmisin?

ikinci olarakta rufus iel yazdırırsan iso dosyasını daha güzel olur diye düşünüyorum yinede biosun ile ilgili olabilir
  • Bios'u default ayarlara getirin boot menüde usb'nin görünmesi lazım. Usb'yi en başa alın ve rufus'la bootable yaptığınız flaşı takın.

• Flash ı görmüyor mu bios ta yoksa tam flash tan okuma yaptığı anda siyah ekran mı kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaderim7 -- 5 Kasım 2015; 18:39:04 >
  • Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim, sorunu secure bootu kapatıp launch csm i enable yaparak çözdüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios'ta Boot menüsü yok
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.