Flaş diskiniz için en uygun dosya sistemi, neredeyse her cihazda çalışan FAT32'dir. NTFS dosya sistemi, harici sabit diskleriniz için iyi bir seçenek olsa da, USB çubuğunuz için çok uygun olmayabilir. Bunun birkaç neden var. Modern işletim sistemleri FAT32'yi okuyup yazabilseler de, aynısı NTFS için geçerli değil. Örneğin Mac'lerde NTFS'ye yazmak için ek bir yazılım yüklemeniz gerekecektir.
Diğer bir sorun ise NTFS'nin dosyalarda yaptığınız tüm değişiklikleri bir günlüğe kaydetmesi ve dolayısıyla çok fazla yazma işlemi yapması. USB flaş diskler, okunmaktan ziyade yazmakla yıpranırlar. Bu nedenle NTFS, flaş diskinizin ömrünün daha hızlı tükenmesine yol açar.
Harici sabit disklerde ise NTFS'yi kullanmanızı öneriyoruz. FAT32, 32GB'dan büyük bölümleri desteklemediğinden, örneğin 500GB'lık bir sabit diski bölümlemeden kullanabilmek için NTFS kullanmanız gerekiyor. Harici sabit disklerin USB flaş disklerdeki ölçüde bir yıpranma sorunu da yoktur.
Sanırım fat32 daha sağlıklı bellek için 4 gb sorunu gerçi exFat ile aşılıyor ama bugün eski bir xp de sorun yaşadım gerçi xp için exFat yaması var ama makinada net yoktu onuda kuramadım.. Bu arada konuyu açan benim eski kullanıcı adım
quote:
Orijinalden alıntı: Reklamı Geç »
32 gb toshiba flash bellek aldım biraz önce. Kendiliğinden fat32 olarak çıktı. NTFS ye çevirmek mantıklı olur mu ? Üstteki yorumlar 5 sene öncesine ait olduğu için yeniden sormak istedim.
O zaman bir hort çekeyim bu konuya :D Benim de 16gb flash bellek var hangisini kullanayım Bir de şu resim var üstünde sıkıntı var mıdır sizce? Ne anlama geldiğini bilmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polivinil -- 7 Nisan 2014; 1:03:18 >
quote:
Orijinalden alıntı: Reklamı Geç »
32 gb toshiba flash bellek aldım biraz önce. Kendiliğinden fat32 olarak çıktı. NTFS ye çevirmek mantıklı olur mu ? Üstteki yorumlar 5 sene öncesine ait olduğu için yeniden sormak istedim.
NTFS 64kb olarak ayarlarsan iyi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: yusufziya
quote:
Orijinalden alıntı: yusufziya
quote:
Orijinalden alıntı: marseltalon
quote:
Orijinalden alıntı: depeche35
Hortlatayım mı ?
Aradan yıllar geçti ve benim elimdeki 32gb flaş bellekte tabiki bugünün şartlarında ntfs daha iyidir
fena hortlamış konu. şimdi ise ntfs mantıklı tabiki.
nfst olarak nasıl format atarız.
elimde 5gb tek dosya var. atamıyorum içine.
USB Bellekler de NTFS Format seçeneği, a) Bilgisayarım’ a çift tıklayın, b) USB Belleğinizi gösteren Sürücüye sağ tıklayın, c) Özellikleri seçip "Donanım" sekmesine tıklayın, d) O pencerede USB Belleğinizi seçerek Özellikleri tıklayın, e) "İlkeler" sekmesini seçin, f) "Perfermonas için en iyi duruma getir" kısmını seçip TAMAM deyin. Bu işlemlerden sonra USB belleğinize sağ tıklayıp "Biçimlendir" seçtiğiniz zaman NTFS seçeneği de eklenmiş olur.Son adım olarak(şayet varsa USB belleğinizdeki gerekli dosyaları yedekledikten sonra)Bilgisayarıma girin ,USB Belleğinize sağ tıklayın ve Biçimlendir seçeneğini seçin.Karşınıza çıkan seçeneklerden Dosya Sistemi aşağı inen menüsünden NTFS dosya sistemini seçerek Başlat butonuna tıklayın.İşlem bittiğinde USB Belleğiniz NTFS ile formatlanmış olacaktır.
oldu kardeşim teşekkürler.NTFS SECENEGİ ÇIKTI
ama biçimlendirmeyi bitiremedi dedi flash sahte olabilirmi abaca
ozkan1979
kullanıcısına yanıt
bende 32 lik aldım toshiba exII denilenleri yaptım ntfs 64 biçimlendirdim iso dosyasını 67 72 arasında gidip gelerek attı 53 e kadar düştüğüde oldu arada acaba sorun mu var bellekte??
quote:
Orijinalden alıntı: Ryuko Matoi
bende 32 lik aldım toshiba exII denilenleri yaptım ntfs 64 biçimlendirdim iso dosyasını 67 72 arasında gidip gelerek attı 53 e kadar düştüğüde oldu arada acaba sorun mu var bellekte??
sahte olabilir test edin bakalım ne çıkacak
ozkan1979
kullanıcısına yanıt
sahte değil ya testte normal çıkıyo sadece stabil değil bazen 200 falan geçiyor hızı ama stabil değil dediğim gibi
quote:
Orijinalden alıntı: selomcak
Bliyorsunuz flash bellekler fat32 ile geliyorlar ben ise yeni dosya istemi olan ntfs den yanayım sizce ntfs ile biçimlendirmek daha iyi değilmi.Özellikle bazen usb den zart diye söküyoruz donanımı güvenle kaldır demeden ntfs bu duruma daha dayanıklı tahmin ediyorum ayrıca fat32 ye şahsen benim ihtiyacım olmuyor win98 felan kullanan yok çevremde ne dersiniz? ayrıca ntfs seçeneği yok üstüne tıklayınca fikir lütfen?
Bliyorsunuz flash bellekler fat32 ile geliyorlar ben ise yeni dosya istemi olan ntfs den yanayım sizce ntfs ile biçimlendirmek daha iyi değilmi.Özellikle bazen usb den zart diye söküyoruz donanımı güvenle kaldır demeden ntfs bu duruma daha dayanıklı tahmin ediyorum ayrıca fat32 ye şahsen benim ihtiyacım olmuyor win98 felan kullanan yok çevremde ne dersiniz? ayrıca ntfs seçeneği yok üstüne tıklayınca fikir lütfen?
Hocam bu flashdisk niye bu kadar pahalı ek bir özelliği mi var ?
quote:
Orijinalden alıntı: FaLCoN-61
quote:
Orijinalden alıntı: hsenx
quote:
Orijinalden alıntı: selomcak
Hocam bu flashdisk niye bu kadar pahalı ek bir özelliği mi var ?
Gt model okuma yazma hızı yüksek diğerlerine göre bildiğim
arkadaşlar geçen zamana ve oluşan tecrübelerime göre en iyisi exfat sakın ntfs yapmayın aşırı ömrünü yiyor.
exfat ile 4 gb den büyük boyutlu filmleri ve dosyaları yükleyemezsiniz.. mecburen ntfs yaptım..
64 GB sandisk flaş belleğinde 28 gb kopyalama yaparken (yazma işlemi) yazılacak yerde hata var uyarısı aldım, sonrasında farklı dosyaları da denedim bu hatayı çok kere aldım. NTSF ile biçimlendirdim sonrasında benzer hatayı hiç almadım, acaba ne ile alakalı bir durum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme