Şimdi Ara

Flaş Lambasını Nasıl Yakabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugünde çalıştığım için kafam iyice durdu düşünemez hale geldi
    Şimdi bende bir flaş lamba var bunu nasıl aparatif olarak yakabilirim

Şu şekilde diyebilirim

• flaş lambaları neon veya xenon gibi gazların anlık yük boşalmasıyla çalışır ve bunun için de binlerce volt gerilim gerekir. bu gerilim de elektronik olarak anlık yükseltmelerle sağlanabilir ancak yani flaş patlar anlık olarak, sürekli olarak yakamazsın. ancak uygun devrelerle flaşın frekansını yükseltip sürekli yanıyormuş gibi görülebilir(25Hz ve üst frekanslar) emme bu da çetrefilli bir iştir. hem de bu şekilde yanan flaşa bakmak sağlık açısından pek iyi olmaz özellikle epilepsi hastalarında nöbetlere ve sağlam insanlarda da halüsinasyonlara neden olabiliyor. hatta bu olaydan istifade ederek elektronik trip yapan hippiler mevcuttur(15-20Hz'de). ben de vakti zamanında parlak beyaz ledleri gözümün önünde flaşlayarak bi deneyeyim demiştim ama hiç de hoş olmuyor günlerce başım ağrımıştı.
    googleda strobe light circuit falan diye aratırsan bol miktarda kaynağa ulaşabilirsin. eğer bu işle uğraşırsan yüksek gerilimle çalıştığını unutma! aman deyeyim

• Hocam fotoğrafçılıkda yapmıştım zamanında bir çekat makina geldi.Bende o zamanlar çömez olduğumdan dolayı saatçi tornavidaları ile sökmeye çalıştım.Nerden değdiyse kondansatöre ani olarak 300V kadar üzerindeb deşarj oldu.1 Dakika ne olup bitti anlayamadım.Elemanlar falan gördü hayt huyt bişeyler diyorlar ama refleks olarak birşey diyemedim.

Ayrıca senin dediğin Strobe...... devreleri hani şu bazı vitrinlerde gördüğümüz Flaş devrelerimi
  • Valla bendede var ancak yakamadım flaşın yanında 330V kondansatör faradını hatırlamıyorum seri olarak bağlı , sanırım yazılanlar gibi peak( anlık) olarak 220-330 v gibi değerlerle çalışıyorlar .
    Anlayamadığım nokta telefonumdada var (k790 ) aynı flaştan xenon flaş bunlarda nasıl çalışıyor peki 3.7 v ve 800 mAH kadar bir pilde anlayamadım. Hemde o flaşı 12 v 10 AH lık aküde denedim sonuç yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dota -- 31 Mayıs 2008; 16:08:55 >
  • KARDELEN, bahsettiğim devreler dediğin gibi vitrinlerde kullanılanlardan. sen çarpıldım diyince aklıma geldi:) güvenlik amaçlı satılan elektroşok cihazları da flaş devreleriyle aynı mantıkla çalışıyor. yani küçük bir gerilimden sinyal üretiyor ve bunu yükseltiyor. lambayı da elektroşoka bağlasan belki çalışır:)
    dota, cep telefonlarının çoğunda xenon flaş değil led kullanılıyor ama ben de n82 de görmüştüm kataloğunda gerçek xenon flaş yazıyordu ne iştir bilmiyorum valla. yapmışlardır minyatür bişey. ama bu işin normali gerilimi transformatörle yükseltmek telefonun içine nasıl bi trafo koydularsa artık bilemem
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lord Sandman

KARDELEN, bahsettiğim devreler dediğin gibi vitrinlerde kullanılanlardan. sen çarpıldım diyince aklıma geldi:) güvenlik amaçlı satılan elektroşok cihazları da flaş devreleriyle aynı mantıkla çalışıyor. yani küçük bir gerilimden sinyal üretiyor ve bunu yükseltiyor. lambayı da elektroşoka bağlasan belki çalışır:)
    dota, cep telefonlarının çoğunda xenon flaş değil led kullanılıyor ama ben de n82 de görmüştüm kataloğunda gerçek xenon flaş yazıyordu ne iştir bilmiyorum valla. yapmışlardır minyatür bişey. ama bu işin normali gerilimi transformatörle yükseltmek telefonun içine nasıl bi trafo koydularsa artık bilemem

Hocam bendede k790i var evet gerçekten xenon flash var üstünde. Zaten Telefonu özel kılanda bu özellik İçini açtım bikere meraktan ikitane büyük kondasatör var yan yana duruyor. Özelliklerini unuttum ama. Ayrıca güçlü de patlıyor öyle dandik bişey de değil yani. Hatta yarın açar bakarım içini tekrar. Ekranını temizlemem lazım tozlanmış unutmazsam yazarım değerlerini hatta foto da çekerim

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Hocam bendede k790i var evet gerçekten xenon flash var üstünde. Zaten Telefonu özel kılanda bu özellik İçini açtım bikere meraktan ikitane büyük kondasatör var yan yana duruyor. Özelliklerini unuttum ama. Ayrıca güçlü de patlıyor öyle dandik bişey de değil yani. Hatta yarın açar bakarım içini tekrar. Ekranını temizlemem lazım tozlanmış unutmazsam yazarım değerlerini hatta foto da çekerim

kondansatörler 100-200 voltluktur büyük ihtimalle ama asıl kontansatörlere bitişik bağlanan transfrmatörü nasıl birşey onu merak ettim. walla bakabilirsen onun bilgisini verirsen iyi olur merak ettim ben de:) gerçekten de transformatör mü var yoksa diyot ve küçük kondansatörlerden dizili gerilim katlayıcı falan mı koymuşlar acaba
    görüntü kalitesi muhakkak daha iyidir ama yakında ledler de xenon flaşlar kadar şiddetli ışık verebileek deye tahmin ediyorum. özellikle beyaz ledlerde büyük gelişme var hatta bu konuda bilkent üniversitesindeki nanoteknoloji merkezinde hummalı bir çalışma var ordaki arkadaşlara başarılar diliyorum. dünya çapında işler yapılıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne için yakmaya çalışıyorsun ki?Nede kullanmayı düşünüyorsun yani?
  • quote:

quote:

kondansatörler 100-200 voltluktur büyük ihtimalle ama asıl kontansatörlere bitişik bağlanan transfrmatörü nasıl birşey onu merak ettim. walla bakabilirsen onun bilgisini verirsen iyi olur merak ettim ben de:) gerçekten de transformatör mü var yoksa diyot ve küçük kondansatörlerden dizili gerilim katlayıcı falan mı koymuşlar acaba
    görüntü kalitesi muhakkak daha iyidir ama yakında ledler de xenon flaşlar kadar şiddetli ışık verebileek deye tahmin ediyorum. özellikle beyaz ledlerde büyük gelişme var hatta bu konuda bilkent üniversitesindeki nanoteknoloji merkezinde hummalı bir çalışma var ordaki arkadaşlara başarılar diliyorum. dünya çapında işler yapılıyor

öyle hocam vallaha ledler süper oldu. Pahalı ledler var ultra beyaz mı ne diye geçiyor 1,5 volt veriyorum onda bile parlak yanıyo 3,5 veriyorsun bitanesi fener gibi mahşallah. Aldım 10 tane onlardan bitane gece lambası almıştım şu fişe takılanlardan pilastik bir şekilli abajuru vardı küçük.

Dibi delikliydi tamda ledlere göre taktım 8 tane led üstünede turuncu camını geçirdim tepesinede kapağı kapattım. Orta kısım komple şeffaf. Paralel bağladım zaten ledleri 3 volt verdim bide iki kalem pil kullandım onuda elektornikciden kutu aldım hazır üstünde anahtar olan mis gibi gece lambası oldu 1 ay oldu geceleri yanıo sabaha kadar hala piller sapasağlam. Alkalin pil tabi

Çok fazla elektronik bilgim yok ama hobi amaçlı uğraşıyorum böyle şeylerle Şimdi de şey yapmak istiyorum 220 voltile çalıştırcam ledleri. Bozuk bir tasaruf ampülünün içine yerleştirecem örneğin ledleri. Hatta büyük ledler var yuvarlak onların parlaklarından alacam tam o deliklere denk gelecek şekilde. takacan duya çalışacak mis gibi

Bu arada telefonu sökecem birazdan resimleri çeker koyarım. dıaşrdan yeni geldimde daha

• ben böle bişeyi foto. makinesinde gördüm iri bi kondansatör vardı sanırım ordan akım alıp lamba şoklama yapılıyordu
  • Ben acayip emraklıyımdır garanti falan hiç dinlemeden yeni bir aleti bile sökerim valla Fotoğraf makinesinide sökmüştüm.Kodak vardı onda kondasatörler dahada büyüktü. Baş parmağım kadar vardı yani.

İşte Bir cep telefonunun içi. K790i Sony cybershot @Lord Sandman merak etmişti

• abi ben en son alkatelde gördüm böle cep telefonuna yakışmayan büyük parçaları demek şuanki teknooji bundan kopamıyor desenize
  • quote:

Ben acayip emraklıyımdır garanti falan hiç dinlemeden yeni bir aleti bile sökerim valla Fotoğraf makinesinide sökmüştüm.Kodak vardı onda kondasatörler dahada büyüktü. Baş parmağım kadar vardı yani.

İşte Bir cep telefonunun içi. K790i Sony cybershot @Lord Sandman merak etmişti

330 voltluk kondansatör biraz fazla değil mi?

• Yazılımcı Online valla sökmüşsün aleti bravo 2 tane 330V kondansatör var gerçekten(üstlerinde de photo-flash yazıyor:)). gerçek xenon flaşlar için normal bir değer 330 ama ben daha minyatür birşey bekliyordum ama bunda harbi bildiğimiz xenon flaş var. görüntü kalitesi süper olmalı gece mece dinlemez bu. transformatörü de aradaki çıkıntıya kamufle etmişler galiba. misal standart stroboskop devre şemalarını ekledim örnek olarak iyi sığdırmışlar doğrusu

burada X ile gösterilen elemanlar xenon lamba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sandman -- 2 Haziran 2008; 20:53:09 >

• quote:

Yazılımcı Online valla sökmüşsün aleti bravo 2 tane 330V kondansatör var gerçekten(üstlerinde de photo-flash yazıyor:)). gerçek xenon flaşlar için normal bir değer 330 ama ben daha minyatür birşey bekliyordum ama bunda harbi bildiğimiz xenon flaş var. görüntü kalitesi süper olmalı gece mece dinlemez bu. transformatörü de aradaki çıkıntıya kamufle etmişler galiba. misal standart stroboskop devre şemalarını ekledim örnek olarak iyi sığdırmışlar doğrusu

Vallaha gece çekimleri çok iyi hakkaten. Bu telefonu alrıken 3 ay araştırmıştım. Xenon flash olması ile gece iç mekan ve portre çekimlerinde noise değeri kat kat azalıyor üstelik led flash'a göre daha aydınlık yapıyor. Bu telefonun bir üst modeli var, ondada xenon flash var ayriyetten bide video çekimi rahat olsun diye 3lü birsağol led koymuşlar her led minik toplu iğne başı kadar Adamlar yapıyor ya demekten alamıyor insan kendini.

Sanırım photo-flash yazmasının yani xenon flash kondansatörü olmasının özelliği normal kondansatöre göre daha hızlı deşarj olması mı?

Merak edenler için bir ara da fotoğraf makinemi sökeceğim ondaki flash kondansatörününde fotoğrafını çekeyim bi

• o degıldı bı elektronıkcı tanıdıgım led lambayı nasıl yapmıssa butun mahalleyı aydınlatıyordu. cep telefonun batayasından guc alıp gostermıstı

hatta patentını alıp beledıyelere teklıf goturcektı ne yaptı bılmıyorum
    gercekten sokak lambası kadar etkısı vardı bıldıgımız led
  • AXI sen şu işe bir el at bakalım
    Merak ettim açıkçası
  • bir flash devrem var elimde atma süresi ayarlanabilir fakat trafonun bacağından çıkan direnç simsiyah olmuş atmıyor su an.trafodanda süphe ediyorum.napsam!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: *AXI*

o degıldı bı elektronıkcı tanıdıgım led lambayı nasıl yapmıssa butun mahalleyı aydınlatıyordu. cep telefonun batayasından guc alıp gostermıstı

tek bi led mi yoksa birden fazla led mi kullanılmış. Tek led sokak lambası gördüm ben acayip bişeydi videosu falan vardı nette.

Aslında led süper bi teknoloji ya. Uğraşması tarif edilemez derecede zevkli. PAralel bağla süper ledleri ver 3 voltu evde kendin bile aydınlatma yaparsın. ben 2 tane alkelin pil ile 1 aydır kullanıyorum gece lambası yaptım

12 ledli kafa lambası var mesela bende işportacıdan aldım. Namusuz okadar kaliteli çıktı ki 3 tane kumandapili kouyorum ledler çok kaliteli xenon far gibi yanıo mübarek mis gibi ya. Vallaha şimdi piyasda görüyorumda fenerler falan hep lede dönüyor. Büyük şarjlı bi fener yapmış adam koymuş 10 15 tane led mis gibi, hem uzunpil ömrü hemde bembeyaz aydınlatma. Ama şu anda nedense normal fenerlere göre biraz daha pahalıya satılıyor bazıları tek dez avantajı o.

Çok güzel videolar var ledler hakkında ama bizim yasakcı zihniyetimiz sağolsun youtube'u kapattığı için izlenmesi imkansı zhala geliyor. Proxy falan uğraşan varsa en üşeniyorum youtube da led street lamp yazsın karşısına çıkacaktır sokak lambası. Harika bişey. Önceden izlemiştim.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: *AXI*

o degıldı bı elektronıkcı tanıdıgım led lambayı nasıl yapmıssa butun mahalleyı aydınlatıyordu. cep telefonun batayasından guc alıp gostermıstı

tek bi led mi yoksa birden fazla led mi kullanılmış. Tek led sokak lambası gördüm ben acayip bişeydi videosu falan vardı nette.

Aslında led süper bi teknoloji ya. Uğraşması tarif edilemez derecede zevkli. PAralel bağla süper ledleri ver 3 voltu evde kendin bile aydınlatma yaparsın. ben 2 tane alkelin pil ile 1 aydır kullanıyorum gece lambası yaptım

12 ledli kafa lambası var mesela bende işportacıdan aldım. Namusuz okadar kaliteli çıktı ki 3 tane kumandapili kouyorum ledler çok kaliteli xenon far gibi yanıo mübarek mis gibi ya. Vallaha şimdi piyasda görüyorumda fenerler falan hep lede dönüyor. Büyük şarjlı bi fener yapmış adam koymuş 10 15 tane led mis gibi, hem uzunpil ömrü hemde bembeyaz aydınlatma. Ama şu anda nedense normal fenerlere göre biraz daha pahalıya satılıyor bazıları tek dez avantajı o.

Çok güzel videolar var ledler hakkında ama bizim yasakcı zihniyetimiz sağolsun youtube'u kapattığı için izlenmesi imkansı zhala geliyor. Proxy falan uğraşan varsa en üşeniyorum youtube da led street lamp yazsın karşısına çıkacaktır sokak lambası. Harika bişey. Önceden izlemiştim.

Bakın arkadaşlar buda ledli sokak lambası nasıl net etraf
    İğne düşse bulunur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.