Şimdi Ara

flac dinlemenin en iyi yolu nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Flac'a yeni merak sardım, iyi diyebileceğim bir avr'ım ve hoparlörlerim var. İsterseniz sistemi paylaşabilirim. Normalde müzik, film vs dinlemek için Samsung Smart TV'mden dijital kablo aracılığıyla avr'a ses aktarıyorum. Sorum şu, acaba ben tam anlamıyla flac'ın kalitesinde mi dinliyorum. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertBsk -- 3 Haziran 2016; 15:41:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MertBsk

Flac'a yeni merak sardım, iyi diyebileceğim bir dvr'ım ve hoparlörlerim var. İsterseniz sistemi paylaşabilirim. Normalde müzik, film vs dinlemek için Samsung Smart TV'mden dijital kablo aracılığıyla dvr'a ses aktarıyorum. Sorum şu, acaba ben tam anlamıyla flac'ın kalitesinde mi dinliyorum. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

dvr derken? avr cihazınızmı var? ben flac ve dts album indiriyorum iso dosyası halinde cd ye cekiyorum yada sanal sürücüye takıyorum cyberling power dvd 15 ile acıyorumflac klaitesinde müzik dinliyorum pc tabi avr ye bağlı her kolondan ayrı enstruman sesi geliyor.
    michael jackson albumunu fln indirdim. metallica black album u fln indirdim. ciddi anlamda normal müzikten kat ve kat kaliteli daha sonra canınız normal müzik dnilemek istemez. müzikleri bu siteden indirmiştim.
    http://dts-music.net/

• quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

quote:

Flac'a yeni merak sardım, iyi diyebileceğim bir dvr'ım ve hoparlörlerim var. İsterseniz sistemi paylaşabilirim. Normalde müzik, film vs dinlemek için Samsung Smart TV'mden dijital kablo aracılığıyla dvr'a ses aktarıyorum. Sorum şu, acaba ben tam anlamıyla flac'ın kalitesinde mi dinliyorum. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

dvr derken? avr cihazınızmı var? ben flac ve dts album indiriyorum iso dosyası halinde cd ye cekiyorum yada sanal sürücüye takıyorum cyberling power dvd 15 ile acıyorumflac klaitesinde müzik dinliyorum pc tabi avr ye bağlı her kolondan ayrı enstruman sesi geliyor.
    michael jackson albumunu fln indirdim. metallica black album u fln indirdim. ciddi anlamda normal müzikten kat ve kat kaliteli daha sonra canınız normal müzik dnilemek istemez. müzikleri bu siteden indirmiştim.

avr, yanlış yazmışım kusura bakmayın

benim sorum: benim dinleme şeklim ile sizinki arasında bir fark varmıdır, onu merak ettim. yani smart tv ses kalitesini etkiler mi?

• quote:

quote:

quote:

benim sorum: benim dinleme şeklim ile sizinki arasında bir fark varmıdır, onu merak ettim. yani smart tv ses kalitesini etkiler mi?

dostum tabiki fark var flac audio yada dts müzik albumu dinlerken se kalitesi cok cok yüksektedir ve her kanaldan ayrı bir enstrumanın sesi gelir. orneğin dts 5.1 müizk yada 6 kanal flac audioda bu olay mevct. flac olupta 2 kanal olan müzikte var. ben müzik dinlerken sol arkadan ayrı sağ önden ayrı ses geliyor 5 hopun 5 inden de farklı enstrumanın sesini duymak mümkün.
    smart tv den dinlediğiniz flac album ile mp3 album arasında bir kalite farkı göremezsiniz. sizin avr nizin marka model ve kullandığınız hoparlor sisteminin marka mdelleri nedir acaba size direkt olarak yapmanız gerekeni anlatıyım ;)

• quote:

quote:

quote:

quote:

dostum tabiki fark var flac audio yada dts müzik albumu dinlerken se kalitesi cok cok yüksektedir ve her kanaldan ayrı bir enstrumanın sesi gelir. orneğin dts 5.1 müizk yada 6 kanal flac audioda bu olay mevct. flac olupta 2 kanal olan müzikte var. ben müzik dinlerken sol arkadan ayrı sağ önden ayrı ses geliyor 5 hopun 5 inden de farklı enstrumanın sesini duymak mümkün.
    smart tv den dinlediğiniz flac album ile mp3 album arasında bir kalite farkı göremezsiniz. sizin avr nizin marka model ve kullandığınız hoparlor sisteminin marka mdelleri nedir acaba size direkt olarak yapmanız gerekeni anlatıyım ;)

sağolun, bu konularda yeniyim .

avr: pioneer vsx d1011

4 hoparlör çok eski B&W kulelerden bozma 17-18cm driver yaklaşık, tizlerin markasını bilmiyorum ama japon ve seslerinden memnunum. center jbl esc 200'ün bir hoparlörü lakin müzik dinlerken center kapalı.

lfe: eltax atomic a15.2r

smart tv'den optik kablo ile bağlantı yapıyorum
    yan çıkmış kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertBsk -- 3 Haziran 2016; 16:20:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sağolun, bu konularda yeniyim .

avr: pioneer vsx d1011

4 hoparlör çok eski B&W kulelerden bozma 17-18cm driver yaklaşık, tizlerin markasını bilmiyorum ama japon ve seslerinden memnunum. center jbl esc 200'ün bir hoparlörü lakin müzik dinlerken center kapalı.

lfe: eltax atomic a15.2r

smart tv'den optik kablo ile bağlantı yapıyorum
    yan çıkmış kusura bakmayın

dostum kolonların sesinden memnunsan sıkıntı yok bence. benim için güzel ses kulaüıma hoş gelen sestir yani :)

yalnız senin avr eski nesil galiba bildiğim kadarı ile hdm fln yok bu modelde analog ve optik ses girişleri var doğrumudur?

• can-can-can kullanıcısına yanıt
    doğru, cihaz ya 2002 yada 2003 üretimi. Optik girişleri var, DTS çözüyor ve 7.1, dinleyince bayağı zevk veriyor neticesinde. Bu flac formatına yeni sardım, hayırlısı bakalım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

doğru, cihaz ya 2002 yada 2003 üretimi. Optik girişleri var, DTS çözüyor ve 7.1, dinleyince bayağı zevk veriyor neticesinde. Bu flac formatına yeni sardım, hayırlısı bakalım

dostum sana verdiğim siteden flac yada dts music indir. zaten album şeklinde koymuşlar. indirdiğin dosya iso dosyası halinde inecek. bilgisayarında daemon tools gibi bir şey yükle sanal sürücü oluştur indirdiğin iso dosyasını sanal sürücüye yerleştir.

sonrasında cyberlink power dvd 15 ile bu diski aç. çalmaya başlayacak. bilgisayarını optik ile avr ye bağla. cyberlink in ayarlarından se ayarlarına gir. sesi doğrudan optik ile avr ye yönlendir. sesi cyberlink power dvd çözüp avr ye iletmesin direk avr çözsün sesi anlayacağın. pcm by decoded power dvd de yapabilirsin. bu durumda sesi cyberlink kodlayacaktır.

eğer bilgisayarında optik çıkış yoksa analog olarak bağla yine aynı adımları uygula. ama bu sefer sesi doğrudan avr ye iletme şansın yok. mecbur power dvd ye kodlatacaksın.

analog bağlantının nasıl olacağını söylememe gerek yok galiba. 5.1 ses için 3 kablo ile 7.1 için 4 kablo ile bağlaman gerek ama musiclerin çoğu 5.1 formatta.
    umarım optik cıkışlı pc vardır sende yoksa analoga talim ediceksin. ben sesi hdmi ile iletiyorum. seni optik ve analogtan başka şansın yok. sisteminde gayet güzel bence. bir çok yeni nesil sisteme 5 basar ;)

• quote:

quote:

dostum sana verdiğim siteden flac yada dts music indir. zaten album şeklinde koymuşlar. indirdiğin dosya iso dosyası halinde inecek. bilgisayarında daemon tools gibi bir şey yükle sanal sürücü oluştur indirdiğin iso dosyasını sanal sürücüye yerleştir.

sonrasında cyberlink power dvd 15 ile bu diski aç. çalmaya başlayacak. bilgisayarını optik ile avr ye bağla. cyberlink in ayarlarından se ayarlarına gir. sesi doğrudan optik ile avr ye yönlendir. sesi cyberlink power dvd çözüp avr ye iletmesin direk avr çözsün sesi anlayacağın. pcm by decoded power dvd de yapabilirsin. bu durumda sesi cyberlink kodlayacaktır.

eğer bilgisayarında optik çıkış yoksa analog olarak bağla yine aynı adımları uygula. ama bu sefer sesi doğrudan avr ye iletme şansın yok. mecbur power dvd ye kodlatacaksın.

analog bağlantının nasıl olacağını söylememe gerek yok galiba. 5.1 ses için 3 kablo ile 7.1 için 4 kablo ile bağlaman gerek ama musiclerin çoğu 5.1 formatta.
    umarım optik cıkışlı pc vardır sende yoksa analoga talim ediceksin. ben sesi hdmi ile iletiyorum. seni optik ve analogtan başka şansın yok. sisteminde gayet güzel bence. bir çok yeni nesil sisteme 5 basar ;)

zamanında babam ciddi paralar dökmüş sağolsun, şu ana kadar sesi hiç sona getiremedim

teşekkür ederim yardımınız için

• MertBsk M kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam eğer hakkını vermek istiyorsanız stereo amfi dac iyi kablolar lazım keza hoparlörde öyle avrlerle bir yere kadar performans alırsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: des_955

Merhaba hocam eğer hakkını vermek istiyorsanız stereo amfi dac iyi kablolar lazım keza hoparlörde öyle avrlerle bir yere kadar performans alırsınız

Anladığım kadarıyla:

Stereo amfi ve dac almalıyım ileride, peki hoparlör değişimi şart mı? Yani hoparlörlerimin sesini şok beğeniyorum neticede.

• aynı amfi bende var.yeni nesil tenekelerle karıştırmayın.iyi bir dac ile harikalar yaratır bence.
    daha iyi ses alabilmek için alacağınız stereo amfi için 3-4 bin liradan az vermezsiniz.

alet 18 küsür kilo.zamanının pioneerda vsx d2011 den sonra gelen 2. flagship modeli.tek eksiği yaşı itibari ile doğal olarak hdmi vs yeni teknolojiler yok.yeni model olsa zaten şu an tr fiyatı 5-6 bin liradan aşağı olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 4 Haziran 2016; 23:34:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

aynı amfi bende var.yeni nesil tenekelerle karıştırmayın.iyi bir dac ile harikalar yaratır bence.
    daha iyi ses alabilmek için alacağınız stereo amfi için 3-4 bin liradan az vermezsiniz.

alet 18 küsür kilo.zamanının pioneerda vsx d2011 den sonra gelen 2. flagship modeli.tek eksiği yaşı itibari ile doğal olarak hdmi vs yeni teknolojiler yok.yeni model olsa zaten şu an tr fiyatı 5-6 bin liradan aşağı olmazdı.

aynen alet gayet iyi, ben aslında optik girişini kullanıyorum, yani illa bir dac almam şart mı acaba?

hocam eğer daha iyisini istiyorsanız stereo sisteme geçmelisiniz yok bana yeter diyorsanızda bu şekilde devam edin ayrıca avr ye dac bağlamak mantıklı değil zaten kendi içinde dac bulunuyor ekstra dac bağlamak bana mantıklı gelmiyor hoparlörlerinizi beğeniyorsanız kullanın daha iyisini istediğiniz zaman değişim yaparsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

hocam eğer daha iyisini istiyorsanız stereo sisteme geçmelisiniz yok bana yeter diyorsanızda bu şekilde devam edin ayrıca avr ye dac bağlamak mantıklı değil zaten kendi içinde dac bulunuyor ekstra dac bağlamak bana mantıklı gelmiyor hoparlörlerinizi beğeniyorsanız kullanın daha iyisini istediğiniz zaman değişim yaparsınız

teşekkür ederim ederim verdiğiniz bilgiler için, ileride maddi durumumu ayarladığımda yapacağım dediğinizi

• kaliteli stereo ses almak istiyorsanız bir dac alın analogdan amfiye giriş yapıp direct modunda dinleyin.en iyi sonucu böyle aldım ben.dac ne kadar iyi olursa ses o kadar iyi olur.dac pcde ses kartı demek zaten.
    bu arada tekrar söylüyorum bu avryi şimdinin tenekeleriyle karıştırmayın.15 sene önceki avrlerde stereo gayet iyiydi .şimdikilerde çok üst modeller haricinde anladığım kadarıyla sonradan belki müziği stereoda dinleyin filmi avrde seyredin mantığıyla belkide maliyet kaygısıyla böyle ayrımlara gidildi.bu amfi ab sınıfı pioneer ab sınıfı amfi yapmıyor bile artık stereo süper uçuyor kaçıyor dediğiniz amfiler d sınıfı düşünün artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 5 Haziran 2016; 23:26:03 >
    Bir adet m2 tech evo Dac alın
    Bir çift citronic st 8 Yada st 6 aktif Hoparlor alın
    Varsa laptop ada pc ye jriver kurun albümleri buraya gösterin

Cep telefonumdan da jriver A bağlanın albümleri burdan yönetin

bir bakın bakalım bu sesi hic bir sistemde duydunuz mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 6 Haziran 2016; 0:59:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

hocam öneriniz için teşekkür ederim, ek bir sistemi 0'dan kurmaktan daha mantıklı lakin o dac'ın fiyatı ne öyle amazon'da 300$

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

kaliteli stereo ses almak istiyorsanız bir dac alın analogdan amfiye giriş yapıp direct modunda dinleyin.en iyi sonucu böyle aldım ben.dac ne kadar iyi olursa ses o kadar iyi olur.dac pcde ses kartı demek zaten.
    bu arada tekrar söylüyorum bu avryi şimdinin tenekeleriyle karıştırmayın.15 sene önceki avrlerde stereo gayet iyiydi .şimdikilerde çok üst modeller haricinde anladığım kadarıyla sonradan belki müziği stereoda dinleyin filmi avrde seyredin mantığıyla belkide maliyet kaygısıyla böyle ayrımlara gidildi.bu amfi ab sınıfı pioneer ab sınıfı amfi yapmıyor bile artık stereo süper uçuyor kaçıyor dediğiniz amfiler d sınıfı düşünün artık.

o zaman ilk iş adam akıllı bir dac almak, eray beyin önerdiği dac biraz pahalı kaçtı daha uygun 100-200 civarı bir dac tavsiye edebilirmisiniz acaba

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

hocam öneriniz için teşekkür ederim, ek bir sistemi 0'dan kurmaktan daha mantıklı lakin o dac'ın fiyatı ne öyle amazon'da 300$

Ustat 300 USD Yada ornek 1000 lira civarı bir Dac almayacak saniz zaten uğraşmayın alt seviye cihazlar la zaten çok bir fark almayacak siniz bütçenize yazık

Harici USB Dac lar var ses kartı gibi 500 tl civarı onlara bakın ama fark çok az olacak

Zaten stereo anfi yok
    Hoplarlor Ler çok iyi degil
    Muhtemelen kablolar kotu
    Kaynakta iyi olmaz sa

Alacağınız sonuç kotu olacak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.