Şimdi Ara

FL Studio ile bilgisayardan nasıl müzik yapılır? (Eğitim Serisi) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
13
Favori
3.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım insanları bilgilendirmek istiyorsun, belki para kazanmak için yapıyorsun anlıyorum fakat bu şekilde anlatım olmaz. Master yapmayı anlattığın video tamamen rezalet ağzım açık izledim. İnsanlarda şunu çok fazla görüyorum, bir programı 5-10 saat kurcalayıp "ben çok iyi biliyorum" şeklinde kendilerini kandıranları, o yüzden sana rahatlıkla söyleyebilirim ki hiç bir şey bilmiyorsun. 1dk da anlatılacak şeyler için 10-15 dk lık videolar çekiyorsun. 37 video yapmışın ortalaması 10 dk olsa 6 saat eder. Bu işi bilen adamlar 7 saatte bir şarkıyı en başından bitişine kadar anlatıyorlar ve her detayı derinlemesine anlatmalarına rağmen. Bence öğren öyle anlat, bir altyapı oluştur ordan örneklerle daha hızlı anlat ama önce öğren diyeceklerim bu kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n0fx

    Arkadaşım insanları bilgilendirmek istiyorsun, belki para kazanmak için yapıyorsun anlıyorum fakat bu şekilde anlatım olmaz. Master yapmayı anlattığın video tamamen rezalet ağzım açık izledim. İnsanlarda şunu çok fazla görüyorum, bir programı 5-10 saat kurcalayıp "ben çok iyi biliyorum" şeklinde kendilerini kandıranları, o yüzden sana rahatlıkla söyleyebilirim ki hiç bir şey bilmiyorsun. 1dk da anlatılacak şeyler için 10-15 dk lık videolar çekiyorsun. 37 video yapmışın ortalaması 10 dk olsa 6 saat eder. Bu işi bilen adamlar 7 saatte bir şarkıyı en başından bitişine kadar anlatıyorlar ve her detayı derinlemesine anlatmalarına rağmen. Bence öğren öyle anlat, bir altyapı oluştur ordan örneklerle daha hızlı anlat ama önce öğren diyeceklerim bu kadar.
    Merhaba.

    Öncelikle eleştirilerin için teşekkürler. Ben videoları hazırlarken hiçbir zaman profesyonel olarak anlatım yapmıyorum, sadece kendi kullandığım, uyguladığım ve öğrendiğim şekilde anlatıyorum.
    Master videosunu ise çoğu kişi yanlış analiz ederek izliyor, o video hızlı ve pratik bir şekilde yüzeysel bir çalışma yapmak isteyenler içindir. Kesinlikle bir profesyonel mastering işlemi değildir, videoda da en kolay ve pratik şekilde nasıl yapılabileceğini belirtmiştim.

    Saygılarımla...




  • Arkadaşım empati yapman lazım. Sen bir programı öğrenirken, o programı bilmeyen birinden ne kadar şey öğrenebilirsin. Senin videolarını izleyen kişilere boşa vakit kaybettirdiğinin farkında değilsin. Küçük bir eklentiyi 10+ dakikada anlatmışın 30 sn de anlatılacak bir eklenti için 10 dk çok zaman kaybı. 10 dk da dolu dolu bir şeyler anlatsan, bir çok şeyden bahsetsen inan bu konuya hiç bir şey yazmadım yazarsam master videon için yazardım.



    Master videosuna değinmek istiyorum. Diyorsun ki "çoğu kişi yanlış analiz ederek izliyor". Aslında izleyenler yanlış analiz etmiyor, sen yanlış analiz ediyorsun. İyi niyetle anlattım ama insanlar anlamıyor diyorsun fakat senin bu anlattıklarını uygulayan biri çok büyük hata yapar. Hatayı nasıl yapar anlatayım. Birisinin küçük bir proje için 10-15 tane ses kullandığını varsayalım, master kanalına compressor atıp, senin dediklerini uygularsa render alıp dinlediğinde tüm sesler birbirine girmiş bir şekilde karşılaşabilir ve sorunun compressor kaynaklı olduğunu düşünmez çünkü sen anlatmışın doğru der ve seslerde ya da farklı şeylerde hata aramaya çalışır. Amatör bir şekilde anlatıyorsan mastera hiç girmeyeceksin, ben doğru master yapabilmek için aylarımı verdim ondan dolayı diyorum. Sana göre doğru olabilir ama amatör biri için çok yanlış. Çünkü compressor öyle kafana göre değerlerle oynayarak yapacağın bir uygulama değil render aldığında anlarsın farkını. Para kazanmak için yapıyorsan paranın hakkını ver bu şekilde hiç yapma daha iyi. Sonuçta tek anlatan sen değilsin, seni izleyecek olanlar senden daha iyilerini izlesinler, daha çok şey öğrensinler.




  • Herhangi yanlış birşey yaptığımı düşünmüyorum. Zaman harcayıp fikirlerini yazmışsın, bana görüşlerine saygı duymak düşer.

    Teşekkürler tekrardan
  • Bu videomuzda, FL Studio' nun içinde bulunan "Convolver" efektinin ne olduğunu ve ne işe yaradığını inceledik.

    38. EĞİTİM VİDEOSU;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firestarter24 -- 19 Ağustos 2020; 11:22:41 >
  • Bu videomuzda, FL Studio' nun içinde bulunan "Advanced Fill" özelliğinin ne olduğunu ve ne işe yaradığını inceledik.

    39. EĞİTİM VİDEOSU;

  • Bu videomuzda, FL Studio' nun içinde bulunan Sytrus bölümünü kullanarak "Pad" seslerinin nasıl yapıldığını inceledik.

    40. EĞİTİM VİDEOSU;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firestarter24 -- 7 Ekim 2020; 13:55:2 >
  • Bu videomuzda, FL Studio' nun Piano Roll bölümü içinde yer alan "Channel Pitch" özelliğinin ne olduğunu ve ne işe yaradığını inceledik. 


    41.EĞİTİM VİDEOSU;


  • Eline emeğine sağlık, ihtiyaç duyulan videolar bunlar, Türkiye'de malesef kısıtlı, tebrik ederim.


    Lakin, işin mixing / mastering tarafları bu işin "engineering" kısmıdır, haliyle o kısma hakim olmadan yaptığınız videolar bir hayli yanıltıcı ve maalesef "yanlış", sizin yerinizde olsam o topa girmeden devam ederdim, tebrikler tekrar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthnerd

    Eline emeğine sağlık, ihtiyaç duyulan videolar bunlar, Türkiye'de malesef kısıtlı, tebrik ederim.


    Lakin, işin mixing / mastering tarafları bu işin "engineering" kısmıdır, haliyle o kısma hakim olmadan yaptığınız videolar bir hayli yanıltıcı ve maalesef "yanlış", sizin yerinizde olsam o topa girmeden devam ederdim, tebrikler tekrar.

    Teşekkür ederim.

    O videoda çok hızlı bir şekilde bu işlemi göstermek istedim. Maalesef aslında herkes bir düz çizgi tutturmuş ve o şekilde devam ediyor. Bazen farklılıklara da açık olmak lazım, her zaman düz giden yol doğru yol olmayabiliyor.


    Yorum için teşekkürler yinede  





  • Bu videomuzda, FL Studio' nun bir eklentisi olan "Speech" özelliğinin ne olduğunu ve ne işe yaradığını inceledik.



    42. EĞİTİM VİDEOSU;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firestarter24 -- 17 Kasım 2020; 13:51:46 >
  • Hocam eğitim serisini izlemedim yapacağım şarkı basit olduğu için ama melodi ve ritimi senkron hale getiremedim.

    Youtube'dan bazı videolara bakıyorum adam rastgele ritim koyuyor ve şarkıyla tam uyum sağlıyor. Böyle bir özellik falan mı var programda? Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • williamwellington kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Evet, programın son versiyonlarında oldukça kullanışlı arayüz ve özellikler mevcuttur. Bu sayede istediğin gibi çalışmalar oluşturabilirsin.

  • Firestarter24 F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, şu anlık işler yoğun ama tekrar başladığımda önerilerinizi dikkate alacağım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu videomuzda, FL Studio' nun içindeki "Time Stretching" özelliğini kullanarak, ses kaydımızı inceltip kalınlaştırmanın, yavaşlatıp hızlandırmanın nasıl yapılacağını inceledik.



    43.EĞİTİM VİDEOSU;

  • Bu videomuzda, FL Studio' nun içindeki "Gross Beat" özelliğinin ne olduğunu ve ne işe yaradığını inceledik.



    44.EĞİTİM VİDEOSU;

  • Bu videomuzda, FL Studio ile kolay ve hızlı bir şekilde "Deep Bass" sesinin nasıl yapılabileceğini inceledik.



    45.EĞİTİM VİDEOSU;

  • Firestarter24 F kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar videolar için çok teşekkürler :) bir sorum olacaktı ben asio ile daha önceden 3.5mm jack ile saz çalabiliyordum fakat bilgisayar değiştirdim ses kartımda line in girişi yok yani sadece mikrofon girişi var . line in girişi olan USB ses kartı tavsiyeniz varmıdır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihLq

    Hocam merhabalar videolar için çok teşekkürler :) bir sorum olacaktı ben asio ile daha önceden 3.5mm jack ile saz çalabiliyordum fakat bilgisayar değiştirdim ses kartımda line in girişi yok yani sadece mikrofon girişi var . line in girişi olan USB ses kartı tavsiyeniz varmıdır ?

    Merhaba, öncelikle teşekkürler.


    Tavsiye edebileceğim bir model yok ancak orta sınıf herhangi bir ses kartı işini çok rahat görecektir.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.