Şimdi Ara

Fizz The Tidal Trickster 'AP MID/TOP REHBERİ'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Fizz The Tidal Trickster 'AP MID/TOP REHBERİ'

Neden Fizz ?

-Kaçma ve kovalaması çok iyi. ( örneğin q ile düşman miniona atlayıp, E ile duvardan atlıyarak geçebilirsiniz.
    -Görsel efektleri ve hareketleri zevk verici.
    -Ultisinin damage'i sağlam ve adam yakalamada çok kullanışlı.( slowluyor ve zıplatıyor )
    -3Lv dan itibaren rakibi unfarm yapabilirsiniz.
    -Hp si melee olduğu için range mage lerden daha fazla.
    -ultisini görünmez birine atıp yakalıyabilirsiniz.
    -ultisini kaçan birine duvarın içinden atıp yakalıyabilirsiniz.

Statları

Damage 53 (+3 / per level)
    Health 414 (+86 / per level)
    Mana 200 (+40 / per level)
    Move Speed 310
    Armor 12.7 (+3.4 / per level)
    Spell Block 30 (+1.25 / per level)
    Health Regen 1.4 (+0.14 / per level)
    Mana Regen 1.22 (+0.09 / per level)

Skilleri

Urchin Strike ( Q )

- Fizz rakibine atlar ve içinden geçer, on hit effects uygulayarak magic damage vurur.

Normal attack damage + 10/40/70/100/130 (+0.6 ap ratio) magic damage.

Cost
    50/55/60/65/70 Mana
    Range
    550

Seastone Trident( W )

Passive: Fizz 'in normal attackları düşmanı zehirler.

30/40/50/60/70 (+0.35 ap ratio) + hedefin kayıp canının 4/5/6/7/8% ini magic damage olarak 3 saniyede vurur. (minions lara max 300 vurur.)

Active: 5 saniyeliğine, fizz in attackları her vuruşta 10/15/20/25/30 (+0.35 ap ratio) magic damage vurur ve rakibinin can doldurmasını %50 azaltan zehir bırakır.

Cost
    40 Mana
    Range
    600

Playful / Trickster ( E )

Fizz Playful ile mızrağının üzerinde durur ve 0,5 saniye için seçilemez olur ve Trickster kullanabilir.

Trickster ile yere iniş yapar. 70/120/170/220/270 (+0.75 ap ratio ) magic damage vurur.

Cost
    90/100/110/120/130 Mana
    Range
    400

Chum the Waters ( R )

Fizz belirtilen yöne doğru yapışkan bir balık fırlatır.Balık ilk çarptığı rakip championa yapışır ve slowlar.Yapıştıktan 1,5 saniye
    sonra yerden Köpekbalığı fırlar ve balığı yer.Balığın yapıştığı champion ve yakınındakilere magic damage vurur.Eğer atılan balık
    hiçbir rakip championa çarpmazsa yere düşer ve alana yaklaşan ilk rakip championa yapışır.Rakip championa yapışmasa bile
    köpekbalığı gelir.

Fizz range içersindeki istediği yere balık fırlatır.Bu balık ilk çarptığı championa yapışır ve 50/60/70% oranında hızını düşürür. 1.5 saniye sonra köpek balığı ortaya çıkar 200/325/450 (+1 ap ratio ) magic damage vururak düşmanı ısırır.

Eğer rakibi ıskalarsanız olduğu yerde durur ve oradan balık çıkar.

Cost
    100 Mana
    Range
    1275

Nimble Fighter ( Passive )

Fizz minion ve championlara takılmadan rahatça yürüyebilir - içinden geçebilir.
    Aynı zamanda normal saldırılardan az bir miktarda daha az hasar alır.

Mastery Sayfası

21-8-1 Defansif masteries kullanıyorum. Ama istiyen 21-0-9 ofansif mastery de kullanabilir.

Summoner Spells

Ghost

veya

Flash

Ignite

Runes

Seal - Flat armor
    Glyph - Flat Magic resist
    Quint - Flat Ability Power
    Mark - Flat magic penetration

Items

Başlangıç :
    + 3 hp pot

İlk base' e gidince.
    alıyoruz. Para birikincede
    tamamlıyoruz.

Rod of Ages olduğuna göre botumuzuda tamamlıyabiliriz.

Takımda Durumlar kötüyse HP ye devam ediyoruz.

Baktınız durumlar iyi çok kill aldınız veya iyi farm yaptınız.

Kastığımız ap ler boşa gitmesin :

Vuruşlarım yeterli artık ölmek istemiyorum !!!

Adamlar Magic Resist mi kastı :@

Bir oyunumdan görüntü :

Skill sıralaması.

İlk olarak W
    Sonra E
    En son Q fulluyoruz.
    Geldikçe ulti tabii ki.

3 levelda Q W E açıp harras 'a başlıyoruz.

Combo :

1

2

3

4

Not: ilk rehberim eksikler varsa söyleyin ekliyeyim. Hatalar varsa söylesin düzelteyim. İyi oyunlar

Dipnot: Resimler Mobafire ve League of Legends sitesinden alıntıdır. Açıklama ve çeviriler tamamen bana aittir.

Edit: düzenleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrunKeNN PunK -- 4 Mart 2012; 16:55:30 >

• fizz ilk aldığım herolardan ben genellikle
    doran ring
    bot-pot
    40ap
    mage botu
    ve hemen bir rod of ages çıkıyorum
    sonra guardian angel alınca baska buff a gerek kalmıyor
    bi 140ap veren şapka çıkıncada çok iyi işler başarıyorum

rehber için teşekkürler
  • Bana nisbet yapar gibi build yapiyorsunuz :)
  • lich bane ne kadar erken çıkılırsa o kadar iyi. bu sırayla gidiliyorsa çok geç çıkılıyor demektir. ya lich bane rush yapın ya da rylai rush, ardından lich bane çıkılmalı. rehber iyi olmuş.

edit : evet summoner spellere ve masterylere pek dikkat etmemiştim açıkçası. ikisi de yanlış bence. klasik ignite-flash mid spelleri daha iyi. bir de ilk defa öyle mastery page görüyorum, ap karakterler açısından mana regen ve buff süresini uzatan mastery kesinlikle alınmalı. 21-0-9 uygundur. ayrıca senin yaptığın 21 ofansifte minionlara vurulan damage'i arttırmaya niye verdin pek anlayamadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazze -- 4 Mart 2012; 16:29:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazze

lich bane ne kadar erken çıkılırsa o kadar iyi. bu sırayla gidiliyorsa çok geç çıkılıyor demektir. ya lich bane rush yapın ya da rylai rush, ardından lich bane çıkılmalı. rehber iyi olmuş.

açıkçası ben zorda kalmadıkça rylai yapmıyorum ultimin e min slowu yetiyor artıyor bile adam yakalamada sıkıntım yok yaparsam can için yapıyorum.

lich bane de vuruş gücünü baya etkiliyor yapılması gerekli itemlerden.
  • ayrıntı yok
    masteries kötü ıyk kaka ee
    seal armor yerine başka bir şey yapılması tarafındayım
    spell ignite flash daa iyi olurdu
    hem rod hem rylai iyi gözükmedi bana ben zaten ikisini de almıyorum direk rabadon lich bane
    ayrıntı da pek yok daha iyi olabilirdi
  • Bence roa'dan sonra hemen bir sheen sıkıştırılabilir o araya hiç yoktan on hit efektten daha erken yararlanılabilir late'i beklemeden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ap Shaco Rehberi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle resimli falan iyi olmuş , ancak bence bazı hata veya eksikler var.

1.Summoner spell olarak ghost ignite alın diyorsun ancak mastery olarak utilitye 1 verionki ,ghost ve ignite offense bölümündedir.
    2.Benim görüşüm glypleri flat ap yapman ya da en azından sealleri hp per 18, yada mana regen yapman daha iyi olabilir.
    3.Ghost yerine flash alman daha iyi olur bence hani zaten 2 tane flash gibi spell var desende bence yinede gerekli bi spell flash.
    4. Laning bölümüne biraz daha açıklayıcı olsan daha iyi olurdu 3 levelden sonra domine edersiniz zaten demişsin ama nasıl olduğunuda açıklasan daha iyi olur.

Misal ben fizzle oynarken earlyde en büyük problemim adama combo yapıyorum ancak minionlardan belli bi damage yiyorum adamda eğer vurabilirse güzel bi trade yapmış olup ben manamı kullandığımla kalıyorum .Şu yukarda koyduğun oyunun early bölümünü frapsla falan kaydedersen veya direk replay koyarsan daha yararlı olur.

5.Antisi nedir ,Fizz neyin antisidir veya olabilir .

bunlarıda yazarsan çok daha güzel bi rehber olur.

• RoA ve rylai kotu bir ikili tamam can var ama mr, armor yok. RoA cikildiysa durum iyi kotu farketmez rabadon cikilmali hemen ayirca fizzin e ve r slowluyor zaten rylai alinmamali bence. bu arada lich bane cikilmadan once RoAdan sonra bir sheen cikilmasi iyi olur mana sorunun ortadan kalkar RoA ile birlesince. ghost ve ignite kullaniyorsun niye utilitydeki summoner's insight'i actin ki? ikisini de etkilemiyor summoner's insight. ayrica RoA cikmak yerine 2 dorans stackleyebilirsin sonra sheen alip rabadon rush yaparsin buradan sonra rylai cikmak mantikli olabilir hp icin RoA cikilmadan yani.

ozetle core item build:Bot+3pot, cataclyst protector,sheen RoA, rabadon, lich bane.
    veya; bot+3pot, 2 tane doran's ring, sheen, rabadon,(burada istersen giants belt cik) lich bane, rylai.

bu ikisinin ustune armor icin hourglass, mr icin abyssal scepter cikilabilir. magic pen icin void staff iyidir. botlar genelde sorc shoes ama cc cok falan diyorsan merc threads de alinabilir. ayrica cc ve magic resist icin quicksilver sash alinabilir.

runelara gelirsek mid gidiliyorsa sarilar mana regen, maviler ap per level veya flat magic res olabilir. top gidiliyorsa(ap olarak) sarilar flat armor maviler scaling magic resist kasilabilir ve top isen RoA yolunu mid isen rabadon rush yolunu izlemen iyi olur. yani midde cok squish kasiliyor ama iyi harass yapiyor mana regen sayesinde topta biraz beefy kasiliyor ama middeki kadar olmasa da burst'u daha iyi oluyor.

masteryler icin konusacak olursam midde 9 puan utility'e(mana regen icin) topta 9 puan defans'a(veteran's scar alinacak sekilde) gidilmesi dogru olur.

• Herkes sheen diye tutturmuş ben rabadondan sonra sheen yapıyorum sonra lich bane .pek bir etkisi yok bence fizz e.

@mcgrady121

- o 1 mastery flash için genelde kimse ghost kullanmaz. 15 sn cd veriyor utility.
    - Rune fikrine katılmıyorum.

@SwiftShadow

-Fizz in mana sıkıntısı yok ben hiç mana sıkıntısı çekmedim.
    -Zaten RoA dan sonra rylai defansif olarak yapılabilir dedim dikkatli oku defansa gerek yoksa rabadon sheen çıkılır.
    - Biz ap carry kasıyoruz tank kasmıyoruz. O saydıkların ap tank itemleri. Ben sadece başta sağlam olması için flat def rune larını kullanıyorum.
    - mana regen gerekli olmadığı için masteries ve rune harcamayada gerek yok.

@ kazze

-Minion farmlamak için verdim. alternatifi yok varsada %1 dmg dealt gereksiz zaten.
    -Oraya kocaman 21-0-9 alternatif yazdım görmediysen ne yapayım.
    -Manaya gerek yok zaten.
    - 1 utility Flash için düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrunKeNN PunK -- 4 Mart 2012; 16:53:42 >

• Rune lerimiz ayni ama mastery ve build biraz farkli. Bugun bir deneyim bakalim nasil sonuc alacagim. Deneyecegim oyuna seninle gircem haberin olsun :)
  • Fizz dominionda op,history koydurtmayın şimdiAyrıca ben ilk e max yapıyorum sonuçta 5-6 saniye oluyor ki çok kullanışlı yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

Rune lerimiz ayni ama mastery ve build biraz farkli. Bugun bir deneyim bakalim nasil sonuc alacagim. Deneyecegim oyuna seninle gircem haberin olsun :)

akşam atarız
  • surekli w-q yap bakalim var mi yok mu mana sikintisi? ayrica hourglass ve abyssal scepter bayagi iyi esyalar tank ol diye degil feedlenmis biri varsa diye karsisinda biraz daha fazla kal diye. ap tank esyasi ne demek ayrica summoner's insight ghost veya ignite'a bir katki saglamiyor. masteries fail olmus biraz. mana sikintisi cekmemen mumkun degil. ayrica hourglass'in aktifi ve abyssal scepter'in flat magic resist reduction'i gayet yararli oluyor. muhtemelen bunlari alana kadar oyun biter ama oldu ki bitmedi burstleri bir nebze azaltmak icin bu ikisinden biri tercih edilebilir. tabi sana kalirsa ad carryler de 5. veya 6. esyalarini bosuna BV, GA, QSS cikiyor ne gerek var carryde resistance'e.
  • neredeyse tüm carryleri, ek olarak Vladimir ve Mundo'yu counterler. İyi bir fizz oyuncusunun mana sıkıntısı çekmeyeceği konusunda hemfikirim ama, bence kesinlike daha ofansif oynanmalı ve kasılmalı, ne de olsa bir E skillimiz var. Ve bu skill için kesinlike %40 cooldown dizilmeli diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrunKeNN PunK

Herkes sheen diye tutturmuş ben rabadondan sonra sheen yapıyorum sonra lich bane .pek bir etkisi yok bence fizz e.

-Zaten RoA dan sonra rylai defansif olarak yapılabilir dedim dikkatli oku defansa gerek yoksa rabadon sheen çıkılır.
    - Biz ap carry kasıyoruz tank kasmıyoruz. O saydıkların ap tank itemleri. Ben sadece başta sağlam olması için flat def rune larını kullanıyorum.

@ kazze

-Minion farmlamak için verdim. alternatifi yok varsada %1 dmg dealt gereksiz zaten.
    -Manaya gerek yok zaten.

senin yaptığın builde tamamen çöp falan demeye çalışmıyorum sadece eleştiri yapıyorum şöyle şöyle daha iyi olabilir diye. görmemişim kusura bakma. ayrıca fizzin minion kesmede bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum ben sonuçta w skillinin pasifiyle gayet de rahat minion kesiliyor. ap herolar için bence çok gereksiz bir şey minion farm için ona vermek. %1 dealt damage niye gereksiz olsun ki, late gamede sen bir combonda 1000+ damage vuruyorsun +%1.5 gayet de iyi bence.

he manaya nasıl gerek yok onu da anlamadım, bütün ap herolar için mana gereklidir. mana regen sealler falan da yok yani hem masteryde almıyorsun. catalyst rushlıyorsun tamam ondan belki almıyor olabilirsin ama fizz early gamede gayet de fazla burst damage vurabilen bir champ, earlyde catalyst yerine daha fazla ap itemine yönelirsen çok daha fazla iş yapar fizz.

ayrıca sheen nasıl gereksiz, fizz çoğu ap carrynin aksine basic ataklarını da combonun içine katıp onunla burst damage vuran bir champ. he bu arada fizzi yani gidebildiğin kadar tanky gitmen lazım çünkü teamfightta bir xerath, cassiopeia falan değilsin uzaktan burst damage vurasın. milletin arasında savaşıyorsun fizz ile. mecburen fightta fazla kalman lazım bunun içinde defansif itemler şart.

• Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazze

quote:

Orijinalden alıntı: DrunKeNN PunK

Herkes sheen diye tutturmuş ben rabadondan sonra sheen yapıyorum sonra lich bane .pek bir etkisi yok bence fizz e.

@ kazze

-Manaya gerek yok zaten.

senin yaptığın builde tamamen çöp falan demeye çalışmıyorum sadece eleştiri yapıyorum şöyle şöyle daha iyi olabilir diye. görmemişim kusura bakma. ayrıca fizzin minion kesmede bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum ben sonuçta w skillinin pasifiyle gayet de rahat minion kesiliyor. ap herolar için bence çok gereksiz bir şey minion farm için ona vermek. %1 dealt damage niye gereksiz olsun ki, late gamede sen bir combonda 1000+ damage vuruyorsun +%1.5 gayet de iyi bence.

he manaya nasıl gerek yok onu da anlamadım, bütün ap herolar için mana gereklidir. mana regen sealler falan da yok yani hem masteryde almıyorsun. catalyst rushlıyorsun tamam ondan belki almıyor olabilirsin ama fizz early gamede gayet de fazla burst damage vurabilen bir champ, earlyde catalyst yerine daha fazla ap itemine yönelirsen çok daha fazla iş yapar fizz.

ayrıca sheen nasıl gereksiz, fizz çoğu ap carrynin aksine basic ataklarını da combonun içine katıp onunla burst damage vuran bir champ. he bu arada fizzi yani gidebildiğin kadar tanky gitmen lazım çünkü teamfightta bir xerath, cassiopeia falan değilsin uzaktan burst damage vurasın. milletin arasında savaşıyorsun fizz ile. mecburen fightta fazla kalman lazım bunun içinde defansif itemler şart.

evet yazdıklarının hepsini okudum kendine göre haklısın ama bişeyi unutmuşsun herkesin oyun tarzı farklı ,

aslında suç bende çünkü rehbere oyun tarzını eklemedim eklemeyi planlıyorum yakın zamanda boş vaktim olunca.

bu arada 1000 dmg in %1 i 10 yapar çok mu gerekli ?

- sheen skill bastıktan sonraki düş vuruşunu 2 katına çıkarıyordu sanırım. w basıp q basıp adama atladın ekstra 50 mi vurcan 100 mü vurcan değmez bence

lich bane alıcak param olunca sheen alırım. benim fikrim seninkinede saygı duyarım.

• as de kasmayı denedin mi fizze çok kullanışlı oluyor. bak geçen farklı bir build kullandım hoşuna gidebilir. sorcerer's shoes-nashors tooth-lich bane-malady-guinsoo's rageblade-rabadon epey squishy oluyor ama w ile harika işler yapıyor. tabi istersen malady satıp defansif bir item de alabilirsin latede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skRillleexx_ -- 5 Mart 2012; 19:34:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skRillleexx_

as de kasmayı denedin mi fizze çok kullanışlı oluyor. bak geçen farklı bir build kullandım hoşuna gidebilir. sorcerer's shoes-nashors tooth-lich bane-malady-guinsoo's rageblade-rabadon epey squishy oluyor ama w ile harika işler yapıyor. tabi istersen malady satıp defansif bir item de alabilirsin latede.

ap burst fizz kastığım için as kasmıyorum ama tanky as hybrid kasılabilir, ne kadar etkili olur tartışılır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.