Şimdi Ara

Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba tatilde olduğum için genelde internetteyim öyle pek şey yapamıyorum maalesef Ben de size en sevdiğim karakterlerden biri olan Fizz'in rehberini yapmak istedim. Başlık saçma diye okumayanlar olacak eminim ama yararlı ve bilmediğiniz şeyler vardır eminim

    Şimdi yavaş yavaş rehberimize başlayalım.
    Neden Fizz ?

    Fizz oyundaki en rahat harrasa sahip diyebilirim rakibimiz turretin orda iken bile damage yemeden rahatça pata küt girebiliyoruz

    E yeteneği sayesinde çoğu ultiden kurtulabiliyoruz.

    Esnek bir build seçeneği var Ap-Ad offtank, Ap, Ad, Hybird kasabiliyoruz Ad ve Hybird çok etkili olmasada Ap-Ad off tank ve Ap ile gayet güzel damageler vurabiliyoruz.

    Cooldownları kısa.

    Forum çilingirleri için en önemli olan şey mobility var

    Önce size yeteneklerinden bahsedeceğim :

    Dalgalarımızın dümencisi balık adam ( ) :  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu-

    Pasifimiz Çevik Dövüşçü  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- : Fizz'in çevikliği birimlerin içinden geçmesini ve normal saldırılardan daha az fiziksel hasar almasını sağlar. Yorumum : Açıkçası ben bu pasif sayesinde bir çok kez hayatta kaldım. Syndra ulti vs. attı sonra düz vuruş yapıp geri döndü öldüğümü sanıp ama hep 2-3 can ile kaçtım . Minyonlara değmemesi de ayrı güzel ayrıca duvarlardan atlamamızı vs. sağlayacak onları da göstereceğim. Pasif 4/6/8/10/12/14 daha az hasar alması olarak her 3 levelde artmaktadır.

    ----

    Q yeteneğimiz Zıpkın Saldırısı  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- :

    Fizz hedefine atılarak onu deşip geçerken, büyü hasarına ve vuruş etkilerine yol açar.Fizz hedefini deşip geçerken normal saldırı gücünün yanı sıra ( %100 ad) , 10/40/70/100/130 (+0.6) büyü hasarı da verir. Bu yetenek vuruş anı etkilerini tetikleyebilir.

    Bedel : 50/55/60/65/70 Mana

    Menzil : 550

    Manası levellere göre gayet az bir skillimiz olduğu için ve gayet yeterli bir hasara sahip olduğu için ikinci hasar kaynağımız bu skill ve bunu ikinci olarak fulleyeceğiz . (Oyun sonunda adclere iki veya duruma göre tek atan skillimiz.[W pasif ve aktifi ile.] )
    https://store.donanimhaber.com/de/ac/92/deac9246b4c0b40ac881daec5bddb034.png

    *Jax E, Fiora W, Pantheon pasifi bu yeteneği engeller.

    *Vuruş anında etki gösterdiği için :  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- ,  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- ,  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- ,  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- ,  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- ,  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- vb. itemlerde bu yetenek sayesinde çalışır.

    *AD lifesteal kasanlar için bu yetenek ile can doldurabilir

    ----

    W yeteneğimiz Deniztaşı Zıpkın  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- : Fizz'in Çatalı rakiplerinde yaralar açar ve hedefin eksik canına bağlı olarak büyü hasarı verir.

    Pasif : Fizz'in saldırıları rakiplerinde kesik yaraları açar ve 3 saniye boyunca 30/40/50/60/70 (+0.35) artı hedefin eksik canının %4/5/6/7/8 kadarına eşdeğer büyü hasarı verir. (minyonlara karşı en fazla 300)

    Aktif : 5 saniye boyunca, Fizz'in saldırıları vuruş anında fazladan (+0.35) büyü hasarı verir ve hedefinde Ağır Yara açarak, hedefin aldığı iyileştirme etkilerini %50 azaltır.

    Bedel : 40 Mana

    W skilliniz tam bir tutuştur skillidir.(Bütün skilleri bitirdikten sonra,kombomuzdan bahsedeceğim.)

    Not: Her saniye pasifte belirtilen hasar kadar vurmaz.Yazan hasar üçe bölünüp her saniye vurur.
    Yani 1 level deniztaşı zıpkın yeteneği 3 saniye boyunca her saniye 10 hasar verir.

    ---

    E yeteneğimiz Oyunbaz/Düzenbaz  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- : Fizz havaya sıçrar ve çevik bir şekilde kargısının üstüne konarak hedef alınamaz hale gelir. Fizz bunun ardından zemine darbe indirmeyi ya da tekrar sıçrayarak sert bir iniş yapmayı seçebilir.Fizz çatalının üzerinde imlece doğru zıplar ve saldırılara hedef olmaz hale gelir; ardından yere vurarak, yakındaki rakiplere 70/120/170/220/270 (+0.75) büyü hasarı verir ve onları 2 saniyeliğine %40/45/50/55/60 yavaşlatır.Fizz çatalının üzerindeyken bu yeteneğin tekrar etkinleştirilmesi, Fizz'in yere vurmak yerine imlece doğru tekrar zıplamasını ve daha küçük bir alandaki rakiplere 70/120/170/220/270 (+0.75) büyü hasarı vermesini sağlar.


    Bedel : 90/100/110/120/130 Mana


    Menzil : 400

    E skillimiz tam anlamıyla bizim kurtuluşumuz.E skillimizle gerek kovalama , gerek kaçma , gerek bazı özel yerlerden,duvarlardan geçme işlerini çok rahat yapabiliyoruz.(Kombomuzda büyük bir yeri var.)

    * Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- 'in  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- yeteneği ,  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- ' in  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- yeteneği ,  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- 'in  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- yeteneği ve  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- 'in  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- yeteneğinden hasar almadan kurtulabilirsiniz.

    *Q yeteneğimizi kullandıktan sonra bu yeteneği kullanabilmek için 0,5 saniye beklemeliyiz

    *Duvarlardan atlayabilirsiniz

    ---

    Ve harika ultimiz Denizin Dişleri  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- : Fizz, rakiplere dedanan ya da arazide dolanan ve şampiyonlara dadanırsa onları yavaşlatan büyülü bir balık gönderir. Kısa bir aradan sonra, yeraltından bir köpek balığı fırlar ve balığın etrafındaki rakiplere hasar vererek onları savurur.Fizz şampiyonlara yapışarak hareketlerini %50/60/70 yavaşlatabilen, büyülü bir balık gönderir. Balık şampiyonu ıskalarsa, kısa süreliğine yerde kalarak, üstünden bir şampiyon geçerse ona yapışır.1.5 saniye sonra, zeminden bir köpekbalığı fırlar ve geniş bir alana 200/325/450 (+1) büyü hasarı vererek, darbe alan bütün rakiplerin hareket hızını 1.5 saniyeliğine %50/60/70 azaltır.


    Bedel : 100 Mana


    Menzil : 1275

    İşte mükemmel ultimiz.Sıçra ile çok büyük bir refleksle kaçılmadıkça bu skill gayet etkili olacaktır rakibin üzerinde.Ultimizin yavaşlatması ise çok fazladır.

    *Arındır (  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- ) , Gangplank E (  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- ) ve Civalı Kuşak (  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- ) ile bu ultiden kurtulabilirsiniz. Eğer fizz sizseniz bunlara hiç bulaşmayın ultinizi fail edebilirler

    ---

    Yetenek Sıralaması : E ile başlayıp E fullerseniz hem farm hem de kill alabilirsiniz bol bol. Sonra Q sonra W. Bottomlane ve Toplane'e gank atarak onların da kasmasını sağlayabilirsiniz kasmadıysanız da oradan kill çıkartabilirsiniz kendinize . Sakın tüm killeri toplamayın takımıza da bırakın da onlarda kassın

    ---

    İtem dizilimi : Size blue verecek bir jungle var ise  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- ve 2x  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- ile başlamak en doğru tercih olacaktır. Eğer size blue vermeyecek bir jungle var ise (maokai vs.)  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- ve 3x  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- ile başlamak doğru bir seçim olacaktır.

     Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu-  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu-  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu-  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- [simage]  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu-  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- (diziliş öylesine yaptım ama full build budur bana göre tabikide. ölümateşi core item dense de bence core item zhonya'dır nedenini anlatacağım).

    Kullandığım rün ve kabiliyetler :  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- rünleri bir türlü yükleyemedim o yüzden yazacağım sonra editlerim unutmazsam : kırmızılar : büyü nüfuzu , sarılar : zırh , maviler : büyü direnci , büyükler : yetenek gücü .

    ---

    Zayıf olduğu karakterler :  Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- : Pasifi sayesinde damage yemiyor bizden. O yüzden kaçın bundan .
     Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- : W yeteneği sayesinde bizi yerimizde tutacak böylece skill atamayacağız ama kendisi ve varsa yağdıracak sonra biz alacağız tabi
     Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- : Ultisi sıkıntı bize atarsa Ryze gibi duracağız yerimizde kendisine atarsa skiller boşa gidecek.
     Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- : Ultisi ile tam bir baş belası her skilimizi dodgelar ultisi ile.
     Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- : Ct'si de olursunuz Ct'de yersiniz. Ultilerinizi düzgün kullanan lane'i alır
     Fizz - Köpekbalığımın Midesi -Rehber Tadında Konu- : Stun gelince dalma stun yoksa dal

    ---

    Kombolar : R-W-Q-E ya da R-E-W-Q ile tek atabilirsiniz Ayrıca bu videoda gördüğünüz gibi E ile havadayken zhonya basarsanız adama w + e vurmuş olursunuz.

    Başlarda düzgünce yapıyordum ama sonlara doğru uykum geldiği için biraz kendimi saldım kusura bakmayın size yararlı olduysa ne mutlu bana unuttuğum bir şey varmış gibime geliyor bulursam onu editlerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teyfik Sikret -- 30 Ağustos 2014; 22:04:10 >







  • Poke atan herolar biraz zorluyo Dodge için E kullanıyosun mana bitiyo zaten
  • çok iyi rehber, tanıdıgımdan değil hepsini okudum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abinos41

    Poke atan herolar biraz zorluyo Dodge için E kullanıyosun mana bitiyo zaten

    Açıkçası ben çok mana kullanmıyorum lane safhasında. Arada q ile dürtüp e ile hemen uzaklaşıyorum . Blue almaya çalışın belli bir zamandan sonra solo bile alırsınız zaten. Eğer mavi veren yoksa ya karşı ormancı/mid'i kesin ya da kristal matara veya mavi iksir alın.
  • 2011 de çıkmış bir şampiyonun rehberini yaptığın için teşekkürler.Çok faydalı oldu
  • bence talon fizzi alabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BILDIRCAN

    2011 de çıkmış bir şampiyonun rehberini yaptığın için teşekkürler.Çok faydalı oldu

    Azir rehberi mi yapacaktım?

    Nasıl alacağına bağlı ama. Mesela ilk hamleyi fizz yaparsa (ulti atarak) talon ulti bassa bile yine de o hoplar ( ) ora e ile falan atlarsın ve talon zıpladığı için de ultisi boşa gidip görünür
  • ilk bi göz atmak için baktığımda sheen shiv botrk falan gördüm ölüyordum dostum rehber güzel eline emeğine sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nyph

    ilk bi göz atmak için baktığımda sheen shiv botrk falan gördüm ölüyordum dostum rehber güzel eline emeğine sağlık

    onlar örnekler ad kasmak isteyen olur diye teşekkür ederim dostum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tony Bongiovi

    quote:

    Orijinalden alıntı: BILDIRCAN

    2011 de çıkmış bir şampiyonun rehberini yaptığın için teşekkürler.Çok faydalı oldu

    Azir rehberi mi yapacaktım?

    Nasıl alacağına bağlı ama. Mesela ilk hamleyi fizz yaparsa (ulti atarak) talon ulti bassa bile yine de o hoplar ( ) ora e ile falan atlarsın ve talon zıpladığı için de ultisi boşa gidip görünür

    hayir yani bu rehberin amaci ne internette binlerce fizz rehberi varken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Build 5 item ve buildin sirasini duzgun yaz ilk rabadon sandim da zaten build standart.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir sürü şey öğrendim, fizz rehberi ve fizz'i hiç merak etmememe rağmen bu rehberi görüp okudum ve şampiyon havuzumda var olan fizz'i oynamak istedim bu arkadaş sayesinde.
    Üşengeçlikten bir tarafı yosun tutacak adamlar laf etmesin rehber yapanlara lütfen.

    Rehber yazan arkadaşa da teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • jungle fizz rehberi falan yapsaydın değişiklik olurdu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BILDIRCAN


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tony Bongiovi

    quote:

    Orijinalden alıntı: BILDIRCAN

    2011 de çıkmış bir şampiyonun rehberini yaptığın için teşekkürler.Çok faydalı oldu

    Azir rehberi mi yapacaktım?

    Nasıl alacağına bağlı ama. Mesela ilk hamleyi fizz yaparsa (ulti atarak) talon ulti bassa bile yine de o hoplar ( ) ora e ile falan atlarsın ve talon zıpladığı için de ultisi boşa gidip görünür

    hayir yani bu rehberin amaci ne internette binlerce fizz rehberi varken

    ne bu atar yav




  • Baya iyi rehber eline sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiddlesticks w dan kaçamazsın yanlış bilgilendirme yapma
  • Emeğine sağlık ad offtank fizz denemeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ledulth

    jungle fizz rehberi falan yapsaydın değişiklik olurdu

    İşte bunu unutmuştum ya editleyip bir de jungle ve ad off tank Fizz rehberi yapacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden W fullerdik. Nerften sonra bir daha hiç oynamadım geçen oyunda adama niye w fullemiyorsun dedim bütün oyun güldü bana
  • Ay sen kıskandın mı yerim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.