Şimdi Ara

Fiziksel ve Kimyasal Değişim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fiziksel=>Yırtılma,ezilme,kırılma,ufalanma,hal değişimleri,çözünme (şekerin suda çözünmesi)....
    Kimyasal=>Yanma,nötrleşme,pas,çürüme,kokma,ekşime,küf,elektroliz,çözünme (Metalin asitte çözünmesi)...

Arkadaşlar başka bilen varsa yazsın kolay konu kaçmasın...

• Cok degisik degisik ornekler var ya mesela gokkusagi olusumu fiziksel, hava yastiginin acikmasi kimyasal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: idk18

Cok degisik degisik ornekler var ya mesela gokkusagi olusumu fiziksel, hava yastiginin acikmasi kimyasal

işte sıkıntı.Abuk subuk bir şey verilse yanarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anildoganci

quote:

Orijinalden alıntı: idk18

Cok degisik degisik ornekler var ya mesela gokkusagi olusumu fiziksel, hava yastiginin acikmasi kimyasal

işte sıkıntı.Abuk subuk bir şey verilse yanarız.

Bir bak istersen
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=59189638&p=1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimyasal her değişim aynı zamanda fizikseldir.
    Gökkuşağı oluşumunda ışık kırılması olur. Bu fiziksel bir olaydır.
    Hava yastığının mekanizmasını da kimya hocam anlatmıştı. Kazada darbe gelince mekanizmada bir çakmak çakılıyor. Yanan azot gazı ise şişerek hava yastığının açılmasını sağlıyor.
  • küf kimyasal bir degisim midir? benim kitaplarim var oyle bir igrenc evde kaliyorum ki Allah daha da sabir versin sahsima artik dayanamayacak noktaya geldim. kitaplarim sarardi dis kapaklari bukulmeye basladi bozulan dvd bile gordum. Simdi benim merak ettigim sey ben baska bir eve tasinsam bu kitaplarim o evde de kuf olusumuna sebep olur mu? bir de duvarlari su baloncuklu plastiklerle ortsem rutubeti onleyebilir miyim yoksa bir ise yaramaz mi? ya da uzun vadede mi etkisini yitirir. evet biraz bilgi istiyorum. ayni seyi dolabimin icine uygulasam bir caresi olur mu? indirim doneminde aldigim orijinal degeri 700tl olan abdullah kiğılı marka takim elbisem kilif icinde bile les gibi kokmus. cildirmak uzereyim ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herr18 -- 23 Mart 2013; 23:55:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.