Şimdi Ara

FizikMatematikKULÜBÜ YGS-LYS'16(Yeni mat sorusu-9temmuz)(Sorularınızın Çözümleri+Yeni sorular) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
54
Favori
8.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GuideDr019

Yeni matematik sorusu cevaplarınızı ve yorumlarınızı esirgemeyiniz
     FizikMatematikKULÜBÜ YGS-LYS'16(Yeni mat sorusu-9temmuz)(Sorularınızın Çözümleri+Yeni sorular)

Güzel soruymuş sınavda çıkabilecek cinsten. Göz bakışı 4 gibi gözüküyor ama

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

FizikMatematikKULÜBÜ YGS-LYS'16(Yeni mat sorusu-9temmuz)(Sorularınızın Çözümleri+Yeni sorular)

ben de 4 diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yogurtcanavari -- 17 Temmuz 2013; 5:43:25 >

• 61/7 yaparsak alimizde 7k+5 gibi bir sayı olur yani C-D-E-F-G-A-B şeklinde gidiyor 56 tane beyaz tuş olduktan sonra son beş tuş C-D-E-F-G şeklinde olur. Bizim vatandaş söylemesi gereken dört tuşu atlamışsa yani dört tuş ileri gitmiş ise C-D-E-F-G + A-B-C-D-E yapmıştır. A-B-C-D tuşlarını söylemeden E tuşunu söylemiştir :)

Düzeltme: Bence cevap C)E yazmayı unutmuşum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofire -- 17 Temmuz 2013; 6:04:26 >

Orijinalden alıntı: G.House M.D

61/7 yaparsak alimizde 7k+5 gibi bir sayı olur yani C-D-E-F-G-A-B şeklinde gidiyor 56 tane beyaz tuş olduktan sonra son beş tuş C-D-E-F-G şeklinde olur. Bizim vatandaş söylemesi gereken dört tuşu atlamışsa yani dört tuş ileri gitmiş ise C-D-E-F-G + A-B-C-D-E yapmıştır. A-B-C-D tuşlarını söylemeden E tuşunu söylemiştir :)

İyi de siyah tuşları , tuştan saymiyor muyuz? Bana gore de 1 oktav icinde 7 beyaz 5 tane de siyah tus var. Buna gore 60. tuşta(5. Oktavin son tuşu) B diyor. Sonra 61. yani son tuşa basarken C demesi gerekirken C-D-E-F yi atlayip G diyor. Benim dusuncem bu yonde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: yogurtcanavari

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

ben de 4 diyorum

bede 4 diyorum yani 444

• oktav sorusuda cevap e sıkkımı siyah tuslarıda sayacagız heralde
  • piyanoyu bilmiyorum ama benim bildiğim 1 oktavda 7 nota olur 1 nota da 8 tane de bir tekrarlanır. siyah tuşlar notaların bemol ve diyezleri oluyor diye düşünmüştüm hep. bu durumda siyahlar sayılmaz ama?
  • 2
    quote:

Orijinalden alıntı: 3nokta

quote:

Orijinalden alıntı: G.House M.D

61/7 yaparsak alimizde 7k+5 gibi bir sayı olur yani C-D-E-F-G-A-B şeklinde gidiyor 56 tane beyaz tuş olduktan sonra son beş tuş C-D-E-F-G şeklinde olur. Bizim vatandaş söylemesi gereken dört tuşu atlamışsa yani dört tuş ileri gitmiş ise C-D-E-F-G + A-B-C-D-E yapmıştır. A-B-C-D tuşlarını söylemeden E tuşunu söylemiştir :)

İyi de siyah tuşları , tuştan saymiyor muyuz? Bana gore de 1 oktav icinde 7 beyaz 5 tane de siyah tus var. Buna gore 60. tuşta(5. Oktavin son tuşu) B diyor. Sonra 61. yani son tuşa basarken C demesi gerekirken C-D-E-F yi atlayip G diyor. Benim dusuncem bu yonde

Org sorusunun cevabı E şıkkı yani G olur. 1 oktavlık aralık içerisinde 7 beyaz tuş bulunur ancak 5 yarım sesle(siyah tuş) birlikte bir oktav aralıkta soruda da görüldüğü gibi 12 tuş bulunur. O halde bu org 60(5 oktav)+1 tuşlu olduğuna göre C ile başlarsa C ile biter. Ancak 4 nota atladığı için 61. tuşa bastığında G tuşunu seslendirir. Cevap ve yorumlar için teşekkürler.

Altıgen sorusunun cevabı C şıkkıdır. Ayrıntılı çözüm isteyenler olursa paylaşabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuideDr019 -- 17 Temmuz 2013; 13:24:15 >

FİZİK MATEMATİK KULÜBÜ FACEBOOK SAYFASI:FACEFMKULÜBÜ
    DONANIM HABER SAYFASI:DHFMKULÜBÜ

• Yeni matematik sorusu yorum ve cevaplarınıza hazırdır. Katılımlarınız için teşekkürler

• Önceden sorduğum ösym tarzı güzel bir matematik sorusu. Yorum ve cevaplarınızı bekliyor

https://www.dropbox.com/s/btenz8xljemj478/M-7.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuideDr019 -- 17 Temmuz 2013; 18:36:20 >

• GuideDr019 G kullanıcısına yanıt
    taban aritmatiği sorusunun cevabı a mı hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanak_96 -- 17 Temmuz 2013; 19:20:10 >

Önceden sorduğum ösym tarzı güzel bir matematik sorusu. Yorum ve cevaplarınızı bekliyor

https://www.dropbox.com/s/btenz8xljemj478/M-7.jpg

@GuideDr019

• quote:

Herhangi bir fikri veya çözümü olan yok mu ???

Kendin mi yazıyorsun soruları?
    MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
    MADDE 3: Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır.
    MADDE 4: Anayasa'nın 1'inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyet'in nitelikleri ve üçüncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: %95

quote:

Herhangi bir fikri veya çözümü olan yok mu ???

Kendin mi yazıyorsun soruları?

Altında ismim yazan soruları ben yazıyorum. Nitelik olarak ösym nin standart sapmayı yükselten soru tiplerine yakın yazmaya çalışıyorum. Alıntıladığım soruların alıntı olduklarını belirtiyorum. Kimsenin emeğini bana aitmiş gibi göstermem, bu çok utanç verici bir şey. Benzer sorular başka yerlerde karşınıza çıkabilir. Bir çok kişi gibi benim de amacım ösym standartlarında soru hazırlamak.

• quote:

Orijinalden alıntı: scarymonster

@GuideDr019

Çözümlerin doğru konu başında kullanıyorum. Teşekkürler Farklı yollardan ayrıntılı çözüm isteyenler için paylaşabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuideDr019 -- 17 Temmuz 2013; 21:13:50 >

• hocam ne güzel sorular hazırlıyorsun yaratıcı sorular cevapları yazmasam da çözmekten zevk alıyorum.
    sizden isteğim yazarken belirsizlik hakkında biraz dikkat etmeniz. daha önce 2 kez yazmıştım 1.si ivmeli soruydu, hemen açıkladınız; 2.si piyanolu soru fakat dikkate almadınız yazdığımı. oktavlara basıp harfleri söylüyor demişsiniz fakat dediğim gibi oktavlarda 7 nota var, soru kökünde notaların diyez ve bemollerine (yarım nota yükseltilmiş veya alçaltılmış) basılacak diye bir şey yazmamışsınız, belirsizlik olmuş. ben hiç yarım notaları hesaba katmadan direkt 1 oktav 1 oktav yaptım mesela soruyu yanlış oldu. diğeri de mesela bu f-5.jpg isimli soru. A aracının durduğuna dair bilgi vermemişsiniz ve soruda yavaşlamaya başlıyor demişsiniz, ne kadar ihtimali göz önünde bulundursam da cevaba bakayım dedim A'yı durdurarak çözmüşsünüz.
  • quote:

quote:

@GuideDr019

Çözümlerin doğru konu başında kullanıyorum. Teşekkürler Farklı yollardan ayrıntılı çözüm isteyenler için paylaşabilirim

Şimdi tekrar baktım da 7 sol 1 sağ yapınca 1214 geliyor.

1-6665
    2-7775
    3-8885
    4-9995
    5-0005
    6-1115
    7-2225

8-1214

• Mesajım bulunsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

@GuideDr019

Şimdi tekrar baktım da 7 sol 1 sağ yapınca 1214 geliyor.

1-6665
    2-7775
    3-8885
    4-9995
    5-0005
    6-1115
    7-2225

8-1214

Güzel tespit teşekkürler Kendi sorumda düştüm Hemen çözümü düzeltip tekrar paylaşıyorum. Kusura bakmayın oruç + alıntı olduğunu düşünmenizi engelleyecek özgünlüğe sahip soru sorma dürtüsünün baskısı böyle hataları yanında getirebiliyor. Bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışırım

• quote:

Orijinalden alıntı: yagmur adam

hocam ne güzel sorular hazırlıyorsun yaratıcı sorular cevapları yazmasam da çözmekten zevk alıyorum.
    sizden isteğim yazarken belirsizlik hakkında biraz dikkat etmeniz. daha önce 2 kez yazmıştım 1.si ivmeli soruydu, hemen açıkladınız; 2.si piyanolu soru fakat dikkate almadınız yazdığımı. oktavlara basıp harfleri söylüyor demişsiniz fakat dediğim gibi oktavlarda 7 nota var, soru kökünde notaların diyez ve bemollerine (yarım nota yükseltilmiş veya alçaltılmış) basılacak diye bir şey yazmamışsınız, belirsizlik olmuş. ben hiç yarım notaları hesaba katmadan direkt 1 oktav 1 oktav yaptım mesela soruyu yanlış oldu. diğeri de mesela bu f-5.jpg isimli soru. A aracının durduğuna dair bilgi vermemişsiniz ve soruda yavaşlamaya başlıyor demişsiniz, ne kadar ihtimali göz önünde bulundursam da cevaba bakayım dedim A'yı durdurarak çözmüşsünüz.

Öncelikle yorumların için çok teşekkürler

Anlıyorum soruları yazarken odaklandığım noktaların değişkenliğinden ve sorunun çok dolu dolu ya da bomboş görünmesini engellemeye çalıştığımdan dil kusurlarına bağlı olarak sorularda bazı eksiklikler meydana gelebiliyor. Denemelerde olduğu gibi soruları paylaşmadan önce tekrar tekrar farklı bakış açılarıyla kontrol etme imkanını takdir edersiniz ki bulmak benim için mümkün değil. Bu engeli sizlerin yorumlarıyla aşabileceğimi düşünüyorum. Sorularda eksik ya da hatalı kavramlar gördüğünüzde uyarmanız hem benim yararıma hem de sınava hazırlanan diğer arkadaşların yararına olacaktır.

* Piyano sorusunda cevabında açıkladığım gibi 1 oktav aralık olarak do ile başlayıp si ile biter ve org gibi tuşlu enstrümanlar için bir oktav aralığında sorudaki şekilde olduğu gibi 12 tuş bulunur. Soruda sadece beyaz olan tuşlara basılmıştır ancak siyah tuşlarda 1 oktav aralığının elemanları olup, soruda beyaz tuşları öğrenmek için onlara bastığı belirtilmiştir. Bu soruda eksik bir kısım yok sadece senin gündelik bilginin sorunun içeriğiyle çelişmiş olması yanlış bir sonuca ulaşmana neden olmuş.

*İvme sorusunda söylediğin gibi iki aracın da durduğu belirtilmeliydi. Cevabı buna göre hazırlanmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuideDr019 -- 18 Temmuz 2013; 0:00:43 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.