Bildirim
Fizik Sıvı Basıncı Sorularım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
11- a mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorusu olan adam -- 14 Kasım 2012; 20:03:49 > -
hayır :D -
quote:
Orijinalden alıntı: birefsanedirp.seco
hayır :D
fail :D 9 d mi :D
bide 11 in cevabını yazarmısın :D merak ettim
3.soruya da c derdim3 ü salladım ama yanlıstır ama bence yaa c ya e
hangi kaynak bunlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorusu olan adam -- 14 Kasım 2012; 20:10:40 > -
10.soru 1,2 ve 3 mü? -
http://e1211.hizliresim.com/13/g/fxkur.jpg L ve M.
Mantığı da şöyle olur muhtemelen:
Şimdi alttaki sıvının genleşmesiyle üstteki biraz daha yukarı çıkacak bir de kendisi de genleşecek.
Üsttekinin özkütlesi azalacak yükseklik artmasıyla doğru orantılı ama alttan da biraz daha yükseleceği için daha fazla olacak.
Dediğimi anlamadıysan değer ver mesela alttaki sıvıya 3h 2d de 2. durumda 4h 3/2d olur gibi sonra işlem yap çıkar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrium -- 14 Kasım 2012; 20:15:52 > -
5'e de C derdim -
Ilk 3 u EEC mi acele ile baktim oyleyse alintila cozmleri yazarm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: sorusu olan adam
quote:
hayır :D
fail :D 9 d mi :D
bide 11 in cevabını yazarmısın :D merak ettim
3.soruya da c derdim3 ü salladım ama yanlıstır ama bence yaa c ya e
hangi kaynak bunlar
esendir büyük ihtimal -
1d 2e 3c 4a 5 c -
cevaplar 1e 2a 3c 4d 5b. yayın da esen -
evet arkadaşlar yardımcı olabilecek yok mu? -
ilk soruda: 2. ve 3. kaplar düz kap olduğundan Gler=Fler eşittir; ancak 1. kap yukarı doğru genişleyen bir kap olduğundan G büyüktür Ften o zaman 2. ve 3. kabı dengelemek için 1. kabtaki sıvının ağırlığı daha fazla olmalı
X kabındaki sıvının hacmini tam bilmediğimizden yoğunluğu hakkında da kesin bir değere varamayız;ancak 2. ve 3. kaptaki sıvıların hacimleri ve ağırlıkları eşit olduğundan özkütlelerii eşittir.1.kaptaki sıvı daha ağır olmalı diğer kaplardan bu yüzden yoğunluğu daha büyük olmalı -
2. soru:X sıvısı Y den daha aşağıda konumlanmış bu nedenle özkütlesi Y den büyüktür
Py=Pz+Pgaz bu esitlikte zaten yükseklik vs yok yorum bile yapamayız sadece sıvıların basınçlarını kıyaslarız o kadar
3.madde de yine bilemeyiz büyük eşit ya da küçük olabilir.Sonuçta arada gaz var ve sıvı geçişi olmaz, sol koldaki Y sıvısının yüksekliği bir şekilde artıp azalarak sağ koldaki basıncı dengeler vs yükseklikler yine değişken d ler de değişken bu yüzden yani çif taraflı bir değişim söz konusu kesin sonuca varılamaz -
İlk soru 1 3
arkadas soru sorarken siklari yazin tek tek sormayalim dogru ise direk anlatalim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myquestions -- 16 Kasım 2012; 21:23:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3.soru:işlem vs yaparak temel bir mantık oluşturulabilir;ancak kap tabanındaki sıvı basıncı daima sabit olacak .
-
4.soru:en soldan bir miktar sıvı eklersek bu her 3 kolda da yükselme olacağı anlamına gelir.Y sıvısı yukarı doğru genişleyen bir boru içinde yükseldiğinden yüksekliği azalacak ve dolayısıyla altındaki sıvıya uyguladığı basınç azalacak
Aynı yükseklikte sıvı basıncı eşitti bunu kabın herhangi bir kısmına bakıp görürsünüz ancak tüm kollarda sıvı yüksekliği arttığından otomatik Knoktasındaki basınç da artar
Son madde içinse:eğer 2. borunun şekli düz olsaydı h farkı daima sabit kalırdı ancak yine yukarı doğru genişleyen kap olduğundan sıvı diğer kollardakinden daha az yükseklecektir -
5.soru:K cismi kabın içine de atılsa sıvının bulunduğu kabın tabanına değmediğinden yine ağırlık kadar sıvının yerini değiştirir bu nedenle sıvı yükskeliği ve dolayısıyla sıvının bulunduğu kabın tabanında sıvı basıncı değişmez.Cismi sıvıda yüzen kabın içine koyarsak kabın batan hacmi cismin hacmi kadar artacağından sıvıda yüzen kabın derinliği artar ve dolaysııyla o noktada sıvı basıncı artar -
quote:
evet arkadaşlar yardımcı olabilecek yok mu?
3.soru;
kap tabanına yapılan sıcaklık değişiminde basınç daima sabittir.
yan yüzeyler ise sıcaklık ile doğru orantılı olarak artar veya azalır.
cevap yalnız m oluyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X