Şimdi Ara

FİZİK SARKAÇ SORUSU TOPLANIN BEYLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kimisi iki üç kimisi hepsini işaretlemiş.Bende hepsini işaretleyenlerdenim.Benim mantığıma göre sarkacın hareketi için önce çarpışma gerekli çarpışmada esnek olmayan çarpışma türüne girdiğine göre momentum yani m.v almalıyız. 2n kök l bölü g nin gerceklesebilmesi için m ile v kullanabilmesi gerekiyor.Bence cevap hepsi çıkacak ve ösym nin fakeine uğrayacaksınız. Karıştırılan şey ise yay ile sarkaç periyot formülü saygılar...

• Hocam soru bi momentum sorusu değil. Yani orada v hızıyla mermi gönderilmesinin nedeni oradaki sarkacı harekete geçirmek. Ha sen elinle harekete geçirmişsin ha mermi göndermişsin. Bence bir şey değişmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozank_95 -- 21 Haziran 2014; 21:13:23 >
  • ozank_95 kullanıcısına yanıt
    ama kardeşim orda momentum mantığı var elinle olsaydı elinle ittireceğini söylerdi dediğim gib benim ki bir görüş bizi böyle ters düşürende ösym nin itliği açıklasın soruları rahatlayalım
  • arkadaşlar v de yok mu o sur da v 2πr bölü T Den ?
  • O soru l ve g diye dusunuyorum ve kutleyi falan kafa karistirmak icin verdiler bence yuzde yuz emin degilim tabiki ama bence bu sekilde olcak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaza1903 Z kullanıcısına yanıt
    v varsa m var karşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaza1903

arkadaşlar v de yok mu o sur da v 2πr bölü T Den ?

O yazdığın formül düzgün çembersel hareketteki periyot.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence v önemsiz çünkü yukarıda küçük bir açı yapacak şekilde hareket yapıyor dendi.
  • malım resmen ya formülüde biliyom 2π l bölü g niye işaretlemediysem direk hızıda kattım
  • mageozik kullanıcısına yanıt
    Aynen ipucu oydu bence sadece l ve g yaptım bu yüzden formüle dayalı gittim

• tamam da 2v hızıyla gitseydi açı büyümeyecek miydi arkadaşlar
  • mondfinsdernis kullanıcısına yanıt
    yeterince küçük açı yazıyor açının 10 dereceden 1 dereceye kadar değişmesi periyodu etkilemez.
  • neye dayanarak söylüyorsun bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mondfinsdernis

tamam da 2v hızıyla gitseydi açı büyümeyecek miydi arkadaşlar

8 dereceden kucuk acilarda olur bhh bu acilarda hizin mnin ve r nin bi onemi yok

• Bende başta sadece formule gore 3,4 dedim ama çok basit geldi sorunun istediği buysa niye mermi katmış işin içine diye duşunuce ve merminin hızınında etkileyeceğini duşunup değiştirdim ulan kaçtane boyle soru var ya.
    yarın soruların %20 sinde bu soruları goruruz inş

• arkadaslar genlikle alakası yoktur daha hızlı gitmesi sadece genligi deistirir ki bu da periyotu etkilemez bölgeleri geçiş süresi deiğişir .L ve g yaptım.
  • HalaMadrid95 kullanıcısına yanıt
    kardesım momentum demek hosuna mı gıdıyo_? ya bu kadar bos konusma gormedım şu soru ıcın. mıllet cıkıp momentum=mv o yuzden hepsı dıyolar cıldırıcam ya.

arkadasım bak. o m ve hızların degısmesı sadece tahta blogun daha yukseklere cıkmasını saglar bu kadar.. yanı sarkacın hızı degısır ıvmesı gerı cagııcı kuvvetı her haltı degısır ama perıyodu degısmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: DegreeMan

arkadaslar genlikle alakası yoktur daha hızlı gitmesi sadece genligi deistirir ki bu da periyotu etkilemez bölgeleri geçiş süresi deiğişir .L ve g yaptım.

Evet. Açıklaması bu .
  • v = kök(F.l/m) den hepsi dedim cevap bu!! bu formül periyot formülünde değişikliğe sebep olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.