Şimdi Ara

Fizik Proje Ödevi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba lise 2.sınıf ögrencisiyim fizikten proje ödevi aldım ögretmen güneş enerjisi ile ilgili bişey yapabilirsiniz demişti bende güneş enerjisi ile çalışan araba yapmaya karar verdim bu konu hakkında pek bir bilgim yok nasıl yapıcagımı ve malzemelerini nerden bulabiliecegimi yazarsanız sevinirim.

• Oyuncak arabaya güneş paneli taksan,taktığın güneş paneli ilede şarj edilebilir pilleri şarj edersen teknik olarak güneş enerjisiyle çalışmış olur.Fakat devre,bağlanma çeşitleri falan hakkında bilgi veremeyeceğim.İstersen forumun elektronik bölümüne açarsan detaylı bir şekilde ne yapman gerektiğini anlatırlar.Son çare olarak yapamadın, hocanda pek insaflı davranmassahttp://www.dx.com/p/solar-energy-battery-power-police-car-educational-toy-color-assorted-59551#.U0AtLPl_u6M bu tarz ürünler var onları alabilirsin ama asla tavsiye etmem.Olay kendi yapman sonuçta.

• cevabın için saol fakat arabayı da kendim yapmak zorundayım yani öyle bir oyuncak arabayı devrelerini bozup sadece güneş paneli eklemek yetmiyor malesef hoca arabayıda kendimizin yapmasını istedi öyle ille gerçek araba olcak degilde basit bi düzenek işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih3834

cevabın için saol fakat arabayı da kendim yapmak zorundayım yani öyle bir oyuncak arabayı devrelerini bozup sadece güneş paneli eklemek yetmiyor malesef hoca arabayıda kendimizin yapmasını istedi öyle ille gerçek araba olcak degilde basit bi düzenek işte

O zaman iş dahada zor.Dediğim gibi elektronik bölümüne konu açarsan rahat bir şekilde neleri kullanabilceğini ne yapabilceğini anlarsın.
  • Isin zor baya ugrasman gerek her haftasonu 5-6 saat ugrasirsan kaliteli birsey cikar heryerden yardim al marangoz elektrikci v.b aalinda cok bos mesaj oldu bu ben senin icin yarin arastirip editliyecem suan pc basinda degilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise düzeyinde bir ögrenci için biraz zorlanacaksın ama seni kesin sonuca ulaştıracak insanları burda bulman zor.
    Zor diyorum çünkü ; böyle bir sistemi burda anlatmak cok zor.Hadi uzun uzadıya yazıldı diyelim , oradaki mekanizmaları anlayabilmen cok uzun zaman alacaktır.
    Anlamadan yapmanında hiçbir anlamı olmayacaktır.Mesela panel içinde 2 yüzey arasındaki interfacede neden p/n arası elektron sıçramaları olur? Güneş neden bazı malzemeleri böyle etkilemezken neden bazılarını böyle aktifleştirir? Bu soruların cevaplarını bilmen gerektiğini düşünüyorum.
    -Bunlar solar enerjiyi elektriğe dönüştüren mekanizmalardır.Sen bu elektriği mekanik enerjiye dönüştürüp onuda tekerleklere aktarmalısın.

Bu kadar olmazı yazdıktan sonra gelelim işin oluruna.
    Ben bu proje işinin devamını getiririm sadece arabayla kalmam dersen , kendine gelecek vaad eden bir yatırım yapmış olursun.Şu an bu sistemlerle güneş enerjisinin en fazla %20 sini kullanabiliyoruz.Geriye kalan %80lik kısım ise yüzeyden geri yansıma , sıcaklık vs gibi başka etkenlerden dolayı kayboluyor.
    Yaşadığın yerde bir üniversite varsa , Mekatronik , Elektrik Elektronik veya Malzeme Mühendisliği bölümleri hocalarıyla görüşmeni öneririm ( araya referansmı sokarsın yoksa bölüm ögrencilerinden biriylemi beraber gidersin orasına sen karar ver )
    Sana tavsiyem , her üniversitede 'güneş enerjisiyle çalışan araba' adıyla veya bunun türevleriyle adlandırılmış kulüpler orta vadeli projeler vardır.Buradaki ögrencilerle irtitabata geçebilirsin.Akademik düzeyde yardım almazsan sadece internetten okuyup anlayamadıklarınla kalırsın.

Kütahyada yaşıyorsan pm at.

Hz.Simyacı avatarın harikaymış :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YalcinYESILYURT -- 6 Nisan 2014; 3:47:56 >

• ben fikrimi degiştirdim Lazerli güvenlik sistemi yapmaya karar verdim bunun hakkında bilginiz varsa lütfen söleyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.