Gençler şu ana kadar hiç fizik çalışmadım çünkü çalıştığımı anlamıyordum. Aranızda fizikten iyi yapanlar cevaplarsa sevinirim. Fizige nasıl çalışıyorsunuz? Ne kadar sürede bitirdiniz? Sorularda hangi formülleri nasıl kullanıcagınızı nasıl biliyorsunuz? Biraz bahsederseniz sevinirim.
Fizik çoğunlukla yorum + görme'dir.
geometrin iyi ise zaten görme yeteneğin iyidir,yorumunuda soru çöze çöze geliştireceksin.
formül kısmına gelirsek,fizikteki çoğu formül çarpma/bölme ile yapıldığından şahsen arkadaşlarım tüm formülleri ezberlemek yerine konunun temel formülünü ezberliyordu gerisi zaten temel formül üzerinden çıkıyordu f = m.a = f/a = m gibi tek formülden 2-3 formül türetebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Ken B.
Fizik çoğunlukla yorum + görme'dir.
geometrin iyi ise zaten görme yeteneğin iyidir,yorumunuda soru çöze çöze geliştireceksin.
formül kısmına gelirsek,fizikteki çoğu formül çarpma/bölme ile yapıldığından şahsen arkadaşlarım tüm formülleri ezberlemek yerine konunun temel formülünü ezberliyordu gerisi zaten temel formül üzerinden çıkıyordu f = m.a = f/a = m gibi tek formülden 2-3 formül türetebilirsin.
Geometri hikayem çok saçma. Yapamam diyodum bi denedim ygsde 6 net yaptım. Yani az çok görebiliyorum. Formül kısmına gelince sanırım benim asıl sorunum orada zaten. Formülü aklımda tutmayı bırak, hangi soru tipinde hangisini uygulayacağımı bilmiyorum.. Dediğin gibi mantık odaklı çalışmalıyım sanırım.
up
Lys Fizik yapılamaz yapılması dahi teklif edilemez
quote:
Orijinalden alıntı: tekçarelys
Lys Fizik yapılamaz yapılması dahi teklif edilemez