Arkadaslar saatlerdir calıstıgım halde konu bir türlü oturmadı kafamda dersanedeki hoca hep kolay yöntem bu diyip isi kolay yoldan anlatmaya calısıyor bende bu sekilde oturtamadım elinde kütle merkezi konu anlatımı video olan veya izleyip yararını gördüğü linki atabilecek olan var mı ??
quote:
Orijinalden alıntı: silencioviento
quote:
Orijinalden alıntı: topal kaplumbağa
Arkadaslar saatlerdir calıstıgım halde konu bir türlü oturmadı kafamda dersanedeki hoca hep kolay yöntem bu diyip isi kolay yoldan anlatmaya calısıyor bende bu sekilde oturtamadım elinde kütle merkezi konu anlatımı video olan veya izleyip yararını gördüğü linki atabilecek olan var mı ??
Anlamadığın nokta neresi ?
hocam soruları yapamıyorum özellikle şu tip sorular varya diyelim ki kareli düzlem sol taraftan taralı bölgeler çıkarılırsa sağ taraftan hangi numaralı kutular cıkarsa k.merkezi değişmez birde şu noktadan asılırsa yeni durum nasıl olur gibi sorular stres oldum lütfen yardım
hocam soldan birşey çıkardıktan sonra sağdan neyi çıkartırsak kütle merkezi değişmez diyor ise çıkarılan parçanın ilk kütle merkezine göre simetriğini alman gerekir Bir de yeni denge durumu nasıl olur derse asılan yerin uzantısı daima yeni kütle merkezinden geçicek
ağırlık merkezenin tek olayı tork abicim güçlerin torklarını alacaksın alternatife göre. ygs konusu bu çok kasmana gerek yok. bi 10 test çöz temizlenir kafandaki soru işaretleri.