Şimdi Ara

⇝FİZİK DEVRİM EŞİĞİNDE⇜ (Cern-LHC Deneyi) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
25.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: asifish

diğer bilgiler lhc ile ilgili yapılan ve cern in dünyaya açıklamadığı gerçekler olarak düşünüyorum.. Böyle bir makine yapılıyor ve durdurulması imkansız olan bir makine.. çalıştırmadan önce tüm insanların yaşamına mal olabilecek makinanın calıstırılıp calıstırılmamasına cern gibi bir kurulus değil tüm insanoğlunun karar vermesi gerekir..

Bu bilgiler doğru değil. CERN birkaç kişinin sırlarını bildiği gizli işler yapan bir kurum değil. Türkiye dahil pek çok ülkeden bilimadamı oraya gidip geliyor.

Orada hızlandırılan parçacıkların enerjilerine sahip parçacıklar zaten arada sırada Dünya atmosferine giriyor. Bunlara kozmik ışınlar diyoruz. Eğer doğal yollarla oluşan ve Dünya'mıza kadar ulaşan bu parçacıklar büyük karadelikler ve yeni bir Big Bang oluşturmuyorsa neden LHC'de üretilenler oluştursun ki?

Yeterli bilgisi olmayıp da spekülasyon yapmayı seven çok insan var, bu sahte bilimcilere dikkat etmek ve her dediklerine inanmamak gerek.

• belkide bu yapılan deneyler zaman makinasının yapılabilmesi için bir adım olabilir..çünkü madde nekadar hızla giderse okadar zaman kavramından çıkıyor ve hatta zaman geriye bile gidebiliyor..

bi arkadaşım dedi...

Orjinalden alıntı: metalgardiyan

belkide bu yapılan deneyler zaman makinasının yapılabilmesi için bir adım olabilir..çünkü madde nekadar hızla giderse okadar zaman kavramından çıkıyor ve hatta zaman geriye bile gidebiliyor..

bi arkadaşım dedi...

yanlış demiş
    bilimsel spekülasyon
    ne teorikte nede pratikte zamanın geriye gitmesini sağlayacak bir şey tasarlayamadık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar0011 -- 14 Temmuz 2008; 19:56:21 >
  • TV kanallarının ana haber bültenlerinde, bu deneyle ilgili bizzat yerinde yapılan röportajlara rastlıyorum. Bu da; ortaya çıkarılan spekülasyonların, fantastik / bilimkurgu öykülerinin işe yaradığını gösteriyor. Diğer türlü, basınımızın ilgilenmesi mümkün değildi.

Orjinalden alıntı: feylesof

TV kanallarının ana haber bültenlerinde, bu deneyle ilgili bizzat yerinde yapılan röportajlara rastlıyorum. Bu da; ortaya çıkarılan spekülasyonların, fantastik / bilimkurgu öykülerinin işe yaradığını gösteriyor. Diğer türlü, basınımızın ilgilenmesi mümkün değildi.

Dediğiniz gibi bu tür spekülasyonlar en azından bizim basının konuyla ilgilenmesine yarıyor. LHC'de yapılan deneyin doğrudan günlük hayata etkilerini göremeyeceğiz (en azından şu an için), ancak evrenin oluşumunu anlamada ve genel olarak ufkumuzu geliştirmede faydalarını göreceğiz. Zaten bilimsel merak olmasa herşey sadece doğrudan fayda getireceği nispette çalışılsaydı bugün ne bilim ne de teknoloji bu kadar gelişebilirdi. Örneğin Maxwell ya da Schrödinger çalışmalarını yaparken elektriği, radyo-televizyonu, elektronik cihazları yapmayı değil doğayı anlamayı hedeflediler. Ancak onlar gibilerin sayesinde modern teknoloji de gelişebildi.

Neden bunları yazdığıma gelince: çevremde -bazı öğrencilerim de dahil olmak üzere- temel bilimlerle ilgili bir konu olduğunda, bunun "ne faydası var" diye sorarlar. Ben de onlara yukarıda anlattığımı anlatmaya çalışırım. Bilimi sadece teknoloji üretmek için araç olarak görenler ne bilimde ne de teknolojide ilerleyebilir. Kaldı ki CERN gibi bir kuruluş temel bilim araştırmalarını yaparken teknolojinin de gelişmesine yol açıyor, CERN'de müthiş bir teknolojik birikim mevcut.

• quote:

Orjinalden alıntı: mfiz

quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

TV kanallarının ana haber bültenlerinde, bu deneyle ilgili bizzat yerinde yapılan röportajlara rastlıyorum. Bu da; ortaya çıkarılan spekülasyonların, fantastik / bilimkurgu öykülerinin işe yaradığını gösteriyor. Diğer türlü, basınımızın ilgilenmesi mümkün değildi.

Dediğiniz gibi bu tür spekülasyonlar en azından bizim basının konuyla ilgilenmesine yarıyor. LHC'de yapılan deneyin doğrudan günlük hayata etkilerini göremeyeceğiz (en azından şu an için), ancak evrenin oluşumunu anlamada ve genel olarak ufkumuzu geliştirmede faydalarını göreceğiz. Zaten bilimsel merak olmasa herşey sadece doğrudan fayda getireceği nispette çalışılsaydı bugün ne bilim ne de teknoloji bu kadar gelişebilirdi. Örneğin Maxwell ya da Schrödinger çalışmalarını yaparken elektriği, radyo-televizyonu, elektronik cihazları yapmayı değil doğayı anlamayı hedeflediler. Ancak onlar gibilerin sayesinde modern teknoloji de gelişebildi.

Neden bunları yazdığıma gelince: çevremde -bazı öğrencilerim de dahil olmak üzere- temel bilimlerle ilgili bir konu olduğunda, bunun "ne faydası var" diye sorarlar. Ben de onlara yukarıda anlattığımı anlatmaya çalışırım. Bilimi sadece teknoloji üretmek için araç olarak görenler ne bilimde ne de teknolojide ilerleyebilir. Kaldı ki CERN gibi bir kuruluş temel bilim araştırmalarını yaparken teknolojinin de gelişmesine yol açıyor, CERN'de müthiş bir teknolojik birikim mevcut.

feylesof ve mfiz
    çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık

hare rama nın buluşmada söylediği çok güzel bir şey vardı
    "yurt dışında bir insan doktorum veya mühendisim derse iyi güzel diyorlar ama bir kişi fizikçiyim yada kimya biyolog um gibi birşey derse herkes vavvv çok güzel deniyor. yani yurtdışında temel bilimlerle uğraşan insanlara müthiş bir teveccüh var"

işte keşke ülkemizdede böyle olsa insanımız bilime daha ilgili olsa
    fizikçiyim dediğim herkes "ne işin var o bölümde, zaten meb atamada yapmıyo, o bölüm çok zor manyak mısın ne işin var orda" diyor
    hatta bir keresinde tanımadığım bir bankacı bana "fizik yerine keşke işletme felan okusaymışın" demişti. tabi ben sadece gülüp geçtim

insanımızın ilgisinin artması için acilen birinin nobel bilim ödülü alması ders kitaplarına geçecek bir şeyler üretmesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar0011 -- 15 Temmuz 2008; 12:43:50 >

• Bugün çıkan bir makalenin linkini İngilizce bilen arkadaşlar için yolluyorum:

http://xxx.lanl.gov/abs/0807.3349

sağ üst taraftan PDF olarak indirebilirsiniz. Makale yüksek fizik ve matematik bilgisi gerektiriyor ama sonuçta kanıtladığı şey LHC'de oluşması muhtemel kara deliklerin bir tehlike oluşturmadığı.
  • gerçekten çok heyecan verici bir deney.bu gibi konulara merakı olanlar bu deneyi BİLİM VE TEKNİK ve benim web sitemden yani http://www.kimyatr.tr.gg sitesinden dergisinden takip edebilirler.konuyu açan arkadaşa teşekkürler
    Encinaar
  • bi nevi küçük bir evren de yaratabilirler çünkü bigbang i gerçekleştiriyorlar

bu olursa evrende genişler bu çok daha büyük bir tehlike olurdu tabi

bu deneyin sonu güzel biterse ışık hızını kullanabilirsek bu mükemmel birşey olur gelecek için

Teoriler çokecek yani;
    Bu işten çok kişinin kellesi gidecek çok.

Orjinalden alıntı: cetinkaya.

Bu işten çok kişinin kellesi gidecek çok.

tüm dünya?

bu arada zaman geçiyor læ
    sitasi de gitmiş,
    Service Temporarily Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
    Bir tarafın mamur ederken, bir tarafın ettiler harap
    Ne akıl, ne akıl ötesi eremedi bu sırrı bilmeye
    Aşk'ta bir avuntu, gerçek ise hayal içindeki hayale şarab
  • LHC'nin sitesi aşırı yoğunluktan geçici olan servis dışı.

Protonlar SPS'de hızlandırıldı 1 ay. Bakalım LHC'deki çarpışma deneyinde neler olacak?

Deney başarısız olursa da sonucu göremeyeceğiz

Ya bu ne sacmalıqdır insan hayatı bu kadar önemsizmi bise sormadan nası böle bişi yapma gereqi duyarlar anlamış deyilim cidden 3,5 atıyorum her 2 şekildede ölices

Gitarım:Ibanez RG09LTD Limited Edition White
    Nutkumun tutulmasını sağlayan adam Kobe Bryant ~ 24 MVP
    Delios
    Ailedail
    Nemesis
  • Service Temporarily Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Hayret bişey ya site açılmıyor. Daha bunu beceremiyolar, saniyede 60 Milyon GB ile gelen veriyi nasıl depolayacak bu adamlar?

Kaynak
  • az kaldı beyler

www.cern.ch
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.