Şimdi Ara

Fizik Bölümü öğrencisi/mezunu ya da İAFL mezunu büyüklerimden tavsiye istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar. Kendimi tanıtayım.
    Şuan 10. sınıf öğrencisiyim
    Bir dikkat hatası yüzünden LGS'de 0,2 yüzdelik yaptım. Yine de iyi bir sonuç fakat tercih yaparken üniversite sınavına hazırlıkta liselerin önemsiz olduğunu düşünüyordum. Daha çok etrafımda düzgün insanlar olsun istediğimden sınava çalışma gereği duymuştum. Bu yüzden büyük bir şehirde yatılı kalmak yerine yaşadığım şehirdeki en iyi liseyi yazdım.

    Malesef şuan büyük bir hata yaptığımı düşünüyorum. Şuan okuduğum okul 1.50 yüzdelik ile kapattı. Tamam okul yönetiminin sadece YKS'yi önemseyeceğini bekliyordum fakat okuldaki öğrenciler gerçekten çekilmez insanlar. Nispeten insanların arkasından konuşmayan, (Ahlak bekçiliği yapmıyorum fakat insanların arkasından konuşmak bana ahmakça geliyor, yüzüne güldüğün bir insanın dedikodusunu yapmak neden eğlenceli bir aktivite gibi geliyor ki) popülizmin peşinden sürüklenmeyen, bukalemun gibi ortama uyum sağlamak için kendinden taviz vermeyen insanlar beklemiştim. Ortaokuldan tanışıklığım olan 5-6 tane insan hariç okuldaki insanların %90ı böyle.

    Bu yüzden bu yaz İAFL'ye (İstanbul Atatürk Fen Lisesi) nakil aldıracağım. Bu hususta özellikle İAFL mezunu (mümkünse yeni mezunlar ) büyüklerimin tavsiyelerini alabilirsem mutlu olurum.

    Ek olarak lise müfredatından son derece iğrenen biri olarak 9. sınıftayken lise kaynaklarıyla matematik müfredatını bitirmiştim. Pandemiden sonra 5-6 ay elime neredeyse kitap almadım.(Normalde de çalışkan bir insan değilim) Haliyle tekrar da yapmayınca konular parçalandı. Fakat artık karar verdim. Öğretmenlerimin önerisi üzerine Feynman Fizik Dersleri'nin 1. cildini satın aldım. Yaz sonuna kadar 3 Cilt içinde gerekli olan Matematik konularını tamamen kavrayıp Fizik ve Matematikle ilgilenmeyi düşünüyorum.Bunu herhangi bir beklentiden ziyade evrenimizi az da olsa tanımak için yapıyorum. Öğrenme kapasitesi yüksek bir insanım ayt ve tyt konularını 11. sınıfta günde 2-3 saat çalışarak hallederim. Matematik ve fiziği mantığıyla öğrenen biri yeni nesil soruları da daha rahat yapacaktır.

    Sizden de Feynman fizik dersleri (cilt 1 fizik bölümü ilk sınıf, diğer 2 cilt 2.sınıf gibiymiş galiba ) için hangi Matematik konularını bitirmem gerektiği hakkında bilgi almak ek olarak bu konular için kitap önerisi istiyorum. ( çevrilmiş kitaplar tercihimdir ingilizce gerçekten çok önemli fakat İngilizce kitapları yeterince kavrayabilir miyim emin değilim.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi austerlitzemektari -- 29 Nisan 2021; 16:22:7 >







  • up

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.