Forumda fizik bölümünde okuyan yada bu bölüm hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa beni bilgilendirebilirlermi yani iş fırsatları (öğretmenlik dışında) nelerdir Türkiyede iyi bir üniversitenin fizik bölümünden mezun olursam ve yüksek lisansta yaparsam yutdışında iş bulabilirmiyim,bu bölümde okuyacaklarda ne gibi özellikler olması gerekir bunlar bir çelişkimidir .
Ben de tercihlerde fizik yazmayı düşünüyorum.
Öncelikle Türkiye'de fizik öğretmenliği önerilmiyor. İş bulma olasılığımız düşükmüş.
Ve fizik bölümü olarak da Boğaziçi, Koç ve ODTÜ öneriliyor. Özellikle Boğaziçi... Yurtdışı imkanı.
Hedefim Boğaziçi Fizik. Türkiye'de fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinin ÖSS puanları çok yüksek değil zaten.
hacettepe fizik müh. okuyorum... iş fırsatı baya bi var... her hastanede fizik müh bulunması şart ayrıca üretimde kalite kontrolde çalışma şansı, ayrıca medikal şirketlerde talip oluyorlar... okuması biraz ağır bi bölümdür, çok ağır dersler var ve eğer mühendislik yazacaksanız labarotuvarlar baya bi can sıkıyo... uzmanlık alanınız olmuyo, yani dijital sınawından çıkıp nükleer sınawına giriyosunuz, alakasız 2 ders sonra katı hal fiziği, ondan çık elektronik sınawı.... kafa allak bullak olabiliyo....
Fizik müh. ile normal fizik arasında ne gibi bir fark var.
quote:
Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::
Ben de tercihlerde fizik yazmayı düşünüyorum.
Öncelikle Türkiye'de fizik öğretmenliği önerilmiyor. İş bulma olasılığımız düşükmüş.
Ve fizik bölümü olarak da Boğaziçi, Koç ve ODTÜ öneriliyor. Özellikle Boğaziçi... Yurtdışı imkanı.
Hedefim Boğaziçi Fizik. Türkiye'de fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinin ÖSS puanları çok yüksek değil zaten.
biizim zamanımızda efsaneler dolaşırdı ODTÜ fizikten 4 senede mezun olan bir kız diplomasını almaya müteakip trafik kazasında vefat etmiş diye...
Fizik okumak gercekten biraz fedakarlık ister... neticede öğretmen olma ihtimali her zaman vardır. Kişi kendini geliştirdikten sonra illaki MEB de öğretmen olmak zorunda değil Dersanecilik + özel ders üroları gibi eğitimde farklı alanlarda geliştirebilir. ancak fizik bilimide ucu açık bilimlerden yani arastırmada engin bir deniz olarak düşünülebilir... Türkiyede henüz bakir olan nükleer enerji konsunda ihtisas sahibi olabilirsiniz... İTÜ nukleer enerjide master yapabilirsiniz.. gerci artık adı enerji enstitüsü oldu :)
yüksek matematikle ilginiz ve isteginiz yoksa bu bölümü tercih etmeyi iki kere düşünün özellikle yüksek lisans ta ileri derecede matris 3 kat integral türev vs ben oldukça zorlanmıştım kimya cıkışlı olduğum için...
Neyseki sorunzu bitti de kurtuldum:)
Darısı başınıza.. ancak ODTÜ fizikte gereksiz yere kendinizi çok zorlarsınız bence tercih ederken 2 kere düşünün