Bildirim
Fizik basinc sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
F1 ve F2 düzeyindeki basınçları hdg cinsinden bul. Kuvveti sorduğu için pistonların alanlarıyla da çarpmalısın. Dairesel olduğu için daire alanından gideceksin. Birininki r ise diğerininki r/2 olur. 6,4 geliyor cevap -
Anladim yaa karesisini alacan cok sagol
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logaritma_88 -- 12 Temmuz 2015; 16:51:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
C buldum? -
Evet dogru
http://sketchtoy.com/65509903
İçe olan kuvvetleri gösterdik. Sistem dengede olduğuna göre dışa olan kuvvetlerin birbirine eşit olması gerek o nedenle iç kuvvetler de eşit olmalı -
Anladim teli pistona eklememisim cok sagol
-
http://sketchtoy.com/65509942
Biraz karışık oldu ama mantığını söyleyim--->
Sol tarafta F kuvvetini rahatça bulursun zaten formülden. Sağ taraf işleri karıştırıyor. Aynı pistona 2 farklı sıvı etki ediyor. Dolayısıyla ortalama basınç almamız gerek. Onun için toplayıp ikiye böldük.
Dörtgen içine aldığım 2 denkliği oranlarsan cevabın 3 olduğunu görürsün. Anlamadığın yer olduysa sorabilirsin -
Sag taraftaki basinc ortalamasi nda alt tarfa 3hdg yazmissin o 3hdg/2+2hdg neden olmuyor lda 3hdg oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: logaritma_88
Sag taraftaki basinc ortalamasi nda alt tarfa 3hdg yazmissin o 3hdg/2+2hdg neden olmuyor lda 3hdg oluyor
Oradaki basınçları şuna göre bulduk:
Sağ tarafta pistona 2 farklı sıvı etki ediyor. Üstte etki eden sıvının ortasındaki basınç ile alttan etki eden sıvının ortasındaki basıncı bulduk ve ortalamasını aldık
Yani alt taraf 2hd olmaz. Onun ortası+onun üstündeki sıvının basıncı -
Ok anladim cok sagol allah ne muradim varsa versin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X