Bildirim
Fizik 12 meb çembersel hareket sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hız artıyor denge noktasında maksimum değil mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
açısal ivme farklı sen merkezcil ivme olarak düşünmüşsün sanırım. Açısal ivme açısal hızın değişimidir W nın değişimi yani. Tork=I.x x burada açısal ivme. I (eylemsizlik momenti değişmiyor) Cisme uygulanan tork zamanla azalıyor K noktasındayken o ya dik bir kuvvet var tork yaratıyor ama L noktasına gelince dönme ekseninden geçtiği için tork sıfırlanıyor. Zamanla uygulanan tork azaldığı için açısal ivme azalıyor. -
Hocam çok sağol okulda hocamız anlatırken bu söylediğinz I.a torkundan bahsetmemişti
Ben de ertan hocadan öğrendim. Limit turkiye grnelinde falan da cikti onemli duruyor. F=m.a ile benzer F kuvvetti burada Tork m kütleydi burada I a da ivme burada açısal ivme. Ezber formül olmasin diye dedim.
Aynen hocam fizik 12 kitabında da anlatmış çıkabilir bu sene
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X