Şimdi Ara

Fiyat Performans Oto Ses Sistemi Tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
14.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ağabey yine yardımına ihtiyacım düştü... Teyp işini hallettim.

Ama asıl sıkıntı AMFİ de. Bir türlü karar veremiyorum.

BASS- TİZ - MİDRANGE ÜRÜNLERİ AYNI BİR DEĞİŞİKLİK YOK. Bir anfi görüyorum (Mesela MOBASS 50.4) satıcıya soruyorum o satıcı uyar diyor aynı ürünü satan başka bir satıcı kaldırmaz diyor. Aynı özelliklere sahip iki farklı markanın bir satıcısı olur diyor diğeri olmaz aşırı kafamı karıştırdılar yani anlayacağın.

Şimdi senden ricam Bir Stereo bir Mono amfi mi alsam yoksa 5 kanallı tek amfi mi ? Ya da tweeterları çıkartayım mı (olsa iyi olur diyorlar tweeter için) ya da 1 takım midrange mi koyayım ne yapmalıyım.

Müsait olduğunda cevap verebilirsen çok sevinirim.

• WOLF99 W kullanıcısına yanıt

50x4 anfi sana yeterli gelmez. en az Qline 90x4 anfi öneririm.tweeter takmak zorundasın. midrange tiz sesleri yeterince vermez. kalite açısından 4 kanal ve mono anfi ayrı ayrı öneririm. bütçen el vermezse de benzer güçlere çıkabilen 5 kanal anfide olur. önemli olan doğru kablolama, doğru montaj, doğru ayar yapabilmende.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

Sağolasın...

4x80 RMS veren bir amfi buldum. Midrangeyi de 100 lük değilde 80 lik alayım diyorum.( Nasıl olsa 100 lük alsam tam verim alamayacağım çünkü amfi 4x80)

Satıcı tweeter haricinde kaldırır dedi. İleride bir mono bir de tweeter mı alsam şimdilik idare edip

tweetersız olmaz, müziğin tadını alamazsın. 2 çift midrange yerine, 1 çift 100w midrange ve 1 çift tweeter al. 4x80w anfide olur. midrangin gücünü 80w a düşürme. hoparlör anfiden bir tık güçlü olması iyidir. ilerde bütçen olunca 1 çift daha midrange koyarsın. herkesi dinleme, sen benim dediğimi yap. bu işler birkere oluyor, yoksa ilerde memnun kalmayıp tekrar fazladan para ve zaman vermen gerekecek. 4 kanal anfinin arka kanallarını köprüleyip subwoofera, ön kanallarınada kanal başına 1 tweeter, 1 midrange paralel girebilirsin. qline 80.4 kalitesinde bir anfi kaliteli 4 awg kablo ile beslendiğinde sorunsuz çalışır. ilerde 1 çift daha midrange eklemek istersen, o zaman 1 adet mono anfi alıp subwoooferı ona geçirmen gerekir. yeni alınan midranglerde 4 kanal anfinin arka kanalına girilir. olay bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 28 Mart 2022; 18:28:0 >
  • Tamamdır ustam. Haklısın.

2. El mono amfi almak geldi aklıma 400-500 e.

2 takim midrangeyi + 1 takım tweeteri 4x80 amfiye ( olur mu tam emin değilim) subwooferı da alacağım monoya takmakda aklımda.

Dediğin gibi şimdilik 1 takim midrange + 1 takım tweeter da olabilir. Ama anlamadığım ileride 1 takım midrange daha aldığımda yine mono almam gerekecek taşımayacak çünk 4 kanal olduğunda doğru mu anlamadım

Bir tarafım diyor sık kendini monoyu da şimdi al hiç sıkıntı çekme...

• ilk baştan beri diyorum temiz 2. el al hepsini. 2çift midrange gireceksen subwooferı ayıracaksın 4 kanal anfiden. ister bir adet daha 4 kanal al, ister 2 kanal al, ister mono al ama 1 adet 4 kanal anfiye hepsini girmemen senin yararına olur. kalite düşer, anfi ısınır, sigorta atar, cihaz bozulur. kalite için en az ya 5 kanal, yada 2 adet anfiye ihityacın var.

• Tamam ustam ilk mesajın hepsi gelmedi ilkten şimdi okuyabilirim.

Bir stereo alıp ona 2 takim Mid 1 takım tweeter ( dediğin gibi 100 RMS alacam fazla olması iyi dedin ) ayriyeten mono alıp subwooferı da ona takacağım meseleyi halledeceğim.

Monoyu alamazsam da 1 takim midrange 1 takım tweeter alacağım madem bu kadar önemli.

• 18 martta sana yazdığım ilk mesajdan bahsetmiştim. iyi anlaşılmış. kolay gelsin

Sağol ustam. Allah razı olsun çok yardımın dokundu. 5 kanal amfilere de bakmaya başladım ikinci elleri uygun 800e buldum garantisizmiş yüzümüz kara çıkmaz inşallah

bişey değil.

• Selamın aleyküm üstatlar yeni aldıgım arabada ses sistemi vardı söktü satan kişi kablo baglantıları hazır sony 2amfi firişli teyipte var lakin bütcem cok yüksel deyil ses sisteminden beklentimde kulak yırtmasına gerek yok az menmun etsin yeter bagajda kücük tipo araba varmı öneriniz aceba

• 50hakan34 5 kullanıcısına yanıt
    as. tiponun ön hoparlörleri torpidonun içinde diye hatırlıyorum ve 10cm di yanılmıyorsam, onlar teybin ön çıkışından besleyecek şekilde 10cm lik coaxiel hoparlör konulur.
    arka pandizota 1 çift bütçenize göre oval hoparlör koyun.
    bagaja 25cm slim kabin portsuz subwoofer koyun.
    4 kanal 4ohm 4x80w rms amfi edinin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Böyle birşeymi hangisi sizce weya öneri

• 50hakan34 5 kullanıcısına yanıt
    1. attığınız link tweeter hoparlördür. önerdiğim 2. linkte olan coaxiel hoparlör olabilir. bütçeniz daha çoksa yine 10cm olan onun gibi başka modellere bakılabilir.

üstadım iyi akşamlar tesisat yorumların bilgin tam donanımlı. Eğer müsaitsen clio 1 hb kasa için ana orta yollu tatlı ve net ses verecek bi ekipman önerin var mi çok fazla ses olan apachi işi değil net ses istiyorum arabada söylüyor gibi

• murats600 M kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. clio 1 in ön kapılarda hop yuvası yoktur. torpidoya 10cm takılır, o da sizin beklentinizi karşılamaz. kalite ön planda olduğu için ses önden gelmesi gerekli. o nedenle ön kapılara 16cm hoparlör uydurma şansınız var mı pandizotla yada tadilatla, onu bir araştırın. kesin olarak ön kapılara 16cm sığar sonucu çıkarsa, ona göre ve bütçenize göre sistem önereceğim. ayrıca konu açsanız ve ordan devam etsek daha iyi, başkalarıda sebeplenmiş olur. iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 31 Mart 2023; 12:30:55 >
  • Üstadım teşekkür ederim. Öyle lanet bir işte çalışıyorum ki hiç zaman ayıramıyorum kendime ama bu konuyu halledin en koda zamanda konu açarak sizin bilginiz ile bir tesisat paketi kuracağımdan hiç şüphe yok çok teşekkür ederim şimdiden

• murats600 M kullanıcısına yanıt
    bişey değil.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.