Şimdi Ara

Fiyat-DAYANIKLILIK ürünü tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android ve IOS çeşitli telefonlar kullandım sonunda anladım ki 5000 tllik olsun 1000 tl lik olsun hepsi aynı işi görüyor.

    Hepsiyle oyun, navigasyon, web, sosyal medya gayet hızlı çalışıyor. Varsın uygulama 1 sn geç açılsın 4000 tl cepte kalsın. Kameralar zaten hala dslr seviyesine gelemedi.

    DAYANIKLI ve ucuz tel olarak ne tavsiye edersiniz? 5 sene götüren alet var mı piyasada?

    Piyasadaki en sağlam uzun ömürlü tel (cam kasaya geçmiş olsa da) iphone ama iphone istemiyorum. Malum, hem pahalı, hem ios androide göre artik çok kullanissiz.

    O yüzden android alet tavsiyesi rice ediyorum.



  • Nokia eskiden sağlamdı ama şimdi nasıldır acaba.
  • 5 yıl çok uzun bir süreç. Ve teknoloji artık daha hızlı gelişiyor. En azindan 2013 yılında daha yeni yeni akıllı telefonlardan insanlar etkilemeye başladı diyebilirim. Samsun Cube , Ace ve Samsung S3 ün yaygınlaşmasıyla birlikte. Ondan öncesi Symbian isletim sistemi ve BlackBerry telefonları piyasadaydi. Geçen süreçte inanılmaz değişimler oldu. Ve nereydese 5 sene geçti. Yani demek istediğim bence bütçenizin dahilinde; alabileceğiniz en performanslı ve işlevsel telefonu alıp devam etmeniz yeterli olacaktır. Şuan Samsung S9+ bile almış olsaniz 5 sene gibi bir süreç içerisinde zaten bulunduğu konumu kaybedecektir.

    Huawei, Samsung , Apple ve duruma göre Asus' un cihazları bu konuda tercih edilmesi en mantıklı olanlardır. Xiaomi kendini her konuda kanıtlamış olsada, garanti konusunda ithalatçı firmalardan ötürü ben henüz kimseye önermeye cesaret edemiyorum. İllaki Xiaomi modelleri arasında kalmış insanlara yardımcı oluyorum. Eğer bu konuda sorun yaşamazsan Xiaomi nin modellerine bir bak derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7B950238 -- 21 Ekim 2018; 19:57:38 >




  • Açıkçası işlemci ram gibi teknolojilerin eskisi kadar hızlı geliştiğini sanmıyorum. 1990larin sonu 2000lerin basini hatirliyorum ram, islemci hizi, hdd kapasitesi 6 ayda bir ayni fiyata 2ye katlanirdi.



    Geçen gün arkadaşin ablasinda samsung note 2 gördüm gayet güzel çalışıyor. 6 yıllık telefon. Iphonelar keza öyle.



    Yani yillardir telefonlar ayni beklentileri karsiliyor. İşin kötüsü benim beklentilerim acisindan geriye gidiyorlar, degistirilemeyen piller, infrared in, radyonun kaldirilmasi, kulaklık girislerinin iptali gibi. Yenilik olarak sadece kablosuz sarji ve su gecirmezlik görüyorum onlar da olmasa da olur.



    Telefonlardan yıllardır 2 beklentim var: 1 hafta götüren şarj teknolojisi, katlanır ekran. Bunlar da hala ufukta görünmüyor.



    Dediğim gibi hızlıymış, 15 tane kamerası varmış, menüsünü kaydirinca şöyle surprizler varmış... umrumda değil. Artık tek baktığım dayaniklilik.



    Nokia yi gözüm tuttu gibi bu arada.




  • Samsung ve huawei yakinda katlanabilir telefonlari tanitacaklar kullanilabilirlik nasil olur onu bilemeyiz bana pek hoş görünmediler. Pil konusunda haftalık pil teknolojisi geliştirilse bile kasten yapmazlar herkes aldığı telefonu 5 sene kullansa bunlar nasıl millete telefon kakalayacak. Leblebi gibi model çikariyorlar. Xiaomi mantikli gidiyordu fakat dünyaya açılinca batirdi hergün model çikaran markalardan biri oldu. Maalesef sistem böyle birkaç sene sonra googleplay önce android 4.4 sonra android 6 uygulamalarini kaldirir her açıdan milleti yeni telefonlara sürükleme politikası var. Haftalik şarji dayanan radyoaktif pil teknolojisi üzerine bir çalışma var fakat kapatırlar üzerini. Dediğin gibi kablosuz şarj ve su geçirmezlik bana da hiçbişey ifade etmiyor gereksiz tatava. Elinde bir düşürdün mü 1500lira ekran parası istiyorlar birde adamlar daha çürük olsun diye bazi yeni modellerde arka kapakta cam ve seramik malzemeler kullanıyorlar. Sen bütçeyi yazmamışsın uzun süreli kullanim için bataryası kuvvetli metal bir telefon seçmelisin. Nokia olayini araştir nokia8 modelinde hayalet ekran şikayetleri var nokia 7+ ekrani eğer lg ekransa uzun vadede problem yapabilir onun ekran panelini bilmiyorum.




  • ferrosiyanur F kullanıcısına yanıt
    Kısa süre önce ben Sony XZ Premium kullanıyordum. En son işlemci ondandı yakın zamana kadar. Ve telefon önerisi isteyen herkese Nokia 8 öneriyordum. Çok araştırma yapmıştım. Ancak Geçtiğimiz aylarda ben kendime bile Nokia 8 almadım.. Çünkü bir tecrübe daha edindim.. Sony XZ Premium en son çıkan işlemciler arasında olan Snapdragon 835 kullanmasına rağmen. Bunu bir türlü yansıtamiyordu. Belki yazilimsal bile olabilir ama ben o donanımdaki telefonun; instagram dan, Chrome dan atmasına ve kilitlenmeler yasatmasina tahammül edemedim daha fazla. Instagram da hikayeme video yüklemek tam bir eziyetti.. Hikayeye videoyu yüklerken anasayfa dönünce videonun sesi hep arkada çalışıyordu. Tek seferde kesinlikle yuklemiyordu en az 10 kez tekrar dene butonuna tiklamak zorunda kalıyordum. Kısacası işkenceydi. Diyeceğim şudur; kağıt üstünde her ne kadar dolu gözüksede bir telefon sadece bunlardan ibaret değildir. Veya kagit üstündeki özelliklerini kullanimda karşılamayabilir. Servis desteği , müşteri memnuniyetide önemlidir.



    Nokia 8 konusuna gelecek olursak ghost screen sorunu yaygın şekilde görülmeye başladı. Bu yüzden ben artık öneriyorum kimseye.



    Size tekrardan önerim; Apple, Samsung, Huawei ve duruma göre Asus markalarını tercih etmeniz yönündedir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.